• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TARGI: Mě to bolelo asi 2 týdny, mou matku jeden vytrženej moudrák bolel 6 týdnů. Ale taky jsem se divila, protože horní skoro nebolely (jen večer potom, druhý den už ok), první dolní moidrák byl peklo 2 týdny, druhý dolní moudrák nebolel ani večer po trhání.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TARGI: tak si tam zavolej na kontrolu, at se na to kouknou. zkus na noc vyvysenej polstar a valetol.
    TARGI
    TARGI --- ---
    SAAYURI: já to budu mít zítra týden, ze začátku jsem byla na algifenu, ten teď ale nemám, přes den docela zabírá brufen rapid musím ho brát každých 6 hod, v noci bohužel nic nezabírá.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TARGI: Jj, ja mela pred 4 mesici neco podobneho, delsi zahnute koreny, nicmene mi doktorka udelala pro jistotu jeden steh, protoze predchozi vytrzeni sedmicky pred cca. 7 lety dopadl tak, ze se mi nevytvorila srazenina, ktera pomaha zahojeni, byla tam obnazena kost a strasne to bolelo.
    Nicmene pred temi 4 mesici jsem se bala jak to zvladnu, kdyz kojim a nemuzu moc prasky, ale zvladla jsem to v klidu na dvou paralenech denne a za 3-4 dny byl klid.
    TARGI
    TARGI --- ---
    SAAYURI: ahoj, klasické vytrženi, ale moc mu nešel ven, pacil ho dost dlouho, rajtoval mi v puse jak nevím kde. V porovnání s tím předešlým, který byl v cukuletu venku.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TARGI: A bylo to vytrzeni, nebo chorurgicky zakrok?
    TARGI
    TARGI --- ---
    Ahoj,prosim o pomocnou radu. Jak dlouho po vytrzeni horniho moudraku je relatvne jeste normalni ze to priserne boli i pres prasky? V patek 3.3. mi trhali moudrak v pondeli jsem tam sla na kontrolu, protoze si pamatuji ze predchozi moudrak byl uplne v pohode celkem rychle. Na kontrole mi bylo receno, ze tenhle mel pry hode dlouhe koreny, cemuz by odpovidalo i to jak dlouho mu trvalo, nez ho vytrhl oproti prvnimu a ze mam vydrzet. Jenze je ctvrtek tzn zitra to bude tyden a ja nejsem schopna fungovat bez analgetik, ktera ale bohuzel v noci nezabiraji, takze uz asi 5 noci vlastne skoro nespim. Jak dlouho mam jeste cekat?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TORUVIEL: Ja chodila k MUDr. Hane Benesove na Prahu 6, Jugoslavskych partyzanu. Cca pred deseti lety mi delala dolu obyc fixni za 8k a nahoru pruhledny za 15k.

Prispevky na rovnatka uz nejsou, viz
    Příspěvek na rovnátka od VZP pro rok 2017
    http://www.prispevky.cz/pojistovny/vzp/prispevek-na-rovnatka
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Ahoj, doporučíte ortodontistu - Praha, Kolín, Pardubice? Někoho dobrého a ne příliš drahého :-) Btw jak je to u dětí, hradí něco pojišťovna?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, před pár měsíci mi zubař měnil plombu na horní šestce a mám pocit, že mi velice zbrousil zub, zkrátka vzniklo jakýsi úbočí, resp. zub je velice strmý a blízko k dásni, tudíž při žvýkání mohu cítit občasné nepříjemné drhnutí o dáseň... Tudíž mi vznikly dvě otázky:

1) Lze pouze vyměnit plombu a vytvořit jakousi náhradu zboušené části, aniž by se zub musel víceméně celý osekat? Plus nemá někdo odhad ceny, jelikož se píše někde 1500 Kč a pak čtu diskuze s částkami jako 50K Kč. Vím, že je lepší diskutovat se zubařem, ale momentálně nemám náhradu a tato otázka je pro mne nutkavá.
    2) Je možné, že mohu vnímat "metalickou chuť" amalgámové plomby? Jelikož poslední dny se tomu pocitu nemohu vyvarovat a dosti mne to se*e.

Děkuji za reakce.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Vážení, žena řeší zubní implantát a nemůžeme se v tom vyznat.
    Víte někdo něco o implantátech Alpha-Bio, Straumann a Nobel Biocare, co by nám pomohlo vybrat ten nejlepší? A taky kdo, ideálně v Praze, je umí dobře naimplementovat / případně naopak, které značce a které ordinaci se určitě vyhnout?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Kam na dentalni hygienu? Idealne Praha 10..Muj zubar to nedela :/.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BLACKDRAGON: Pardubice sice, ale měla jsem to za 18000 implantát plus 12000 celokeramická korunka. Zub pětka horní.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    já mám momentálně kalkulaci na 50 tisíc, šestka vlevo nahoře, Praha :D
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    BLACKDRAGON: mne o implantáte (neviem či s korunkou alebo čo) tvrdili cenu 20 - 30 tisíc - štyrka.....:D
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    cena zubneho implantatu s korunkou? ako sa pohybuje v Prahe?

mam momentalne 18500 zub a 13500 korunka asi pre 4ku hore vlavo
    FATBWOY
    FATBWOY --- ---
    SAMGARR: dik!
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    FATBWOY
    FATBWOY --- ---
    prosim o tip na overeneho stomatologa na Zizkove, ktery by prijal 2 nove pacienty :)
    diky!
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZUZKAOU: ať na hygienu nebo na prevenci, vzal bych s sebou ten sonický kartáček a zeptal se na názor.

(Jinak sám používám Braun Pulsonic Slim asi půl roku a zhoršení rozhodně nepozoruju, nicméně bez mezizubního kartáčku bych to nedal.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam