• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    KAIAFOX: Diky. Koukal jsem na ty jejich pasty. Nicmene kdyz zacinam cist o tech ruznych zpusobech beleni a jak to je nebezpecne pro zuby, tak tedy nevim, jak s tim nalozit.
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    Ahojte, zkusím se poradit ještě tady.
    Před rokem jsem absolvovala první konzultaci na ortodoncii v Opavě. V dětství jsem absolvovala léčbu fixním aparátem, jenže zuby se po vyklubání osmiček hnuly, sice nijak dramaticky, ale vadí mi vykřivení předních jedniček. Má sestra právě podstupuje léčbu neviditelnými foliemi Invisalign a její výsledky mě přiměly jít do toho také.
    Při konzultaci jsem tedy projevila zájem o folie této značky (jiné doktor v nabídce neměl). Po pár týdnech jsem se dostavila k podpisu plánu léčby, oči mi samozřejmě hned sjely na cifru - 110000,- Kč. Doktor mi vysvětlil, že léčba nebude probíhat klasicky, nejprve se bude muset začít řešit problém okluze (což je poměrně častý postup). Předléčba trvala pár měsíců, rozhodně mnohem déle, než mi bylo prvně řečeno. Už tehdy jsem zavětřila, že něco není v pořádku, folie byla evidentně "jiná".
    Po roce došlo k nasazení rovnátek. Při odchodu domů mi definitivně došlo, že se o Invisalign nejedná - na obalech folií bylo napsáno "SLX Clear Aligners". Trošku jsem pogooglila a dozvěděla jsem se, že komplexní léčba těmito rovnátky stojí v přepočtu zhruba 32000,- Kč. Moji domněnku potvrdila ortodontistka mé sestry, která vyloženě tvrdí, že se jedná o nízkorozpočtová rovnátka.
    Ihned jsem si sjednala osobní konzultaci u mého doktora a celý rozhovor si nahrála. Na mé otázky odpovídal nepřímo a vyhýbavě, prý jsem přeci nežádala vyloženě Invisalign. Jenomže mě tehdy ani jiná varianta nenapadla, když nabídka jiný typ ani nezahrnovala. V plánu léčby je napsáno "léčba foliovým aparátem" - takže past. Na můj požadavek ohledně snížení ceny vůbec nereagoval a neustále opakoval, že výsledek bude přeci stejný.
    Co mám dělat? Prozatím jsem zaplatila 50000,-.
    Za jakoukoliv radu budu moc vděčná..
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenost s Bulovka Dental Clinic a.s.? Diky.
    GILRAEN
    GILRAEN --- ---
    Koho by to zajímalo, teď bere v Modřanech http://ortokk.cz/ a za mě dobré.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAKU: Obecně, pokud máš jakékoli pochybnosti, najdi si někoho jiného. Lepší odejít zavčas, abyste pak neměli mrzení při rozjeté léčbě/rovnání.
    MAKU
    MAKU --- ---
    Ahoj, nemáte někdo zkušenost s touto ortodonciií: http://www.zubarpraha4.cz/ ? Konkrétně MUDr. Ladislav KOCMAN. Syn by tam měl chodit na rovnátka, ale některé momenty při úvodní konzultaci nám přišly trochu zvláštní...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    STARDAY: mmch je tam i výborná hygienistka Lucie
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    KAIAFOX: přidávám se k doporučení na Šafaříkovi. byla jsem tam na extrakci osmičky, vše proběhlo rychle, profesionálně, bez problému
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    PAN_UZIVATEL: MUDr. Jan Čechák. Je trochu upovídaný, ale zuby dělá dobře (poliklinika Malešice). Na stomatochirurgii doporučuji Ordinaci Šafaříkovi - rvali mi už tři osmičky a dělali implantát (ve spolupráci s Čechákem), všechno naprosto skvělé - i následná péče. Jsou v Uruguayské na Vinohradech (kousek od Míráku).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PAN_UZIVATEL: RYBKA: Připojuju se k pozitivním referencím na Stomatologii Budějovická.
    JAEN
    JAEN --- ---
    PAN_UZIVATEL: mrkla bych podle toho, kde bydlis, na recenze zubaru pobliz na webu Znamylekar a/nebo google (na obou hledat podle mapy). Cestovat za doktorem hodinu je dost otrava, kdyz se toho resi vic. Osobne doporucuju MDDr. Havašovou na Chodove. A na chirurgicke zakroky ordinaci v Uruguayske,
    https://www.ordinacesafarikovi.cz./
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Máme celkem dobré zkušenosti se Stomatologií Budějovická.
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, shanim dobreho zubare v Praze. Bohuzel zadneho roky nemam pote co mi posledni znicil zub. Nyni docela nutne musim nekoho najit, jelikoz mam bolesti zubu, dle mne osmicka, ktera musi ven. Muze to byt ale i neco jineho. Diky za pomoc.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KAIAFOX: Ja jsem si to s tou bilou dietou nejspis popletla - mela jsem za to, ze se to musi dodrzovat vic nez jen par dni po beleni (uz je to dlouho, co jsem to resila). Letmo jsem to hodila do googlu, a pisou obvykle cca 2 dny po, takze jak pravis.
    Mozna mi to tak utkvelo proto, ze hygienistka me tehdy upozornovala, ze zuby barvi i spousta zeleniny a ovoce, a to vse je vhodne po beleni vynechat (rajcata, paprika, pomerance atd., taky cokolada a tak dale, je toho ve vysledku dost).

    No kazdopadne k tem belicim paskam, poridila jsem nakonec na zaklade recenzi pasky Crest https://vybelit.com/produkt/crest-3d-white-professional-effects/, a jsem spokojena (maji i polovicni baleni, imho na lehke vybeleni bohate staci).
    Ke spokojenosti mi stacila 1 aplikace (nakonec jsem pouzila 2 a urcite to jeste ze zvedavosti vyzkousim, ale prijde mne - stejne jako u te domaci sady Opalescence - ze ja uz pak dalsi rozdil nevidim, mne staci fakt 1x). Oni teda uvadi, ze je to 20denni kura, takze podle vyrobce by clovek mel vypouzivat cely pakl, aby to jako bylo videt (nvm, uplne detailne jsem to nestudovala, jen ze v recenzich si sem tam nekdo stezoval ze to pouzil treba 5x a nic, a odpoved eshopu byla, ze bodejt, kdyz je to na 20denni kuru, a ze tyhle stiznosti jsou nerelevantni).
    Muj vychozi stav teda je, ze mam "excelentni hygienu" (rikaji vzdy hygienistky), a zuby urcite nemam zlute nebo tak, tezko se to subjektivne hodnoti, spis takove svetle mandlove, proste prirozene svetle (rikala mne to kdysi i jedna zubarka, tak asi to tak bude, ja to uplne neposoudim). Imho teda ale existuji i mnohem belejsi zuby, ale nebyt toho trendu aka porcelanovy chrup, co dnes obecne panuje, tak ja osobne bych asi ani nemela potrebu belit. Ten ideal, jak maji hezke zuby vypadat, mne prijde dost vyhroceny (nvm, mozna to vnimam jen ja). Nekourim, barevne napoje nepiju, ale zato piju 3-4 kavy denne a cas od casu stejne mnozstvi caje. Tim chci rict, ze pokud nekdo vyzaduje fakt razantni vybeleni o x odstinu, tak toto bych asi nevolila.
    Co mne teda ale prijde blbe (i kdyz mne osobne to nevadi), tak ty pasky jsou kratke - horni patro je po petky, dolni je jeste kratsi. Nevim jaky efekt by to melo u lidi, co maji fakt siroka usta a usmevem bezne odhali az sestky. Treba by to ale nebylo tak videt, tezko rict.
    Co se tyce samotne aplikace, tak ta je uplne v pohode - je to na 45min, v puse to neotravuje (oproti tem nosicum a gelu, to mne fakt vadilo a zuby mne mirne trnuly uz pri aplikaci, a pak cely nasl. den celkem dost - bolesti bych to vylozene nenazyvala, ale hodne neprijemne mne delal uz jen vdechovany vzduch, natoz kdyz byl studeny). Myslela jsem, ze s tim budu sislat nebo neco, ale v pohode se s tim da mluvit a vse, da se to tim padem v pohode pouzit i behem dne, neni nutny zrovna pred spanim (i kdyz to je urcite lepsi, skrz to ze pak clovek uz neji a nepije), nebo cekat az clovek bude mit klid atd.
    No hodnotim to kladne.
    JAEN
    JAEN --- ---
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    PISISKVOR: Tak asi jak kdo,ale můj zubař je má ke koupi i po kusech. Bílou dietu? Já akorát pár dní nepila kafe/červené víno, aby to ty čerstvě narušený zuby nevtáhly, ale pak už ne a zůstaly bílé docela dlouho.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KAIAFOX: Aha! To jsem nevedela, ze lze koupit jen 1 tubu, ja jich tam mela prave tusim 8.
    No, pasky prave zatim zadne:D - hledam recenze od opravdovych lidi:)
    Mne obecne na tom beleni vadi, ze je nutno drzet tu bilou dietu az nekolik tydnu po beleni. Ale to bude asi u vseho stejne, vc. pasku.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    PISISKVOR: Aha ok :). Já to kupuju u zubaře, tak jde koupit i jen jednu tubu, nemusím brát celou krabici. A jaký pásky používáš?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KAIAFOX: jasne - mne prave stacilo 1 beleni (jedna aplikace na 1 noc), abych mela tak bile zuby, ze to kolegove v praci komentovali. Jednou jsem zkousela jeste 2.noc, co to udela, a uz tam nebyl zadny rozdil. Samotna pasta je skvela na udrzeni stavu po beleni (nebo treba po piskovani od hygienistky - moje zkusenost alespon), ale sama o sobe zuby nebeli (nvm, mne ne, a rikaji to i hygienistky).
    Nvm kolik ta domaci sada stoji dnes, pred cca 8 lety me to vyslo asi na 3.5, a pro me to byl overkill. Takze se mne to nechce kupovat znova, kdyz pasky vyjdou levneji a staci mne mensi intenzita beleni.
    Navic jak jsem psala - skrz to, ze mne stacilo jedno nocni beleni na velmi dlouhou dobu, tak to vyexpirovalo driv, nez jsem to stihla vypouzivat, nakonec jsem to vyhazovala.
    Kazdopadne jak ta belici sada i ta pasta jsou super
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    PISISKVOR: Není třeba prodělat kompletní kúru, stačí "přibělovat" jednou do roka třeba jen jednou tubou (to je tak na dvě aplikace, už nevím přesně).
    Tuším, že mají i zubní pastu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam