• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    AHASVER: blby misto? jeste jsem tam nebyl, ale podle mapy se mi to misto zda dost strategicky vymysleny.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    AHASVER: Me trochu vydesila cena espressa... Za dabl jsem platil 60,- coz je na (me) kazdodenni kavovani lehce za hranici udrzitelnosti :/ Ale pekne to tam je, to jo.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    já byl včera v emě a všechno dobrý, škoda jen, že to je na tak blbym místě.
    a maj fritz kolu (pro nekávový lidi)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    JAKOUBEK:
    BLACK_ONYX:
    super :) mame radost :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Jejich stanek na creepku byl taky fajn :)
    A Kozí placek super!
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Chtel bych timto jen pochvalit dnesni kavu v Baron Prasil Cafe. Hrozne jsme si vymysleli, ale pan barista vysel nasim dementnim pozadavkum vstric ochotne a s ledovym klidem ,) Diky.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MOMENT: řeči se vedou a káva se točí... myslím, že kdyby se pan hampl s panem sládkem potkali za jiných okolností, třeba u piva či limonády, je celkem pravděpodobné, že by z nich mohli být snad i přátelé. Ono se to na tom internetu vždycky tak rozmázne, leckdo si přihodí polínko do ohně... no a pak už na sebe lidi jen kydaj lógr .) no ještě, že budem příští týden řešit zase babicu.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Nakonec to moc neuškozuje. Nebo ano? A co na to Jan Tleskač?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SNORRY: Dík .) Ale budem muset asi počkat, až se zase někdo na nějakém blogu zamyslí .) Uvidíme zase po sobotě, jestli se něco neobjeví.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    JAKOUBEK: pastuj toho víc, víííc a ještě vííííc, takhle jsem ne nenasmál tak měsíc!
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Si z toho děláme prdel, ale co když "kávoví nacisté" opravdu zvítězí? Já bych je nepodceňoval... aby nedošlo i na konečné řešení.

    AHASVER
    AHASVER --- ---
    no, ona se ta self-righteousness coffee-nazis (bicycle-nazis, eco-nazis, dosaďte si dle libosti) snadno přejí...
    takže i když jsem se s jirkou párkrát bavil a přišel mi jako rozumnej člověk s nadhledem (možná i proto, že jsme se víc bavili o londýně, lidech v praze, stockholmu nebo o úrovni služeb v restauracích), chápu, že pro někoho mohl bejt rozhovor o kávě s ním poslední kapkou...
    z tohohle úhlu pohledu chápu i ten článek
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Máte recht... včera na náplavce jsem ho po skončení trhu viděl jít na Smíchov po vodě .)

    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BLACK_ONYX: No ja se vetsinou snazim nevmesovat, protoze tyhle debaty malokdy neco vyresi a v podstate nadelaji vic skody nez uzitku. Ale zrovna tohle mi pripadalo trochu unfer. Kdyby Jiri jen kecal a nic neumel, neteknu ani slovo a sam ho jezis nejezis poslu ke vsem certum. Ale je to zkuseny a zatracene dobry barista s otevrenou mysli, pravda taky pekne prorizlou pusou, ale budiz mu to ke cti :), ktery ma svoje odpressovano a snazi se verejnost upozornovat na veci, o kterych se tolik nevi. Ne aby presvedcil, ale aby donutil premyslet. Vetsina jeho "kazani" konci slovy vyzkousejte. Na tom nic nacistickeho nevidim. Za trh rozda vic cascary nez proda ;) Osobne, kdyz s nim nesouhlasim, polemiuzujeme, vetsinou z oka v oko. Na ukvapene nazory je zivot prilis kratky ,)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: a jinak pěkně sepsano! Řekl bych, že od člověka nejpovolanejsiho. Všechny znáš a pritom nejsi moc zainteresovan. Nebojte, za týden se bude řešit zas něco jiného... třebas nějaký Babica:)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    coffee nazi pochazi z grammar nazi, aspon nyxaci by to mohli brat s nadhledem :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Já bych toho Jirku zase tak nedemonizoval. Koneckonců, když s ním někdo nesouhlasí, ať k němu na kafe nechodí. Je to jednoduché. Kdo ho kdy na té náplavce zažil, ví, že je to show, kterou je nutné brát s trochou nadsázky. Ale na druhou stranu, všecko, co říká, v podstatě sedí, takže nevím, proč se tady kolem toho dělá takový rozruch. Prodává špičkovou kávu, kterou připravuje více než korektním způsobem, toť vše. Zbytek je již pouhé slovíčkaření. Chápu, že některé můžou jeho výroky pobuřovat, ale co je na tom špatného?

    Upřímně, ubrečené zamyšlení pana Hampla si tu reakci od lidí z kávové scény vyloženě vykoledovalo. Já ho pro jistotu četl dvakrát a každý odstavec by se dal rozcupovat na nanokousky. Rozumím autorově potřebě si trochu postěžovat, ale i jako zamyšlení je to takové plácnutí do větru. Ten kousek o Alze a Megapixlu je teda úplně mimo mísu, to se na mě nezlobte.

    Víte jaké fronty natěšených milovníků kávy stojí každý den ve Starbucksu? Je to taková zvláštní představa, že stačí, když se někdo snaží, budem se plácat po ramenou a budeme všichni kamarádi... to je přece dost o ničem ne? Mě osobně je ta rozmanitost postojů hodně sympatická. Člověk má aspoň na výběr. Do Mammacoffee jsem přestal chodit asi před třemi lety, protože jsem zjistil, že mi káva víc chutná jinde... a bylo to určitě dřív, než se objevil zlý pan Sládek :)

    + pojem coffee nazi je teda jedna z největších hovadin, kterou jsem za poslední dobu slyšel. Stejně tak by se pak dal zavést pojem coffee xenofob?

    ++ většina přitakávajících fanoušků udělá za den víc "espresso káv", než jich tu kdo vypije za rok. Tímto směrem bych své emoce taky krotil a dislajky šetřil.

    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Zarazil jsem se, když jsem viděl ty příspěvky na twittru, zvláště od některých lidí, od kterých bych tak nízkou úroveň reakce nečekal.
    Chápu, že je jistou přirozeností snaha rozšiřovat svůj názor a model představ o světě a jeho správném fungování a vzrůstající intenzita snah o to všechno s nabívající sílou a sebevědomím, ale asi se to snadno přežene a spadá do jakési agresivity. Vždyť ten všudypřítomný afekt! Ano, i já se docela snadno rozčílím, když se setkám s něčím nesmyslným, něčím, co je podle mého názoru proti člověku, ale vadí mi to a nechci se rozčilovat, člověk toho potom míň vidí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Tak nevím, jestli jsem mimo já, ale přijde mi, že autor má pravdu - díky za každou změnu k lepšímu a ne "hejtuju všechny, kdo to nevidí přesně jako já":

    Co je moc, co příliš a co přespříliš... Blog - Stanislav Hampl (bigbloger.lidovky.cz)
    http://hampl.bigbloger.lidovky.cz/c/347350/Co-je-moc-co-prilis-a-co-presprilis.html

    Nikoli pan Sládek, který ho pak u sebe na Twitteru (@coffeejihad) ponižoval za veselého přitakávání svých fanoušků. Může být jak chce dobrý barista, ale to mu nedává patent na rozum. A už vůbec ne právo chovat se jako coffee nazi. Dislike.

    https://twitter.com/coffeejihad/status/348902643265069056
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam