• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    POZITRON: zdravej zub, a jo, muze :D prej mam uzky koreny takze to na rentgenu vypadalo jako prasklina... Navic to trhalo prase takze jsem i bez dasne. A implantat a vse okolo jsem hradila sama, pravnicka mi narovinu rekla ze mi to za tahanice u soudu nestoji a ani jsem nemela jistotu ze to vyhraju (souhlas se zakrokem jsem dala).
    Doporucuji implantat Straumann a MUDr. Kruga na plastiku dasne
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANDR3_I: tobe omylem vytrhli jinej zub?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Nevim to presne z hlavy, ale tusim ze konec listopadu mi vyrvali zub, to se pak hodne spatne hojilo (4x antibiotika, krom toho ze mi omylem vytrhli zdravej zub a kdyz se mi pak udelal zanet jak prase tak me posilali pokazdy domu az to pak bylo ve fazi kdy nezabirali ani antibiotika - Studio 32, vyhnete se obloukem!), v cervnu delali implantat a za 3 mesice nasazovali zub - implantologie na Petrinach. Ted uz bych sla jinam, neudelali mi plastiku :(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jo a drzi to? nebude se mi stavat, ze mi ty zuby vypadnou? :(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EUCHENIE: a ty docasny zuby vypadaj verohodne? kdyz uz bych s tim mela vydrzet treba rok a pul a jeste ke vsemu by to byly horni jednicky. ty je mas/mela jsi na dratku nebo jak? bojim se, ze ten dratek bude videt a celkove ze ta docasna protezka bude jak pest na oko. :/
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    POZITRON: POZITRON: sory za znaminka, hledala jsem.na.mobilu odpoved :-)
    hele nekdo tu psal, ze to mel vyrizeny za chvili, relativne, par prispevku zpet, andreiam dojem, nehledam na.tom mob. nebyly to jednicly teda.
    no, tak to vis, ze te nasazovaci nejdrov s..., je k tomu ploska na hornim patre, muzu poslat fotku do pocty. nejdriv jsem si to vyndavala na.jidlo mesic, dva, tri...nez jsem so zvykla. ale uz tesim, az to budepryc, ale prezit se to da. jak porod.. asi radsi bez, ne, nevim, nebo pockat se zubama, nebo je to akut? fakt to nejde vyresit jinak, nez trhat ty tve?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EUCHENIE: diky na info. ja jsem prave taky na matersky. jednicky mi vyrve normalne zubar, tam dostanu i docasnou protezku, pak mi koncem brezna stomatochirurg vyrve nadpocetnou jednicku nad nima a teprve potom zacnu shanet nekoho, kdo mi udela implantaty. ale kdyz rikas, ze nejdriv pul roku po extrakci dostanu teprve sroub, tak to je dost na hovno. :/ ja bych prave druhy dite nejradsi co nejdriv, takze asi budu muset preckat s protezou nez porodim? :-o treba rok a pul? jde to vubec? :-o
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    1. koukal, co je s korunkou
    2. vytrhli zbytek, sken nasazovaku
    3. predani nasazovaku (+ jsem byla nekde na sestce.v.laborce kuli barve toho nasazovaciho
    4. vrtani sroubu (je tam celej zakrytej, jsem si myslela, ze bude koukat:)
    5. obnazeni
    6. sken
    7. implantace

posledni tri maj rozestup aspon 10 dni, coz mne netesi, ancto uz nebydlim ve vedlejsim baraku, ale o 470 km dal...

mozna mezitim byla jeste nejaka kontrola, jak se to hoji, uz nevim
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    upe nejdriv mi vyndal zbytek zubu a nechal se udelat umelej. to trvalo asi tri dny, to se da jeste nejak resit nevim cim uz na tech par.dnu, jelikoz jsem byla na.matersky, byla jsem asi dva dny.bez zubu. pak mas ten nasazovaci a hoji se to, sroub se zavede mysim nejdriv po pul rove a zas cekas asi 12 tydnu, pak to odkryti, sken a "zub". takze cela ta parada je asi na rok, I kdyz to asi nekdo dela I rychlejs.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EUCHENIE: a kolik navstev to u implantologa celkem odnasi? kdyz pises, ze budou jeste tri posledni, nekolikrat uz jsi tam asi byla, to se mi nelibi. :/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EUCHENIE: on se da nejdriv sroub, na nej okamzite docasnej zub, takze nechodis nejakou dobu bez zubu, jak jsem predpokladala a teprve casem trvalej zub? to jsem nevedela. a nevis, jak dlouho se to hoji od okamziku vyvrtani diry na sroub?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tak jsem to dohledala - šroub Straumann (esi nekecam, ten nemeckej proste) 12 400. Docasnej zub bud 2400 nebo 2500, nejakej spesl sken 1500 a to posledni, ten implantat, co je videt, myslim rikal 11 400.

takze asi 27 700, esi se neco jeste neobjevi pri poslednich trech navstevach, kdy mi budou obnazovat sroub, skenovat to a nasazovat ten zbytek.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LATERALITA: taky budu za par mesicu shanet, tak dej kdyztak vedet. rada bych se vesla cenou za dva kvalitni implantaty (horni jednicky) sakum prask do 45 000, je to vubec realny?
    LATERALITA
    LATERALITA --- ---
    Myslíš zubní pátradlo?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam dotaz ohledne zubni diagnostiky. Vi nekdo jak se jmenuje odborne proces pri kterem zubar zjistuje vripem takove zahnute kovove spicky "zdravost" zubu?
    LATERALITA
    LATERALITA --- ---
    Ahoj, máte někdo kontakt na stomatochirurga v Praze, který dělá implantáty? Myslím samozřejmě s osobní zkušeností. Dík :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    POZITRON: jako vis, ze ti tam neco delaj, ale v umrtveni, nejaka elektricka vec, co rovnou nici krev, tak mi ani nikde nic neteklo, nemam z toho neprijemny pocity. krom toho, ze vlastni zub by byl lepsi.
    A tu treti jednicku ti nemuzou nejak odstranit? nezjistovalas to jeste nekde jinde pro sichr?
    jinak me to delaj tadyk http://www.mujzubar.cz/zubni-implantaty.html
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: To sice jo, ale ty prachy, ktery v tom zahucej. :(
    VALENTINA: Kez by, snad se to povede.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Ja si u tohohle rikam, ze budu mit aspon konecne americkej usmev :D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    POZITRON: zastavit nebo zpomalit paradontozu samozřejmě lze, záleží taky v jaké fázi. a to výbornou zubní hygienou/klasické čištění, mezizubní kartáčky, jednosvazkové kartáčky, srovnání zubů/ + návštěva dentální hygienistky min.2-3x ročně. mluvím z vlastní zkušenosti.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: Ja uz si predstavuju hororovy scenare, ze do 40 budu bezzuba, aaaaaaa. Fakt radsi desetkrat rodit nez tohle. :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam