• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    MARCELLE
    MARCELLE --- ---
    AHASVER: pardon, to ja rozpoutala zbytecnou debatu.
    TEA_OF_CUP: taky moje oblibena. posledni dobou je vcelku problem chytnout tam vecir misto. a ty stolky uprostred me nebavi.
    TEA_OF_CUP
    TEA_OF_CUP --- ---
    tak jsem se byla podívat v tom podnebí a musím říct, že se mi tam dost zalíbilo.
    moc příjemná obsluha, dobrý kafe, příznivé ceny a skvělá domácí bábovka za 14 korun, ta mě nadchla.
    a to odvětrávání je fakt poznat, proti podobrazům úplná lahoda, žádný slzící oči a tak.
    LAVA
    LAVA --- ---
    AHASVER: často je nejvetsi chybou se nezeptat, to se mi stava furt:D
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    oka, díky za rady...
    poptám se školitelek na čištění, měl jsem za to, že to je moje chyba, tak jsem se na nic podobnýho neptal
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    TIGRE: Teplotama to nebude, technologicky v 90% pripadu nemuzou kolisat ve vetsim rozmezi nez 10stupnu (regulace teploty je resena tlakem).

    AHASVER: Videl bych problem v cistote..Z kavy se usazuji v pakach horciny a oleje, ktery maji prave nakyslou chut..Pokud ty paky vycistis tim ze je proplachnes cistici chemii spolu s hlavama na konci smeny je to malo..MUsi se pres noc koupat v ty chemii a nebo jednou za tejden do nich nasypat louh a nechat je proplachnout(drsnejsi metoda). A pak muze byt problem v kavovy surovine, ale to by byly vsechny kafata hnusny!!Takze navrhuju vycistit..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    AHASVER: Je to docela casty jev, sam jsem ho v kaverenskych dobach zazil - laicke vysvetleni ktere mi bylo sdeleno je nasledujici: chyba je v masine a konkretne v tom, ze ti tam kolisa teplota (mozna to souvisi i s tlakem). Obecne pokud je teplota nizsi je kafe nakysle, pokud je teplota prilis vysoka je naopak chut nahorkla. Chuti ktera je nakysla a nahorkla docilis tak ze ti teplota kolisa mezi prilis nizkou a prilis vysokou. Verdikt: Nech si seridit stroj, to je jedine reseni ty to jinak neovlivnis. V pripade ze si sam prazis kavu tak stejneho efektu docilis preprazenim nebo podprazenim.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    OPTIKUS: kávovou, omluva ostatním za zbytečné odpovědi :) (ale díky za ochotu, taky držím zespoda)
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    AHASVER: Z pohledu cloveka ktery servisuje kavovary by me zajimalo jestli mas na mysli penu kavovou nebo mlecnou..Z dotazu to neni vubec patrne a pricin tim padem muze byt hafo..Specifikuj!


    LINOLEUMKA: MARCELLE: ¨Drzet dzezvu ze spoda dokud nezacne palit je naprosto standartni zpusob jak poznat teplotu mlika..Mliko ma mit 60 az 62 stupnu..NA tom uz clovek tezko udrzi dele ruku!(: Teplomer profici nepotrebujou!
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    MARCELLE: prepaleny mliko by nemelo chutnat nakysle... spis ma takovy divny aroma.. jinak to s tim prilozenim ruky na nadobu s mlekem je nejlepsi osvedceny figl kterej sme i brali na skoleni v coste.. kdyz nemas teplomer ,)
    MARCELLE
    MARCELLE --- ---
    AHASVER: mozna je to mlikem. jake pouzivate? pomaha mi drzet dzezvu zespodu v dlani, jakmile zacne lehce palit do ruky, koncim se slehanim :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    mohl by mi někdo ze zdejších profíků poradit, co dělám špatně, když vyrábim relativně ok kafe, ale mám takovou hořko-kyselou pěnu? nechutná/nepřijde mi to vyloženě jako přepálený, tak jsem z toho takovej rozpačitej, ptže pár kafí bylo ok a najednou pár za sebou ne :-/
    díky
    JELLY
    JELLY --- ---
    PETUSH: tjn..:)
    PETUSH
    PETUSH --- ---
    JELLY: njn.. tak tam vypadaji ty male barky ale cafe se tam daji najit fakt i moc prijemny.. je to holt jinak no.. u nich je to s tou vodou taky asi vic otazka bezpecnosti.. nekomu ju nedat v tech vedrech.. to si asi nikdo nedovoli..
    jinak klasicky je dost velky rozdil mezi mestem a mensim mestem a vesnici (jako tady..) ale dost OT:)
    JELLY
    JELLY --- ---
    PETUSH: na druhou stranu tady maj kavarny aspon prijemnej interier a ne plastovy umasteny stolky, nemluve o tom ze tam nekvaknou anglicky...
    PETUSH
    PETUSH --- ---
    TAP: njn, holt to jeste neni jako ve spanu, kde kdykoli ti v podniku musi dat na pozadani sklenici vody z kohoutku...
    TAP
    TAP --- ---
    TEA_OF_CUP: a davaj ho pekne se sklenkou vody :). co fakt nemam rad, kdyz si ke kafi clovek musi objednat jeste trojku bonaquy nebo podobny srandy...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEA_OF_CUP: kafe moc dobrá lavazza, většina z obsluhy jí dělá poměrně poctivě
    TEA_OF_CUP
    TEA_OF_CUP --- ---
    PETUSH: za shakespeare a synové se přimlouvám, tam je to fajn, moc příjemný prostředí. ale kvalitu kafe nevím, pila jsem čaj :)
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    IKARIE: tak potom napis, jak to dopadlo:) Ja tam byla naposledy v rijnu a fakt-uz-ne:)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALTAIYA: rada bych, abych to mohla nejak hajit, ale nemuzu, vim, jak to tam pred pulrokem vypadalo sama moc dobre.
    osobne si myslim, ze to byla otazka penez, slaby dva roky, setrilo se asi na vsem, v lete se pravidelne stavalo, ze byla natriskana zahradka, dole vsechny tri velke mistnosti plne a byla jsem tam sama. stihat to neslo...

    (ale tomu menucku dam sanci, majitel, ten blondak, vari fakt skvele)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    to by mě tak zajímalo, čím to je, že většina kaváren buď (v lepším případě) stagnuje nebo se zhoršuje... osobně radši budu platit vyšší cenu za udržení komfortu a nemám pocit, že jsem mezi návštěvníky kaváren sám...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam