• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BAMBULAIdeální komunitní server
    Už vás nebaví mít x různých účtů na různých serverech jen proto, že každý umí jenom něco? Už se vám nechce si pamatovat x různých rozhraní? Už máte dost nedokonalosti a omezenosti? Tak se podělte o svojí vizi a napište co od ideálního komunitního serveru chcete/nechcete a proč. Třeba zjistíte, že podobná přání má víc lidí anebo že chcete blbosti a nemáte si s tím lámat hlavu.
    rozbalit záhlaví
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    BAMBULA: mě zas příde "pro sdílení informací" celkem nicneříkající, to je celý internet ne

    napsat neco na uvodni strance snad muze kdokoli, o to prave de, na tento komunitni rys sem se ptal, ale to je potreba asi hlubsi nakouknuti

    pozicovani vsechno pomoci DIVu je na mě moc. Vetsina veci tak je, ale u nekterych kreaci je to až extrémně zdlouhavé a abych se někam dostal, musim volit mezi hranim si z kodem a publikovanim obsahu treba ne
    BAMBULA
    BAMBULA --- ---
    ORX_QX: grafika, no, to snad ani grafika není, spíš to vypadá jako rozbité, celkově nepřehledné a absolutně netuším na co to je. myslím, že část úvodu "pro sdílení archivního i aktuálního v humanitním, technickém a uměleckém vzdělávání a výzkumu" to naprosto vystihuje. ani ne tak obsahem, jako spíš formou. místo aby někdo napsal "pro sdílení informací" nebo něco podobně jednoduchého a jasného, tak vyplodí šíleně šroubovaný pseudoinformační popisek ze kterého jsem se nedověděl ve výsledku nic. a stejně na mne působí celý web. co se xhtml kódu týče, tak pozicování skrze tabulky je dnes už dost mimo. zásadní problém bývá v DIV formátování ve chvíli, kdy chcete mít vedle sebe tři a více sloupců, které se dynamicky roztahují na výšku a mají být stále stejné, tam bych tabulku pochopil, tato má sice tři sloupce, ale prostřední " " lze jednoduše nahradit CSS atributem "padding" (http://www.w3schools.com/css/css_padding.asp) atp. (to jen nakouknutí, nijak zvlášť jsem to nezkoumal). nefunguje slovenská a francouzská jazyková mutace, naopak v těchto nefunkčních mutacích není nastaveno grafické schéma jako v české a tak se v nich dá alespoň orientovat (http://sk.konvergence.info/convergence-social-network-in-new-media). nechci nikoho/nic urážet, jen mi z profesionálního hlediska přijde, že tento server vytvářel amatér. v úpravách bych začal tím, že bych na úvodní stránce popsal pro koho je server určen, čím se zabývá, jaký má cíl,... a následně vytvořil grafické schéma klidně strohé ale přehledné. inspiraci lze čerpat na nesčetném množství jiných serverů. i ten facebook se celkem dá. má jasně oddělené části pro obsah(uprostřed), menu(vlevo a nahoře) a "reklamy"(vpravo), pro znázornění obsahu na který vedou odkazy využívá ikony, layout využívá jen pár barev a to zpravidla v jednolitých jasně ohraničených plochách. co jsem si všiml tak komentářů na konvergenci moc není takže uživatelů asi nebude bůhví jaká halda. výše uvedené změny se, dle mne, projeví i zvýšeným přírustkem uživatelů.
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    pripomina mi to weby jako flicker a podobne. vypada to moderne, ale je to neprehledne, spatne se mi to cte a tak nejak vubec nevim, co tam kde mam hledat.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Ideální komunitní server? Nevím, co tu taháte facebook. Ten nemá s komunitou nic společného. Možná jako "server komunit". Ale co se mi hrozně moc líbí je Seznam. Pomineme-li vyhledávač, má to chat, má to spolužáky, hry, novinky, všude diskuze a tak dál. Ale není to komunitní server.

    Pod pojmem komunitní server si představuju komunikační rozhraní pro lidi. A to ne-jenom diskuzní forum. Pokud by se na NYXu víc používaly nástěnky a lidi se snažili o vkládání informací na ně a diskuze o těch informacích by probíhala jak probíhá, mluvil bych možná už o Wikipedii, až na to, že wikipedie se zaobývá tím, co "je" a to ji dost omezuje. Nevznikají tam nové věci. Jenom se tam věci, které už jsou, shromažďují.
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    HOBI: tady mas moznost banovani taky. jake jsou ty dalsi uzasne fce, ktere ma hofy?
    HOBI
    HOBI --- ---
    JIMMI15: to je offtopic otázka.

    Ale sem slušně vychovaný a tak odpovím: NE , není...
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    HOBI: to je doufam vtip :)
    HOBI
    HOBI --- ---
    takovy HOFYLAND je krásné diskuzní forum, s desekrat více funkcemi než tady nyx + tam panuje svoboda slova, a když s eobjeví nějací "hulvati" tak ve svych klubech mám možnnost je i banovat.
    HOBI
    HOBI --- ---
    no určitě ne nyx
    CYRRUS
    CYRRUS --- ---
    souhlasim s janelle...jen aby bylo jasno
    CYRRUS
    CYRRUS --- ---
    plne s tebou souhlasim, naky facebooky vubec nemusim, vlastne jsem zasadner proti temto serverum seznamovacim a fotky si tam ukoazovat..borky se tam foti samy a tak..jako ulet..pripada mi to stejny jak v amstru, jak sou ty kurvy za vylohama..jako uznavam ze se tam daji poznat fajn lidi , ale myslim ze je to spis fakt jen o hlaskach a o predvadeni sama sebe na fotkach a pod...PROTI
    BAMBULA
    BAMBULA --- ---
    JANELLE: no na druhou stranu dobre ze ho sleduje pres facebook a nesleduje ho treba v realu u baraku nebo v mhd, no ne? takhle ma ten chlapik aspon moznost zverejnit jen to, co chce.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    JANELLE: Nojo, no, tohle je slozity, to si clovek musi prebrat sam...
    JANELLE
    JANELLE --- ---
    ja vam to vysvetlim. Mam kamaradku, ktera tam neustale sleduje cloveka ktereho "miluje" a ktery ji nechce, i kdyz zustavaji "pratele" je z toho az nemocna, porad ji rikam at tam proste prestane chodit a je to, ale ono to neni tak jednoduchy, je zakousla a pak mi jen rika co on dela a jak ji to drti... No proste si nedokaze sama rict DOST a nechat to byt.
    BAMBULA
    BAMBULA --- ---
    JANELLE: ja nemam ve svem profilu zadne fotky. ani na nyxu ani na facebooku, nikde. nestojim o to stejne jako ty. ale opravdu hodne lidi to vyuziva a k ruznym ucelum. znam lidi co na facebook prispivaji denne. aktualizuji svuj stav, hraji hry, kecaji a vystavuji fotky. treba jeden kolega z prace vystavuje fotky ktere ve volnem case dela jako amatersky fotograf - foceni je jeho konicek. a samozrejme ho zajima a tesi kdyz nekdo okomentuje nejakou jeho fotku a sdeli mu co si o ni mysli. stejne tak znam lidi, ktery vyuzivaji facebook treba v pripade, ze nemaji dobrou naladu, tak aktualizuji svuj stav a jejich pratele, kteri jsou online, maji moznost zareagovat a povzbudit a rozveselit je. tzn. vyuziti je ruzne a mne osobne zajimaji predevsim moznosti. chci mit moznost delat cokoliv na co si vzpomenu, ale samozrejme ji nemusim vyuzit, mam jen dobrej pocit, ze proste muzu:))
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    JANELLE: jasne, tu moznost sledovat ostatni lidi mas, ale ma sve hranice v tom, co ti lidi sami o sobe chteji prozradit a prozradi. neni to zadne smirovani nebo lezeni do soukromi.
    JANELLE
    JANELLE --- ---
    ja na facebooku registrovana nejsem a myslim ze to ani neudelam. Ma to docela dost negativ. Jedno z nich je, ze me by to treba asi nutilo klikat na nejaky lidi, kdyz mam tu moznost a jakoby sledovat co delaji, s kym se stykaji atd. Neni potreba vedet vsechno o vsech, videt je na fotkach na akcich a rikat si - a proc tam nevzal/a sebou me? Rikam, nejsem tam, ale tenhle muj nazor u me prevazuje. Pokud si to nemyslite, vyvratte mi to.
    BAMBULA
    BAMBULA --- ---
    KITIARA: mno tak moje pritelkyne samo muze videt uplne vsecko, zejo, ale ja nejsem sobec, nemyslim jen na sebe. ne kazdej ma takovou kliku na pritelkyni jako ja:))))
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    BAMBULA: ehem...co že nemá vidět přítelkyně???
    Obrázky a Animace
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam