• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    AHASVER: Pěkné.
    I já si nějak dovedu představit správného kavárníka. :-))

    http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/photo.php?fbid=278038335544570&set=pu.166428256705579&type=1&theater
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    mimochodem, když už jsem to tady nakousl - takhle nějak si představuju správnýho kavárníka...
    Attention to detail — Goliath Sportswear
    http://www.goliathsportswear.com/attentiontodetail/#/drop-coffee
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    AHASVER: Minimálně, když je tam Adam, ten je hodnější :) ale neřeknu dopředu, kdy to tak je :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: jo a v al cafeteru je to už lepší? jestli jo, tak je možná někdy zas navštívim :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: jasný :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    AHASVER: tak to rozhodne, ja bych na tohle nikdy nepristoupila, ani jako provozovatel, ani jako host, myslim, ze to dokazu lidem vysvetlit trochu "elegantneji" nez to delaji v domu kavy, nebo sveho casu v Cafeteru :) ale tady mi proste vadi, jak jsou lide omezeni..a spis se to vztahuje obecne na diskuze na idnes, ihned, novinkach atd. Nez konkretne ke kave
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: já si bohužel myslim, že tyhle lidi akorát kurví odvětví...

    lidi v česku nejsou zvyklý chodit do kaváren, restaurací, věnovat se společensko-odpovědním aktivitám. a největší problém je, že když už to jednou zkusí, většinou narazí na povýšenýho idiota, co má potřebu je ponižovat a poučovat nebo vytvářet jinak nepříjemný prostředí, takže se na to napříště vyserou...

    pokud někdo neumí nebo nechce jednat s lidma, nemá pracovat ve službách.
    navíc, trochu tě znám a doufám, že ti nepřijde idiotštější to, že někdo od sebe nerozezná turka od dobrýho espressa, než to, že jinej za tuhle nevědomost lidem nadává...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    AHASVER: nj, on je zvláštní, Kuba ještě víc, ale to už mě nějak nepřekvapí :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: upřímně si z několikerý zkušenosti myslím, že na facku je spíš pan bilík (a lidi samozřejmě taky... ale v tomhle případě až v druhý řadě)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    STEPNI_VLK: bože ta diskuze pod tím... ty lidi jsou na facku...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Lidé pochválí i zatuchlé kafe. Často nevědí, jak má vlastně chutnat, říká majitel Domu kávy na Letné | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-54508960-turka-vam-neprodam-to-si-nevazite-zdravi
    Hlavně jde o dobré kafe, říká Tomáš Bilík, který šest let vaří a prodává kávu v suterénu letenského činžáku. Povědomí Čechů o dobré kávě podle něj není dobré. Proč? Třeba to, jak automaticky přijímají velké či malé espresso v nápojových lístcích některých kaváren. Je espresso je prostě jen jedno.

    "Když někdo přijde a řekne, že chce velké espresso, tak si holt vyslechne litanii a blbé kecy," směje se. Ta debata vypadá modelově asi takto: "Dejte mi velké espresso" - "Velké espresso?" - "Ano" - "Vy si lijete vodu do slivovice?" - "Do slivovice? Proč bych to dělal?" - "A proč si jí chcete ředit kafe?"

    Někdo na "osvětovou" hru Tomáše Bilíka přistoupí, někdo ne. Co pak? Nemusím mít každého zákazníka, znovu zdůrazňuje Tomáš Bilík.
    ...
    Jeho cíl? Chtěl by, aby si lidé v Česku kávu uměli víc užívat a nebyli spokojení s tím, co ve většině kaváren dostávají. V Praze zná jen čtyři až pět kaváren, kde si může dát kávu, aniž by podle svých slov riskoval. "Lidé často nevědí, jak má chutnat. Jsou schopní vypít zatuchlé kafe, a ještě ho pochválit, jak bylo dobré. Když jim naservíruju pravé espresso, tak mi někteří řeknou: To je síla, to mi urve srdce. Ale turka, kde je kofeinu mnohonásobně víc, klidně vypijou," posteskne si Tomáš Bilík.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    HORKY_KAFE: Pravda, chybí mi srovnání, ale v tomto ohledu nedám dopustit na kavárnu a cukrárnu U Knoflíčků pod Petřínem, Újezd 17. Byl jsem tam před pár dny a dle mého názoru stále výborná kvalita (cena tomu samozřejmě odpovídá, takže pod 45 Kč za kus nekoupíš). Klidné posezení snad (záleží na obsazenosti pochopitelně). Zvláštností, která také nemusí vyhovovat každému, je bezobslužnost - vybereš si a zaplatíš u vstupních vitrínek s nabídkou, zákusek si odnášíš, kávu či jiné pitivo ti přinesou.

    Svého času, tj. před pár lety jsem tam při svém týdenním pobytu v Praze miloval "ježky". ;) Vždycky jsem si vzal jednoho na cestu, hubu měl tak půl hodiny plnou báječné, plné chuti a pak půl dne nemusel jíst, jak to bylo "výživné". :) Od té doby jsem tam na ně ale bohužel nikdy nenatrefil..
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: 7g v Itálii, 12g v Austrálii a většina světa jede na 9g.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BLACK_ONYX: klasickych 7g uz je tedy passe?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: slysel jsem, ze průměr je asi 12g
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Vedeli jste, ze v Gloria Jeans (oc chodov) delaj kafe (rozumej 1 shot) ze 16g? Lehce bizarni australska norma .) nicmene jejich "ristretto" z tehle porce muze byt pro stredoevropana tak trochu silne kafe .) Mel jsem trosku problem ho polknout.

    Celkem by me zajimalo, co by me tak cekalo po "dvojitem" espressu... i kdyz to uz se snad rovnou snupe .)
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Ok, příště du do CupUpu
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    NOLONGERTHERE: a ještě u nás doma :-)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    TEREZZZKA: Dyt jo dyt jo! To "snad i za nizsi cenu" je uz jen tak navic lakadlo pro ty, co jeste nezkusili, hlavne ze je stokrat lepsi (a mame to tu na Vinohradech fajn, hned pak Cafetero, pres kopec coffeee source.. takova hustota super kavy snad jinde neni:)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    NOLONGERTHERE: vic takovych! Nejen levnejsi,ale hlavne lip pripraveny(nespaleny mliko,apravna velikost espressa,hlavne spravny mleti.a zadnej blbej fairtrade :) )
    uz zas mlcim ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam