• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    POZITRON: Pod 30k v Praze budes tezko shanet, alespon mi to tak tvrdil mudr. Kucera.

Na podzim me u nej jeden implantat ceka, nemate nejaky zkusenosti konkretne s nim?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jenom me tedy zaskocilo, ze 10% lidi se imlantaty nechytnou a vypadnou. kdyz to clovek nespolkne, tak pak pri dalsim pokusu plati min? da se ten vypadlej sroub kdyztak znovu pouzit?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nemate nekdo zkusenost s implantatama na stomatologicky klinice VFN? vcera mi na stomatochirurgii vysekal/vyvrtal nadpocetnej zub a implantaty by prej byly mozny za 2 mesice, takze uz pomalu vybiram, kam jit na konzultaci. porad si naivne namlouvam, ze je nekde sezenu se straumann sroubem sakum prask za 25 000/kus. docasnou protezku uz nejakou dobu mam a kdo se protezky boji, tak vubec nejde poznat, ze to nejsou pravy zuby. ani zblizka.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    IRINASH: Urcite to neceka kazdyho kvuli jedny malickaty vyplni :) Ale pokud mas strach ze zubaru, tak chapu, proc si to myslis :))
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    SAAYURI: Myslim, ze z dlouhodobyho hlediska to ceka snad kazdyho.:) Za 20-30 let me to urcite nemine.:D
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    IRINASH: Rozhodne by ses o zuby musela starat uplne jinak, abys dosla az k implantatum. ;)
    FRAMBUESA
    FRAMBUESA --- ---
    Určitě to bude v pohodě :) Navíc je vidět, že se o zuby nejspíš snažíš dobře starat, to dělá docela dost..
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    SAAYURI: Mozna jsem, nechce se mi v budoucnu platit desetitisice za implantaty a nekde to vzdycky zacina.:)) Navic mam panickou hruzu ze zubare (neopodstatnenou, trhani zubu neznam a moje zubarka byla vzdycky skvela, jen nesnasim vrtani), takze cim min problemu se zubama, tim lip pro me.:)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    IRINASH: Nahradu z jednoho malyho dulku v zubu? haha. To bych nemela zub uz ani jeden. Nejsi trochu tema zubama posedla?
    FRAMBUESA
    FRAMBUESA --- ---
    *Klínový :) Jasně, bylo to pouze něco (byť s jiným mechanismem vzniku než který IRINASH odhaduje), co mě jenom napadlo podle jejich minulých příspěvků, když ji zajímalo, co by tak mohlo být tak příčinou.. Samozřejmě je těžké soudit na dálku a bez vyšetření - návštěva lékaře bude určitě nejlepší, co může udělat :)
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    DR_RIC: UZ zdravou sklovinu nepoškodí. A když ano, tak se tam něco dělo. Samozřejmě pokud tím na plnou intenzitu busis pet minut do stejného místa, tak je to samozřejmě něco jiného, ale takovým způsobem se to nepoužívá. Airflow sklovinu taky naruší, ale také se ty zuby potom do hladka vylesti. Mj. Poškodit sklovinu airflow můžeš klidne taky, když budeš jedno místo pískovat několik minut. Sklovinu muže poškodit kde co, kdyz se to používá špatne. Když se nástroje používají správně a dodrží se protokol, tak neaktivní UZ na sklovine vůbec nic neudělá.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    FOAMISS: Ja prave nechci nekoho krive obvinit, proto jsem tam volala az s odstupem, abych se mezitim uklidnila.:)) Stejne tak jsem rada za vsechny nazory tady. Jen mi to proste nejde do hlavy, jak se to mohlo stat, muj znamy ma nahradu a kdyz to vidim, mam uplnou hruzu z naruseni zubu. Jak rikas, uvidim po vysetreni.
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    IRINASH: Protože to tak na 99 % není. Aby UZ odstipl sklovinu, musí byt nějakým způsobem narušená (odvapnena, uz dříve nastipnuta nebo jinak). Zdravou sklovinu UZ nepoškodí ani neodstraní, koncovky na odstranění kamene jsou neaktivní (rozuměj hladké)... kdyby UZ poškozoval sklovinu, nikdo by ho nepouzival... Počkej na vysetreni a uvidíš. :)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    FRAMBUESA: Mam nejjemnejsi Curaprox a zuby cistim uz dlouho podle doporuceni hygienisty.:) Ten muj dulek vypada spis jako kdyz rypnes hrebikem do dreva, googlila jsem ten klinovity defekt a takhle to nevypada. Navic ten defekt by prece nemohl vzniknout za 1-2 dny, co myslis? Zrovna jsem pred zakrokem zkousela jiny druh mezizubnich kartacku, takze kazdej vecer probihalo cisteni se zrcatkem, urcite bych si defektu vsimla. Kazdopadne navsteva dentisty se blizi, jsem zvedava, co mi na to rekne, ale predpokladam, ze bude tvrdit, ze to urcite neni po jeho zakroku.
    FRAMBUESA
    FRAMBUESA --- ---
    What Are Abfractions and How Do You Treat Them - Wake Dental Wellness : Dentist in Wake Forest
    http://wakedentalwellness.com/what-are-abfractions-and-how-do-you-treat-them/
    FRAMBUESA
    FRAMBUESA --- ---
    IRINASH: IRINASH: Jasně :) studuju zubní a napadlo mě, že by to mohl být i klínovitý defekt - tvoří se na krčcích zubu a zrovna na čtyřkách nejčastěji.. Jaký máš kartáček? :) Je u nich totiž taky možnost vzniku nesprávnou technikou čištěním a čištěním příliš tvrdým kartáčkem http://dentiopraha.cz/cz/uvod/Klinovidnyjj-defekt-zubov
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    FRAMBUESA: Ahoj, je tak milimetr od dasne. Odhaleny krcky nemam. Ted uz to ani neni citlivy, bylo to neprijemny jen dva dny po zakroku. Nicmene je to poradnej dolik a takovej pravidelnej, proste dira.:( Zacinam se utvrzovat v tom, ze je to opravdu vyrazeny tim ultrazvukem.
    FRAMBUESA
    FRAMBUESA --- ---
    IRINASH: ahoj :) A kde ten důlek na zubu je? Není na krčku zubu u dásně?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    predposledni navsteva implantat: otisk silikonu na celou celist horni a dolni, horni mi dvakrat natahovalo, nova sestra tam dala silikonu az moc, pak jeden skus do vosku a hura do laborky, aby se podivali na barvu zubu okolo
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    Dekuji vsem za reakce, jdu se objednat k zubari.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam