• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    GHOSTDOG32: já sprchu měla a byla jsem za ní ráda. I když jsem trávila x desítek minut čištěním různejma kartáčkama (klasický, jednosvazkový, mezizubní, nit), tak sprcha vždycky našla ještě něco dalšího (ne teda kolem zámečků, ale mezi zubama). Jasně, asi jsem neměla dokonalou techniku čištění, tak proto, ale sprcha mi pomohla.
    LAYTEK
    LAYTEK --- ---
    Nedoporucil by mi nekdo zubni ordinaci v praze, kde si udelat implantat kvalitne a za rozmnou cenu?
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Cenik na netu je orientacni a pocita s tema nejvyssima cenama. Taky jsem se toho poprve zhrozila, realita je bohudik jinde, kdyz jde o kosmetickou opravu.
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Tak ho zkus, ja byla fakt spoko. Se vsim vysel vstric.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ANDR3_I: to si sypat nemusíš, protože to by ti měla odstranit ta hygienistka. Já i když si čistím fakt dobře, tak se mi u předních dolních zubů kámen dělá, mám prostě takové složení slin, proto je taky třeba to pravidelně odstraňovat. Když jdu na hygienu, tak mi kámen odstraňuje na všech zubech.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    VALENTINA: me to udelala prave poprve (mereni te hloubky dasni a kosti) a to jsem za ty leta prosla rukama uz minimalne 5ti, kdy jsme zalecovali i zanet dasni apod. Musim rict ze tohle byla prvni kdo mi poradne vysvetlil co se v te puse deje a proc a jak musim cistit, byla jsem u ni pres dve hodiny, a kamen pod dasni na tech zadnich zubech (kde mam prave nejvetsi ubytek kosti) mi pry uz hodne dlouho nikdy nesundaval, jestli pry vubec, a to jsem pul roku predtim byla u jine. Tim nechci vubec svalovat vinu na jine, sypu popel na hlavu jenom sobe!
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: takže není pravdou, že paradontitida má za následek úbytek kosti?
    dentální hygienistka měří výšku dásní nebo tak něco, dělá mi to pokaždé.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ANDR3_I: imho to už lepší nebude, tak se jen snažit, aby to nebylo horší. chodím třikrát ročně na zubní hygienu a čistím velmi precizně. Měla jsem taky rozběhnutou paradontozu a právě tím správným čištěním a hygienou jsem to zastavila. I zubařka teď po rentgenu říkala, že ta kost vypadá líp, sice už nedoroste do původního stavu, ale nezhoršuje se, což je důležité.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    jak moc velky prusvih je ubytek kosti (parodontitida?) c.3 a u nekrerych zubu 4? je nejaka moznost jak to zvratit?? Dentalni hygienistka mi to zmerila dneska a nestacila jsem se divit! Resp. cim aspon podporit aby se to nezhorsovalo (krom dukladne pece o zuby a dasne)?? (podotykam ze jsem celozivotni vegetarian s autoimunitnim onemocnenim a prekyselenym organismem, zvysenym cukrem, nemocnou stitnou zlazou, jatrama a ledvinama - kdyby na to nahodou neco z toho mohlo mit vliv :D). Dekuju
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Neznáte prosím někdo pana doktora Vladimíra Dvořáka? Ordinuje v Lípa centru na butovicích. Na netu mám trochu smíšený reference. Dík moc
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    GHOSTDOG32: Tak ono to nebude úplně teď :) Platíš v podstatě "na splátky". Největší částky jsou za nasazení a pak platíš za výměnu drátků. Ve finále to není tak hrozný.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    GHOSTDOG32: Já měla rovnátka v Praze za cca 18 - 20 tis. (přesně už si nepamatuju)... Šišlala jsem jenom kvůli destičce na patře, kvůli samotným rovnátkům ne. A zuby jsem si pečlivě čistila jen večer před spaním (mezizubní kartáčky, nitě, jednosvazkový) - měla jsem to jako takovou relaxační proceduru ve vaně a zůstalo mi to do dnes :D Ráno jenom klasickej kartáček, přes den po jídle jenom vypláchnout příp. párátkem vyšťourat co se kde zaseklo, ale jinak nic. Kazy ani fleky žádný.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    GHOSTDOG32: mám fixní rovnátka, 8000/čelist, víc jsem už nic neplatila, Praha.Mám to skoro rok, zuby se zatím nekazí, ano, čištění je složitější-mezizubní, jednosvazkové kart., nit. S šišláním problém nemám,ale teda musím říct, že rozedřenou pusu mám občas pořád, i po tom roce. Ještě že existujou ty vosky.
    FLOE
    FLOE --- ---
    S sislanim jsem problem nemela ani nikdo v mym okoli. Nejvetsi problem u rovnatek je rozedrena pusa, nez si okoli zvykne na pritomnost ciziho predmetu. Vsechno se to da eliminovat ruznejma hojicima vodickama a gumou, kterou si zamky polepis. Imho vsechy typy zkusu se jenom zamkama vresit nedaj, takze je otazka, co vsechno ti bude delat, jestli nebudes muset dostat takovou super desticku, se kterou se teda sisla a neda jist vyborne :D Ale jinak jsem to mela vzdy pres skolni rok nandane a pohoda. Zvlad to kazdej, proc ne ty. A samozrejme hygiena musi bejt kazy nekazy. Pokud cistis jako clovek, nemely by se ti s rovnatkama zuby kazit.
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Byla jsem zde http://www.rovnatka-praha.cz/ a byla jsem moc spokojena. Vyslo me to cca komplet vse s obyc kovovyma rovnatkama za tech par let na 25k, ale to asi jen diky tomu, ze jsem to mela pouze jako estetickej zakrok [prvni rovnatkar to odflak] a nerovnalo se nic kritickyho. V cene jsem mela prorezavani kvuli cernejm trojuhelnikum, retencni folie na noc, ktere pak nosis po sundani, fixni retainery na obe patra. Kontroly obligatne za 30,-.
    Nebylo treba platit hned, rozdelil to na dve casti.
    Kazdopadne se ta cena odviji od pouzityho materialu, co si vyberes a slozitosti prace.
    Mozna se za ty 4 roky neco zmenilo, mozna ne.
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Obe patra a kvalitne? Nejen v Praze imho nerealne.
    WARE
    WARE --- ---
    Mám úplně rozpadlou sklovinu, strašně to bolí, z toho pika.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: a ráno naklusu k nejbližšímu zubaři a pokusím se ho uprosit. :-)
    TARGI
    TARGI --- ---
    DR_RIC: Moc děkuji za rady. Po víkendu už budu moct ke svému zubaři, jde mi jen pro teď resp. nějak přežít do úterka a vím, že pokud bych to nechala byt jen tak, tak by to dobre nedopadlo. Atb od minula jsem shodou okolností našla, leč bohužel již prošlá. Začnu chladit, dle popisu jak budu doma u mraznicky.
    TARGI
    TARGI --- ---
    FOAMISS: Nestras ;-);-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam