ORX_QX: grafika, no, to snad ani grafika není, spíš to vypadá jako rozbité, celkově nepřehledné a absolutně netuším na co to je. myslím, že část úvodu "pro sdílení archivního i aktuálního v humanitním, technickém a uměleckém vzdělávání a výzkumu" to naprosto vystihuje. ani ne tak obsahem, jako spíš formou. místo aby někdo napsal "pro sdílení informací" nebo něco podobně jednoduchého a jasného, tak vyplodí šíleně šroubovaný pseudoinformační popisek ze kterého jsem se nedověděl ve výsledku nic. a stejně na mne působí celý web. co se xhtml kódu týče, tak pozicování skrze tabulky je dnes už dost mimo. zásadní problém bývá v DIV formátování ve chvíli, kdy chcete mít vedle sebe tři a více sloupců, které se dynamicky roztahují na výšku a mají být stále stejné, tam bych tabulku pochopil, tato má sice tři sloupce, ale prostřední "
| " lze jednoduše nahradit CSS atributem "padding" (
http://www.w3schools.com/css/css_padding.asp) atp. (to jen nakouknutí, nijak zvlášť jsem to nezkoumal). nefunguje slovenská a francouzská jazyková mutace, naopak v těchto nefunkčních mutacích není nastaveno grafické schéma jako v české a tak se v nich dá alespoň orientovat (
http://sk.konvergence.info/convergence-social-network-in-new-media). nechci nikoho/nic urážet, jen mi z profesionálního hlediska přijde, že tento server vytvářel amatér. v úpravách bych začal tím, že bych na úvodní stránce popsal pro koho je server určen, čím se zabývá, jaký má cíl,... a následně vytvořil grafické schéma klidně strohé ale přehledné. inspiraci lze čerpat na nesčetném množství jiných serverů. i ten facebook se celkem dá. má jasně oddělené části pro obsah(uprostřed), menu(vlevo a nahoře) a "reklamy"(vpravo), pro znázornění obsahu na který vedou odkazy využívá ikony, layout využívá jen pár barev a to zpravidla v jednolitých jasně ohraničených plochách. co jsem si všiml tak komentářů na konvergenci moc není takže uživatelů asi nebude bůhví jaká halda. výše uvedené změny se, dle mne, projeví i zvýšeným přírustkem uživatelů.