• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: to je sice pěkný, ale KDO má člověku teda vlastně vysvětlit, jak si správně čistit zuby? zubař na to nemá čas a hygienistky jede klasiku: normální/elektrický/kartáček, mezizubní kartáčky, jednosvazkový, niť.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: já ty argumenty s taxikem a autoškolou chápu, ale úplně nesouhlasím, protože je přece už dokázáno, že někomu se zubní kámen dělá více a někomu méně, že to záležení na složení slin a ústního mikrobiomu. Já si fakt myslím, že se o ty zuby starám nadstandardně a stejně se mi ten kámen maličko dělá, navíc, třeba dozadu za zuby tolik nevidím, jak ta hygienistka. čili to není tak, že bych spoléhala na to, že mi dvakrát ročně udělá celkovou údržbu, ale spíš to, že odstraní ty nedostatky, na které já sama nestačím.
    a to srovnání myslím tak, že já jsem tam přišla s dost špatnou hygienou a rozjetou paradontozou, od té doby se známe, takže ona vidí, jak se o ty zuby starám a není to pouze že by ze mě tahala prachy, ale že má skutečný zájem, aby se lidi o zuby starali sami a dobře.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: u me jednoznacne proto, ze mi odstrani zubni kamen, ktery se mi i pres me kvalitni cisteni dela a zhodnoti stav dasni. Jelikoz k ni chodim uz dlouho, tak ma nejake srovnani v case.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DR_RIC: mam krasnou hygienistku a jinde ji nepotkam
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: žádný?
    podle mě je nejdůležitější správná technika plus pravidelná návštěva zubní hygieny.
    Co si čistím zuby "správně", neměla jsem 10 let jediný nový kaz.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DR_RIC: google pise ruzna penidla obsazena v zubnich pastach.. jinak dik za odpoved. ted UV neni dulezita, kdyz si poctivě ciatite zuby, pokud to od vas nechce lekar.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DR_RIC: to "UV ne hned po cisteni souvisi s moznou deaktivaci fluoridu", jinak tedy doporucil bys UV používat pravidelně 2x denne porad? nebo jak pises hubis tu ustni mikrofloru, takze treba ob tyden lepsi?
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DR_RIC: cenim sebereflexi a budu moc rad, kdyz si najdes par minut a edukujes nas
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    TABBY: ty s alkoholem vysusuji sliznice, proti ostatnim moje hygienistka nema namitek, pokud je to cloveku prijemne, jen je chyba v tom hledat nejaky extra prinos.
    SITH
    SITH --- ---
    TABBY: protože to ničemu nepomáhá
    TABBY
    TABBY --- ---
    SITH: A řekla ti taky proč?
    Btw, můj zubař taky kope za tým Listerine ;)
    SITH
    SITH --- ---
    LOJZEE: má dentální hygienistka mi řekla že je ÚV úplně k ničemu
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DR_RIC: chapu spravne, ze kdz se uziva pred cistenim, ma to zmekcit sklovinu a zuby se pak lip cisti? a kdyz po cisteni, pomaha to vic ke svezimu dechu, ale mela by se nechat urcita prodleva a ne vyplachovat hned po vycisteni? zajima me, jestli si muzu nespravnym pouzivanim UV nejak uskodit a take me zajima, jestli jeji pravidelne 2x denne pouzivani po cisteni muze mit i nejaky veldejsi negativni dlouhodobe dopady, napriklad, ze pak zuby rychleji zloutnou? nejsem si jist, tak se tady ptam odborniku, nemusis se cerit, pokud nechces odpovidat, nic nepis..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LOJZEE: Moje zubařka doporučuje Listerine po vyčištění.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    dobrý den, rád bych se zde zeptal, jakou ústní vodu byste doporučili užívat 2x denně pořád? nebo je to nevhodné a musí se vysazovat? a je to lepší před nebo po čištění? děkuji..
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TABBY: Aha, ok. Já je měla jen na noc (po fixních).
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAIAFOX: Dítě má rovnátka sice sundávácí, ale 24/7, takže k vysychání jsme přednes nedostali...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DR_RIC: Mm.. no, co si pamatuju, tak mi to ortodontistka opakovala snad každou návštěvu. Ve vlhku se množí bakterie, tak asi není moc dobrej nápad je vlhký dát do pouzdra/ nechat je válet u umyvadla, kde je mokro.. prostě umýt, usušit, nechat doschnout na vzduchu a až pak do pouzdra.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TABBY: Na fixní rovnátka vám nejspíš na ortodoncii udělají školení, jak a čím vším to čistit. Chce to klasickej kartáček, jednosvazkovej kartáček, mezizubní kartáček, takovej silnější mezizubní kartáček na čištění prostoru mezi drátkem a zuby… A do školy s sebou na průběžné čištění aspoň tohle. Má to uprostřed nižší vlákna, nasadí se to na drátek jak vláček na koleje.:-D
    Curaprox CS 5460 Ortho zubní kartáček, ortodontický - Profimed.cz
    https://www.profimed.cz/curaprox-cs-5460-ortho-zubni-kartacek-ortodonticky-p711
    Na dentální hygieně ještě doporučili tohle:
    Tepe Implant/Ortho zubní kartáček pro čištění rovnátek a implantátů - Profimed.cz
    https://www.profimed.cz/tepe-implant-ortho-zubni-kartacek-pro-cisteni-rovnatek-a-implantatu-p64726
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TABBY: 1. Čistit pořádně kartáčkem a nechat vyschnout (pokud máte v koupelně vlhko, tak někde v suchu).
    2. Mně stačil normální kartáček, single soft a mezizubní, ale už je to dost let.. čistila jsem po každém jídle. Dnes doporučují ty zubní sprchy, na odstranění zbytků jídla, ale mechanickému čištění se to prý stejně nevyrovná, plak/kámen to nesundá - tvrdí hygienistka a zubař.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam