• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: a ráno naklusu k nejbližšímu zubaři a pokusím se ho uprosit. :-)
    TARGI
    TARGI --- ---
    DR_RIC: Moc děkuji za rady. Po víkendu už budu moct ke svému zubaři, jde mi jen pro teď resp. nějak přežít do úterka a vím, že pokud bych to nechala byt jen tak, tak by to dobre nedopadlo. Atb od minula jsem shodou okolností našla, leč bohužel již prošlá. Začnu chladit, dle popisu jak budu doma u mraznicky.
    TARGI
    TARGI --- ---
    FOAMISS: Nestras ;-);-)
    TARGI
    TARGI --- ---
    FOAMISS: uz jsem to jednou měla na druhe strane. muj zubar rozrizl dasen, vyčistil a atb. zub mám do ted a to je to uz x let nevidím důvod k trhání.
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    TARGI: navíc pokud to je od osmičky, tak ta stejně bude muset ven. V zánětu "za tepla" ti to nejspíš nevytrhnou, nejdřív antibiotika a pak tak cca za dva dny až to trochu ustoupí.
    CLIFFAN
    CLIFFAN --- ---
    DR_RIC: Ale lékař a zubní lékař je něco jiného
    TARGI
    TARGI --- ---
    DR_RIC: a zánět je život ohrožující? z toho může byt otrava, ne, když to nebudu léčit?!
    TARGI
    TARGI --- ---
    CLIFFAN: o to mi jde mám asi zánět v dásni za osmickou, příšerná bolest a pusu už ani neotevřu víc jak na brcko, šlo to hrozně rychle ve 2 mi nic nebylo....na pohotovosti umí leda trhat zuby. a to nepotrebuji. díky za odpověď
    CLIFFAN
    CLIFFAN --- ---
    TARGI: Musí to být bolest
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, možná budu ot ale man otázku, když nemam možnost dojít si akutně ke svému zubaři a na pohotovost nechci, půjdu li s akutním případem k jinemu zubaři, vezme mě?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já platím svému zubaři 1500 za ošetření jednoho kanálku a pak zvlášť 9000 za kompletní keramickou korunku (CEREC na počkání, takže asi ta nejdražší, zato ale špičková varianta). takže mi ve výsledku 8500 za dva zuby taky přijde v pohodě, i když chápu, že to jsou šílený peníze, pro mě je to taky horor to splácet, ale radši jsem schopná se najíst a nemám bolesti, než aby mi v tý hubě něco hnilo :) s levnými i středně drahými zubaři mám zkušeností dost, tak holt teď akceptuju, že ten můj ani s pojišťovnou smlouvu nemá a všechno cáluju.
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    FOAMISS: "Co se zbrouseni zubu na korunku tyče, to, ze kaz předpokládám, ze to je příčina zánětu došel tak daleko, ze bylo potreba vycistit ty kanálky, ztráta skloviny je to poslední, co by te mělo trápit" bože to je věta, pardon, psala jsem z telefonu a neuvědomila jsem si, jak nesrozumitelně to vyznělo :D každopádně doufám, že jste to pochopili. :))
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    TOYEN: Reciproc je endo motor, který se používá k vypracování systému kořenových kanalku. Pojišťovna jeho použití neproplaci a endodoncie pouze na pojistovnu prakticky nejde udelat tak, aby to clovek udelal kvalitne.

Kazda ordinace ma jinou minutovou sazbu, a od te se potom odvíjí cena osetreni.

Co se zbrouseni zubu na korunku tyče, to, ze kaz předpokládám, ze to je příčina zánětu došel tak daleko, ze bylo potreba vycistit ty kanálky, ztráta skloviny je to poslední, co by te mělo trápit. Post-endodonticke ošetření se odvíjí od množství zdravých tvrdých zubních tkáni. A protože jich tam vetsinou moc nezbývá, je nutné udělat nástavbu a na ni protetiku, v tomhle případe korunku.
    8500 za dva zuby včetně kanalku a náhrady mi přijde velmi přijatelná cena. Na některých pracovistich je tato cena za zub jeden.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    TOYEN: Je otázka, jestli by přejití k jinému zubaři pomohlo. Možná k nějakému "střediskovému", který jede všechno na pojišťovnu? Netuším, jestli to ještě jinde dělají jinak. Já se s tím apexlokátorem setkala už na víc místech a nevim, jak se to řeší jinak - aby to platila pojišťovna - možná ručně? Ale nikdy mi tu možnost nenabízeli a pokaždý jsem za zub platila přes 2 tisíce. Což jsem brala jako daň za svojí mladistvou nerozvážnost.
    Třeba sem zavítá DR_RIC a řekne nám o tom víc - z odborného hlediska :)
    TOYEN
    TOYEN --- ---

LOOLE: Jo, určitě to bylo na to, ja jsem z toho celá špatná a zmatená. Byla jsem tam akutně se zubem, byla to stolička, za ambulantní případy by se podle toho, co jsem našla, nemělo uctovat tolik, mam nauctovano 1800 za kanálky a výplň... zub mi seřízl, tim padem mě připravil o sklovinu a musím zaplatit 2 a půl za nástavbu, jednoduše korunku...to samé mi teď udělali s předním zubem, až na to, že tam jsem platila prý za RECIPROC, protože údajně by takový zákrok pojišťovna neuhradila, protože je to tzv. nadstandard...nevím, co se řadí mezi nadstandardy, myslela jsem si, že ošetřit zub a zachtánit jej je prostě základ... i tady mi zubař zub snížil, připravil o sklovinu a bude chtít dva a půl i sem, což je dohromady 8 200...za dva zuby, za kanálky..nevím, jestli to je jen snaha o to vydělat, protože jsem čekala, že na stoličce se po koanálkách udělá jen plomba..klasická...jsem z toho v šoku a fakt nevim, jestli prostě zmenit zubaře a nechat si dát plomby...osm tisíc je docela dost...jenže zuby už mám snížené, takže bych řekla, že jsem v pasti.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    TOYEN: Možná to bude na ošetření kořenových kanálků. Taky jsem za to vždycky cálovala jak mourovatá :)
    TOYEN
    TOYEN --- ---
    Zdravím, neříká Vám něco RECIPROC Ende nástroj? Můj zubař ho dnes použil a tvrdí mi, že by mu jeho použití pojišťovna neproplatila, tím pádem jsem mu za něj vysolila za jeden zub 1500... (?) díky..
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    GHOSTDOG32: mi taky vytrhli pětky, osmičky mám všechny a dobře rostlé, nezkažené.
    A rovnátka mám skoro rok a kaz zatím žádný, čistím teda velmi pečlivě-normální kartáček, mezizubní, jednosvazkový, příp.ještě spec.zubní nit.
    FOULIN
    FOULIN --- ---
    Zdar lidi, moje zuby jsou nějak žlutější a žlutější.... máte někdo zkušenosti s bělením zubů doma? nejlíp pls info o zkušenosti se značkou beconfident maji na FB ted nejakou akci ...nebo co
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    Ahoj,
    nabízím stomatologické ošetření v rámci letní praxe na stomatologické klinice DENT MEDICO v Praze na Florenci (http://www.dentmedico.cz/). Tato soukromá klinika funguje i jako výukové pracoviště 1. lékařské fakulty UK, jakékoliv ošetření bude probíhat pod dohledem zkušeného lékaře. Klinika má smlouvu se všemi pojišťovnami. Pacientům, kteří jsou ošetřováni studenty, poskytuje slevu ve výši 50 % na výkony nehrazené ze zdravotního pojištění. Možné termíny 16.7. - 26.7.2013.
    V případě, že by jste měli zájem, budeme rády, pro více informací a objednání pište na zubnidentmedico@gmail.com. Vesele šiřte mezi kolegy a známé, přátele a rodinu, těšíme se na vás! :)
    SASETKA
    SASETKA --- ---
    CELULITIDA: ja mam pryc ctyrky i osmicky :) ctyrky kvuli male puse, osmicky, aby mi rustem nezkrivily zuby
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam