• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    PAN_UZIVATEL: Existuje varianta "domácí od odborníka" třeba Opalescence. S tím mám dobrou zkušenost. Po pár aplikacích je to opravdu vidět. Takové ty babské recepty z domácích potřeb bych raději nezkoušela, skoro všechno to nenávratně ničí sklovinu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    InvisAlign - pro jeden zub na attachment ještě přidávali zevnitř kovový hřeb, na který se zahálka gumička, co ten zub táhla potřebným směrem.
    Během nošení se přes to dává kus vosku, který brání dráždění jazyka a to fungovalo.

    Problém jsem měl při jídle - sklon je takový, že hrana čepičky toho šroubu byla pod takovým úhlem, že řezala zespodu do jazyka. Do té míry, že ho kousek odříznula - viditelně bílý kousek masa. Svrchní část jazyka (když jsem po něm přejížděl) by s tím problém neměla, ale ta spodní ano. Během dvou dnů to došlo do takové míry, že jsem pro bolestivost nemohl jíst.

    Na nejbližší období ten hřeb vyndali, ale během pár měsíců tam bude třeba. Dá se to nějak pořešit - nějaká krytka či tak - co bych si tam mohl během jídla dávat (vosk jídlo nevydrží, během pár soust se uvolní a jde s jídlem do žaludku)?
    Nepřišlo mi, že by si s tím (svět rovnátek) moc věděli rady - co po nich mám chtít? Rozumím tomu, že ten hřeb je tam třeba, potřebuju nějak pořešit, abych se mohl najíst :)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    TOREN: vysoke teploty obecne zhorsuji hojeni a zvysuji riziko komplikaci chirurgickych vykonu. Casto se tak chirurgie omezuje na akutni vykony. Mnohem vice nez teploty ale zalezi jak se pacient chova v rekonvalescenci...
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOREN: mně jednu osmu vyndávali (před lety) 18. června, tak mi to zní spíš jako že zubař jede na dovolenou ;-]
    TOREN
    TOREN --- ---
    Chtěl jsem si nechat vytrhnout 8 , protože s ní mám pořád nějaké potíže....sestra u zubaře mi tvrdí (když jsem se chtěl objednat) , že v létě se netrhá (horko), krom nějakých neodkladných záležitostí...ať prý se objednám na podzim...

    ...je na tom něco pravdy / nějaký racionální důvod nebo je to blbost ?
    ROISIN
    ROISIN --- ---
    ROISIN: Jasne, rozumim. Je to dva tydny uz, sednout zacal par dni zpet. Byt v CR, resi hned. Dekuju moc!
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    ROISIN: Nepises KDY sestra upadla. Budu-li vychazet pouze z toho, ze zub neboli a jen "sedne" doslo s nejvetsi pravdepodobnosti s poruseni cevniho zasobeni zubu a tim jeho zivotnosti. To je vec, ktera by se mela resit s ohledem na budouci prognozu zubu (a samozrejme to co ji bude vadit - estetiku), ale pokud se do situace nevlozi infekce (a podle vseho to vypada, ze zatim se to nestalo, tak staci blizke osetreni napr v cervenci. I kdyz ale zub vypada jinak OK neznamena to, ze nemuze byt zlomeny atd.
    ROISIN
    ROISIN --- ---
    PISISKVOR: Diky. Opuchle to nema, neboli to, jen sedne. Tak pocka do CR, pokud to nezmeni.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ROISIN: to bych se bala, ze si ho tim narazem kilnula (mam v nejblizsim okoli pripad dvou mrtvych zubu po brznem narazu fotbalovym micem). Pokud se tak stalo, je potreba vycistit kanalky a zub vyplnit. Imho nejhorsi, co se v takovem pripade muze stat (pokud bude cekat s osetrenim), je, ze sestra opuchne a bude trpet a cele to pak bude o to neprijemnejsi.
    Ale tezko rict, no. Jestli tam nema moznost osetreni a navrat driv nez v pulce cervence je komplikovany a zaroven ji to neboli uz ted, tak asi by to mela prezit... stejne termin u sveho CZ zubare hned ted nedostane, i kdyby zde fyzicky byla, nebo...?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ROISIN: Jakože diagnostika laiku pres internet? Tak to good luck.
    ROISIN
    ROISIN --- ---
    Ahoj. Sestra je na Erasmu v Portugalsku. Omdlela a spadla na oblicej. Trochu ji bolel predni zub, ale vypadal OK, neresila. Ted ji zacal trochu sednout. Poradite prosim, jestli jit k zubari hned, nebo to pocka do pulky cervence? Dekuji
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Mam dotaz, jak je to se zubarema, jeste u nas funguje nejakej post socialistickej system, ze je pacient prirazeny k jednomu zubari? Nebo muzu chodit, ke dvema? Jde o to, ze mam jednoho, kterej me vezme rychle, myslim, ze ta celkova kvalita pece vybaveni by mohla byt lepsi.. takze jestli kdyz budu chtit chodit i nekam jinam tak se musim nejak prehlasovat etc..
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    VERONIKAEMA: Momentálně nic, díky. Rozhodli jsme se pro klasická rovnátka.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SN0008102070570: Nevím, jestli zahrnuješ Budějovickou do širšího centra... https://www.stomatologiebudejovicka.cz/
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Tak jsem se rozhodl taky rozjet BRUTÁLNÍ kampan....

