• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    KULA
    KULA --- ---
    Ahoj ve spolek, mám hloupě legrační otázku a tak se o ni podělím...
    Sáhl jsem v DM drogerii po nějaké jejich privátní značce ústní vody. Po vypláchnutí se mi v ústech vytvoří bílý, gumový povlak. Protože jsem se s jedním kusem málem udusil, zbytek jsem si vytáhl z úst a bylo toho vcelku dost. Je to ekl, vím, ale co to je? To mi to rozpustilo jazyk a stěny mých úst? Nezažil jste to někdo? Ústní vody z reklam mi to nedělají.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    vybírám sonickej zubní kartáček. máte doporučení, tipy, triky a rady, podle čeho vybírat? koukam na značku philips a jejich sonicare řadu. kartáčky od 1500 do 6k... čím se ve skutečnosti lištej? má smysl nějaká z těch funkcí u dražších modelů? Nebo mi bohatě bude stačit ten nejlevnější?
    díky
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DANCE_GIRL: tahle

Denisa Babáková, DiS. názory - dentální hygienistka, hygienista Praha - ZnamyLekar.cz
    http://www.znamylekar.cz/denisa-babakova/dentalni-hygienistka-hygienista/praha
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    Můžete doporučit nějakou dentální hygienu na Praze 5 (Smíchov)? Na netu toho na mě vybaflo spoustu a nevím, podle čeho vybírat...
    CAVALIER
    CAVALIER --- ---
    Ahoj. Nevíte někdo prosím kde si v Praze nějak narychlo nechat zkontrolovat zuby a opravit kazy ? Přestěhoval sem se a sem furt na cestách, dojel bych i do Varů, ale nějak se nemůžu dovolat svýmu zubařovi už týden a v půli listopadu letim na dva měsíce do Asie. díky
    RUM
    RUM --- ---
    DAGLU: cooool
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    a někdo má i devítku :-)
    RUM
    RUM --- ---
    tak někomu naroste jen jedna osmička a někomu jako mě zase NEnaroste jedna pětka... nic zvláštního, řekl bych
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MUI: ne čtyři jako ostatní? :)
    FLOE
    FLOE --- ---
    MUI: Nedelali ti RTG, jestli nemas zalozeny dalsi? Aby si nebyla za par let prekvapena a mohla se na to pripravit :D
    GORG
    GORG --- ---
    http://news.discovery.com/tech/biotechnology/tooth-regeneration-gel.htm
    - Although this is good news for teeth, the research could also be applied to heal bones and other tissues in the body.

Dentists could soon hang up their drills. A new peptide, embedded in a soft gel or a thin, flexible film and placed next to a cavity, encourages cells inside teeth to regenerate in about a month, according to a new study in the journal ACS Nano. This technology is the first of its kind.

Regenerative Gel &— Regenerate Teeth, Tooth Regeneration, Fill and Prevent Cavities &— Peptide, Melanocyte-Stimulating Hormone (MSH) &— Colgate
    http://www.colgate.com/en/us/oc/oral-health/conditions/cavities/article/ada-08-regenerative-gel
    The finding could make a trip to the dentist's office more pleasant, said Dr. Berkirane-Jessel, Ph.D. Instead of a drill, patients could receive a dab of gel or a thin film against an infected tooth, healing the teeth from within.

The gel contains a peptide known as MSH, or melanocyte-stimulating hormone. Previous experiments have showed that MSH encourages bone regeneration. Since bones and teeth are fairly similar, the French scientists reasoned the result could be the same and tested the film on mice teeth, finding success.
    GORG
    GORG --- ---
    DR_RIC: Zajimavý článek. No kyselé prostředí v ústech a obecně stravě je zjevně nejvýznačnější příčina celé plejády chorob včetně rakoviny (z toho co jsem jako laik slyšel a četl od odborníků)

Nicméně obnova tvrdých částí zubu je slibována vědci z různých koutů světa možná i různými dostupnými technikami - nejranější zveřejněný objev jsem našel uveřejněný v tisku z roku 2005 od vědců z Japonska. V článku bylo zmíněno, že do tří let bude produkt dostupný veřejnosti na trhu. Tak mě začalo vrtat hlavou, kde to teda je? :-)
    Nejsnadnější odpovědí by bylo - no samozřejmě to je z toho důvodu, že to nejde, ale vzhledem k tomu, že to fungovalo na hlodavcích, kterým to zkažené zuby skutečně zregenerovalo, tak to nějak fungovat musí - ledaže by to přinášelo jiné ohrožení zdraví, což měly právě odhalit ty následné klinické testy.

Paste heals holey teeth | Science | The Guardian
    http://www.theguardian.com/science/2005/feb/24/5

A trip to the dentist need never be scary again. Scientists in Japan have developed a paste that fills holes in decayed teeth, spelling the end for injections and "drill and fill" dentistry.

The team behind the new paste say it rapidly plugs holes before they get too large and strengthens healthy teeth, making them more resistant to decay. The paste contains crystals of hydroxyapatite, the same material found in natural tooth enamel. When smeared over holes in teeth, the crystals in the paste align with the enamel and form a seamless repair within 15 minutes.

Kazue Yamagishi, who developed the paste at the FAP Dental Institute in Tokyo, said that to fill holes they catch early, dentists must first drill away enough healthy tooth to make room for an amalgam or composite filling. "Our synthetic material can reconstruct enamel without prior excavation," he said. The work is reported in the journal Nature today.

// Osobně bych vsadil dolar na to, že to bylo pravděpodobně záměrně potlačeno, jak to obecně funguje ve zdravotnictví, které je velice o penězích. Ostatně i sama informace o překyselení stravy přitom nevedla k tomu, aby mi zubař něco o tom řekl.. nebo někdo. Jediná informace vrývána do hlavy je, že si má člověk pravidelně čistit zuby 3 denně. Opraveno : dnes už není doporučováno si zuby čistit moc často, protože to může (naopak) poškodit prý sklovinu. Lepší prý jednou denně ale pořádně! Čili předtím bylo defakto doporučováno doktory něco, co vlastně zubům může i škodit :-)
    Ale překyselenost stravy je zjevně celkem prokázaně škodlivá a přesto jsem o tom slyšel poprvé někdy letos. Na nějakém obskurním youtube videu.
    Tak mi tedy přijde, že u povrchových kazů může asi i nějaký ten kostival a skořápky vajíček skutečně nahradit i něco tak tvrdého jako jsou zuby. Schválně jsem si kostival pořídil na zkoušku. Jestli to funguje pomocí chemikálii ad odkaz výše, může to fungovat i mírněji přírodní cestou. Nevím... ale organismus je poměrně magická věc.. no hodně magická věc.. obzvlášť co se týče genů, buněk, DNA, takže náš pohled na zuby jako tvrdé nenahraditelné, může být zavádějící?
    GORG
    GORG --- ---
    ma nekdo zkusenost nebo neco o ozonove terapii?... ma to byt nahrada za vrtani a vypln
    pred dvema trema mesici jsem byl u zubarky, kde si zjevne nevsimla kazu, a tak mam chut zkusit jinde...i z jinych duvodu.
    treba nekoho s takovym typem lecby resp. proste alternativa (obecneji nekdo vnima vic tu holistiku problemu - potrava, pohyb, prevence, obnova zubu.. .to ze by se zub mohl alespon do nejake miry umet obnovit sam i ze zubniho kazu prece nezni uplne jako science fiction.. je to jen infekce)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MUI: ja mam od Opalescence ty nasady na zuby na miru - nechala jsem si belit tak pred pul rokem - stacilo by mi dokoupit strikacky s gelem, ale mam zubare daleko, tak byla pasta rychlejsi reseni :D (i kdyz ne tak intenzivni no, ale docela funguje - to nejhorsi uz je pryc :D) Na tohle mrknu ;)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: Tak jsem vcera zakoupila pastu Opalescence orig. K memu prekvapeni ji v lekarnach nemaji, ani ji podobne a vysvetleni, ze jsou "moc silne" mi nepripadalo jako relevantni. No co, objevila jsem obchod na Sokolovske, ktery ma siroky sortiment a i priznive ceny..kdyby nekdo potreboval.
    Sokolovská 37/24 Praha 8 Florenc prodej za internetové ceny | ZUBNI-KARTACEK.CZ
    http://www.zubni-kartacek.cz/kamenna-prodejna-sokolovska-37-24-praha-8-florenc/t-326/
    CLIFFAN
    CLIFFAN --- ---
    Ahoj, nechci dělat reklamu, tak pokud vám to tak přijde, tak mě zabanujte, ale v našem zařízení je teď akce na bezplatnou návštěvu a k tomu kartáček (Curaprox) zdarma. Není to nijak závazné, takže se opravdu dá jenom zajít na prohlídku a zas odfičet domu. Tady je odkaz: http://www.pekarek.dental/magazin/bezplatna-navsteva-u-zubniho-lekare-a-kartacek-curaprox-zdarma
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Mate vyzkousenou nejakou belici pastu, ktera opravdu funguje? Pred par mesici jsem si dala belici kuru Opalescence, ale zacina se to zas vracet do "normalu" (byt nekourim, nepiju kafe/ vino/ caj...evidentne staci betakaroten). Zkusila jsem pred casem pastu Rembrandt za, ale moc me nepresvedcila. Neco dostupneho v lekarne/ profimedu?
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    NAVARA: tak to není moc velká výzva, tak snad ano. Už teď tam nějaké ty hygiensitky jsou, tak je možné se podívat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam