Já bych toho Jirku zase tak nedemonizoval. Koneckonců, když s ním někdo nesouhlasí, ať k němu na kafe nechodí. Je to jednoduché. Kdo ho kdy na té náplavce zažil, ví, že je to show, kterou je nutné brát s trochou nadsázky. Ale na druhou stranu, všecko, co říká, v podstatě sedí, takže nevím, proč se tady kolem toho dělá takový rozruch. Prodává špičkovou kávu, kterou připravuje více než korektním způsobem, toť vše. Zbytek je již pouhé slovíčkaření. Chápu, že některé můžou jeho výroky pobuřovat, ale co je na tom špatného?
Upřímně, ubrečené zamyšlení pana Hampla si tu reakci od lidí z kávové scény vyloženě vykoledovalo. Já ho pro jistotu četl dvakrát a každý odstavec by se dal rozcupovat na nanokousky. Rozumím autorově potřebě si trochu postěžovat, ale i jako zamyšlení je to takové plácnutí do větru. Ten kousek o Alze a Megapixlu je teda úplně mimo mísu, to se na mě nezlobte.
Víte jaké fronty natěšených milovníků kávy stojí každý den ve Starbucksu? Je to taková zvláštní představa, že stačí, když se někdo snaží, budem se plácat po ramenou a budeme všichni kamarádi... to je přece dost o ničem ne? Mě osobně je ta rozmanitost postojů hodně sympatická. Člověk má aspoň na výběr. Do Mammacoffee jsem přestal chodit asi před třemi lety, protože jsem zjistil, že mi káva víc chutná jinde... a bylo to určitě dřív, než se objevil zlý pan Sládek :)
+ pojem coffee nazi je teda jedna z největších hovadin, kterou jsem za poslední dobu slyšel. Stejně tak by se pak dal zavést pojem coffee xenofob?
++ většina přitakávajících fanoušků udělá za den víc "espresso káv", než jich tu kdo vypije za rok. Tímto směrem bych své emoce taky krotil a dislajky šetřil.