    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    NEMESIS: Nejsem z Prahy takze neporadim, presto nabizim uvahu (viz minula debata) Dejte 3000 za skoleni (aspon ceny u nas), naucte se spravne cistit zuby a uz nikdy nebudete mit kamen a potrebu chodit a PLATIT za hygienu.
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    Ahoj - nedoporučili byste mi v Praze nějakou cenově snesitelnou (tj spíš levnější) Dentální hygienu?
    Nepochybuji o důležitosti dentální hygieny v ordinaci, ale dát (tak jako je to u mého jinak skvělého zubaře) 1400 korun za něco málo přes 30 minut ultrazvuku a sondy je pro mě tak nějak mimo mé momentální možnosti... A taky mi to prostě příjde asi moc.
    Ale možná jsem z levnýho kraje.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    VALENTINA: Ano souhlasim. Dost mych novych pacientu rika totez. Delam co muzu. Treba i tady. :-(
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: nj, jenže ten špatný zubař ti může dokonale zničit život. Kdybych měla srovnání, dávno jsem od svého starého zubaře utekla, jeho nejlepší a jediný dobrý počin byl, že mě doporučil k paradontoložce. Pak jsem zírala, jak jinde může být péče úplně jiná a už jsem se k němu nikdy nevrátila. A bohužel v dnešní době, kdy je zubařů všeobecně málo, je těch dobrý opravdu asi poskrovnu, takže člověk je rád, že vůbec nějakého má. Takže s tím výběrem to bohužel není úplně srovnatelné s restauracemi...
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    VALENTINA: Chapu. Mely by to delat hygienistky. A take jich par znam co to delaji a delaji to dobre. Take znam par zubaru, co se tim zabyvaji. Ja mam na to profesni ujetost... Taky se setkavam ale presne s tim co pisete. Zubar na to "nema cas" - cti, je to nahovno placeny v porovnani s jinymi vykony a hlavne tak 80% zubaru je porad co se tyce principu hygieny zcela mimo. Vite kolik zubare u nas je PROTI cisteni mezizubnich prostor? Kolik jich v zivote nevidelo mezizubni kartacek?
    Je to jako vsude jinde. Copak kazda hospoda a restaurace ma dokonalou svickovou? A ze tech hospod je a svickovou vari na kazdym rohu. Tech fakt dobrych napocitame na prstech ruky zaslouzileho soustruznika...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam