• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    máte nějaký tip na kavárnu se současným designovým interiérem spíše studentského charakteru, kde je útulno, popřípadě kde jsou různá zákoutí, že tam člověk může jít i sám?
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    A nebo Prsso!(:
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Nechci peskovat, ale dala jsem si za cíl kávovou osvětu, takže co kdybyste mi tu všichni slíbili, že už nikdy nebudete říkat preso, ale navždy už jen espresso? :)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    Kupodivu!!!! jsem jednu velmi velmi dobrou kavárnu objevila ve svém rodném maloměstě - Kutné Hoře - jmenuje se Organzza a navzdory tomu, co se píše tady: http://www.hospodskyzpravodaj.cz/organzza-cafe - mně tam teda šlehačku ve spreji nedali :-D dostala jsem tu echt dobrou :-) A jako na kafi jsem si tam fakt pochutnala - měla jsem presso, capuccino, oriental latté a nějaký spešl ochucený latté s čokoládou a mátou a dokonalý všechno :-) no když jsem po těch dvou hodinách žádala čtvrtý kafe, docela se divili, ale za mě fakt výborný :-)))
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    Vzdycky zalezi na majiteli/provozovateli v jakem stavu ma kavovar (na znacce nezalezi, protoze vevnitr jsou vsechny stroje na stejnem principu, az na modely s promennym tlakem a teplotou behem extrakce)...Presne podle rovnice jak psala TEREZZZKA: a kdo si nenecha poradit bude vzdycky varit sracku, to je jednoduchy...(:
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    jo a lokalita Praha, nejlépe centrum nebo kolem Prahy 5,díky
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Ahoj,
    sháním místo v nějaké klidné kavárně. Je mi 26 a praxi mám z restaurací, baru i kavárny. Děkuji, kdyžtak pošta
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    TEREZZZKA: jinak tedy musím sdělit, že perníkové Latté máte luxusní :-) byla jsem na něm minulou středu, čuměla jsem všem na vizitky jak blázen, ale asi jsi tam nebyla :-D
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    VAMPIREGIRL: máme máme :)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    TEREZZZKA: A CH nemá La Marzocca? Já měla ten dojem, že jo.... Co se týče teploměrů - ty sice možná měli, ale jak jsem tak koukala na týpka, co mi to kafe vařil, moc jsem si nevšimla, že by s tím teploměrem pracoval :-)))
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    AHASVER: Brumlovka je výkyvově vytížená kavárna, spíš malý kšefty, než velký, dělá tam všeho všudy 5 lidí, možná teď ani to ne a někdy je to bohužel znát, trochu si to tam žije vlastním životem. Manažer ale dělal dlouhá léta v tréninkovém oddělení,a tak mě překvapuje, že by si to nehlídal, ale tak možné je všechno včetně ztráty iluzí. Jestli Tě to uklidní, nechám to tam zkontrolovat :) ale jak jsem říkala už mockrát - sebelepší stroj, sebelepší kafe, sebelepší postupy X neschopnej/ otrávenej/ nehlídanej barista = výsledek na houby.
    A ristretto neděláme :) jen espresso.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: zajímalo, každopádně když slyším ten důraz na kvalitu, tak mě to poměrně překvapuje. moje trvalá a dlouhodobá zkušenost s CH je na brumlovce, kde je kafe setrvale hrozný a jediný pitelný je v cappuccinu. espresso nebo ristretto jsem si tam dal asi jenom 4x a pokaždý mě to na pár měsíců odradilo
    a la marzzoca maj v každý druhý kavárně (a až budu mít svoji, taky tam bude, i když neznám kvalitu)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    VAMPIREGIRL: Díkes no :)
    je fakt, že pořád nemají imho moc kšefty, a tak může kafe stát v mlýku dýl, ale i tak je to zase míň než v drtivý většině kaváren. A u takovýho světovýho kolosu bych očekávala dost striktní pravidla na skladování a údržbu, do mlýnků jsme zběžně mrkla asi před měsícem a nezdálo se, že by tam stálo dlouho a žluklo. No a co se teploty týká, nevím, na kolik ohřívají mlíko, ale používají teploměry - otázka už je jen, jestli je i denně kalibrují, to se pak připaluje raz dva. Ale třeba espresso by mělo být cajk, poněvadž používají ta nádherná La Marzzoca a ty narozdíl od Cimballi mají teplotu vody v soustavách v pořádku, tedy někde okolo 90 stupňů, ne víc.

    Teď nevim, jestli to někoho vůbec zajímalo. tak dyžtak mě smázněte :)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    VECTOR: nejhnusnější kafe v Praze? Zkuste Buldoka u Zborovský. To se nedalo ani polknout.

    Jinak jsem zkusila Gloria Jeans - měla jsem kolem cestu už 2x. No a musím říct, že cenově sice srovnatelná s Coffee Heaven a Starbucks, ale tak o 20 procent horší. Nesnáším, když si o kafe spálím jazyk - zmíněné dvě kavárny tohle už pochopily. A tady mi to kafe navíc přišlo, jak když jim ty kávový zrnka hnijou v tom mlejnku měsíc než to spotřebujou, případně blbá voda, nevím. Divná, natrpklá chuť. Zlatý moje CH, prostě :-D
    ZUZKU
    ZUZKU --- ---
    no v hany uz neni segafredo pres dva roky :)
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    VECTOR: jj, taky jsem to tak viděla. tak jsem ráda, že se to zlepšilo, je to na šikovnym místě...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    FAR_IDA: Fakt? V indigu meli vzdycky (spolu s hany bany) nejhnusnejsi kafe v praze. Musim vyzkouset...
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    hlásim dobrou zprávu, totiž, že v Indigu, Montmartru a předpokládám teda, že i v café č. 4 zlepšili kafe. dřív dělali myslim segafredo, každopádně teď jedou lavazzu, což je rozhodně lepší volba :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    dobrou kávu - označení sicilia, nevim co to znamená (a teda vynikající výběrové rumy z celého světa) naleznete v malířské ulici naproto wakatě. podniku se myslím říká vývařovna, ale nevim jak se doopravdy jmenuje. tak až do těchto končin zabloudíte tak se tam stavte;)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    google vyhodil tohle http://gloriajeanscoffees.cz .... vypadá velmi dobře... zejtra na florenc zrovna jedu, tak zkusím...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam