• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    ale da, jen se clovek nesmi upinat k prizemnimu epressu :) dobry filtr bych klidne s vinem parovala, overeno :)
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    LEON_CHAMEAU: vis jak sem to myslel, mrkni na kavarny a v 90% z nich najdes vinka:)
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Kafe a vino? :) Po kave sa vino velmi vychutnat neda teda.
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    kdyz uz je rec o kavarnach a kafi jiste k nim patri i dobre vino, mate prehled, kde maji problemy s vinem? kde Vam nechutna a de kvalita kolisa? abych tam mohl nabehnout a vse polecit:o)) kdyby mel nekdo zajem svuj vinny list zavest, rozsirit tak jsem taky k sluzbam, tak kafickarum a vinecku, ale jen kvalitnim! zdar
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    NOLONGERTHERE: uf, kde to zijem .) to je teda dost dalka .( no co se da delat. diky .)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    JAKOUBEK: Nejbliz asi Coffee source? Francouzska, skoro u zastavky krymska smerem do centra. Myslim ale, ze to neni 100, maji jakoby o cislo nebo dve niz prestehovanou tu pobocku.. http://www.scuk.cz/d/coffee-source/#
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Kolem Kubánského náměstí (v Praze) mám asi smůlu, že? .)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    JAKOUBEK: nevím, jak teď, ale kdysi na tohle v kumbálu nebyli úplně zařízený... jako štamgast, ale vocaď pocaď...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    N_I: jezis, ono to zase vypada, ze jsem nejaky fanatik :) to vubec ne. ale bohuzel jsem mel to stesti (nebo tu smulu), ze jsem se ke kave dostal v podnicich jako cafe lounge, cupup coffee, elcafetero apod., takze jsem si zvykl na urcity "standard", se kterym chte nechte clovek musi stale pomerovat. ale priznam se, ze casto si zajdu na kafe i nekam dal jen proto, ze mi tam kava chutna.

    s kafem je to jako s cigarama nebo pivem... driv jsem nechapal, jak nekdo muze mit svou oblibenou znacku cigaret. vsecko mi to smrdelo a porad smrdi stejne. ale napr. babicka me zeny nekourila 60 let nic jineho nez rothmansky a opravdu zcela vyjimecne byla ochotna pristoupit na benson & hedges :) kdyz ji treba vecer nekdo podstrcil jinou cigaretu, okamzite zamenu odhalila. jine cigarety ji nechutnaly a to i presto, ze vykourila skoro krabicku denne, coz je podle me uz slusna zavislost (btw. uz pet let nekouri, protoze ji to pry prestalo bavit).
    N_I
    N_I --- ---
    me docela bavi i kava v bio oko..ale nejsem uplnej totalni fajnsmekr...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    AHASVER: jako kdyz se sejde dobre prostredi s dobrou kavou, tak samozrejme rad posedim (vetsinou cca pul hodky max). nemam rad kafe do kelimku, takze si ho vetsinou dam radsi na stojaka nebo na baru, nez abych ho srkal studene z papiru. to v pripade, kdyz se sedet neda, ale kava je dobra.

    me v kumbalu desne stvou ty pokecane salky a dost casto i kava na podsalku. to je desnej vopruz, kdyz si musim davat furt pozor, abych si neuspinil obleceni. ale ty holky vypadaj dost "dobrovolnicky", tak nevim, do jake miry je mozne drbat nejake brigadnice :) nicmene priste se uz asi ozvu. zatim chvalim, abych se zapsal jako vitany host :)

    rikal jsem si, ze bych si s sebou casem nosil svoje kafe a ze "stare znamosti" pozadal o jeji pripravu .)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    JAKOUBEK: nejlíp v těch místech opravdu dopadneš (imho) v kumbálu, kde je ale kultura kávy mírně úděsná (ve většině provozů v čr je úděsná, to jen aby bylo nastaveno). dům kávy má kafe ok, ale jinak celkem na nic...
    spíš bych řešil, jak si představuješ tu "libovou kávičku" - jestli je to jako dobrý posezení v hezkym prostředí, nebo jestli je to fakt kafe klidně do ruky, hlavně když bude dobrý

    pokud první případ, tak holt ten dům kávy
    pokud druhej, vyzkoušel bych všechno možný a zařídil se podle stylu/vkusu/nálady - bio oko, erhartova cukrárna, ouky douky, balkón...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BLACK_ONYX: ja prave ted dcetl ten clanek s terezou a narazil tak i na jakuba hartla z domu kavy, takze jsem to okamzite hazel do googlemaps .)) diky za potvrzeni!!

    me staci dat si espresso na stojaka, kdyz stoji za to .) den je pak opet o neco snesitelnejsi.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: Pokud dobrá káva, tak Dům kávy v Jirečkově ulici, ale není to na nějaké vysedávání. A pak třeba cukrárna Alchymista, kde mají i výborné zákusky. Ta sídlí v ulici Jana Zajíce.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    je tu nejak mrtvo. takze dotaz .)

    prestehovali jsme se ted s praci na strossmayerak a tak sonduju zonu bubenska/vltavska/strossmayerak/vystviste/letna. nemate nejake tipy na libovou (od)poledni kavicku v dane lokalite?

    zatim chodim do kumbalu v hermanove - ted zrovna na equador, ktery mi sedi nejak vic nez smes v la creperie na janovskeho. ale kdybyste vedeli o necem lepsim, budu tuze rad.

    prochazel jsem si ty ulicky tady a z konfekce vyhrava na prvni pohled illy, ktere ja moc nemusim. ale mozna vite o necem.

    uz jsem se ptal rezidentu ve foru praha 7, ale definici "dobre kavy" ma kazdy trochu nekde jinde, tak to zkousim z opacneho konce jeste tady .)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    HYNEK: neslysici obsluha je obcas i v dobre trafice na korunni. palec nahoru.
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    prvni prazska kavarna s neslysici obsluhou

    http://www.tichakavarna.cz/
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    diky! .)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JAKOUBEK: yakima v lidické. Galerie kavárna. interiérem se nenech zmást, káva je na tom podstatně lépe :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    nemate tip na dobrou kavarnu na andelu v praze? (ps: ujezd uz je "daleko") mivam tam obcas jednani a vysedavani v holmes place v nakupaku me fakt nenaplnuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam