• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REVANSHIATSU - japonské umění masáže

Shiatsu považuji za

24 hlasy od 17 respondentů

Jaké máte zkušennosti se Shiatsu?

77 hlasy od 77 respondentů

Shiatsu se nachází někde na půli cesty mezi masáží a léčebnou metodou. Vyvinulo se v Japonsku ze základů čínské tlakové masáže, na rozdíl od ní však klade větší důraz na práci s energetickými drahami – meridiány. Teoretický základ je postaven na tradiční čínské medicíně. Praktické ošetření se provádí přes oblečení, používá tlakových masážních technik, protahování a pasivních cviků, tlaku na akupresurní body, pracuje s meridiány vnitřních orgánů. Zdravotní účinek ošetření spočívá ve vyrovnávání plných a prázdných míst v těle i v meridiánech, čímž se obnovuje rovnováha vnitřního prostředí, a tím i posiluje celková imunita, zdraví fyzické i vyrovnanost duševní.
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    FRANCIMOR: Revan má takovou slečnu, která má na sobě nakreslené meridiány i body, esi se nemýlím..
    REVAN
    REVAN --- ---
    FRANCIMOR: a Deadmana znáš? A Manual of Acupuncture?
    není to velká mapa, ale manuál v pdfkách o drahách a bodech s mapama k jednotlivým drahám. Je to tedy v angličtině, jestli neva.

někdo to nedávno linkoval do audítka o TČM - co ale dost va, že ten odkaz není funkční, resp. soubory jsou tam nějak chybně zazipovány a při rozbalování to hází chyby a nefunguje to. Našel jsem jiný link a zkouším to sosnout z něj. Až dososám a odzkouším, tak dám vědět.
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    nevite kde se da sosnout naka podrobnejsi mapa bodu a miridianu v slusnem rozliseni?
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: jo, to muselo být pěkné ..., to jo ...... :) vidím, že jste již pronikli k jádru věci :))
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Tentokrát jsme si prohlíželi břicho, dávali si do něj pěstí, plazili na sebe vzájemně jazyky a paxme po sobě chodili.
    Jo a eště jsme dělali Masunagovy dráhy Srdce, Ochránce srdce, Žaludek a Slezinu.
    Pěkné to bylo. :)
    KOKES
    KOKES --- ---
    REVAN: konečně:-D
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: a jak bylo na shiatsu, nebo spíš, co jste probírali zajímavého tentokrát?
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Tak já už budu zase hodná, no. :)
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: ale klid, řekla jsi to jako nevýznamný vtip, když sis pochroumala koleno a já jsem si to zapamatoval, protože to nasedalo na můj názor na Astangu. Víc v tom není.
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Nic takového jsem nikdy neříkala. Proč bych to dělala, když by to ničilo tělo?!?
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: ooops? to jsi říkala ty sama, že je to lepší způsob jak si zničit tělo než taiji :-)) A můj názor na Astangu je prostě takový, že s tím plně souhlasím. Jinak tě nechci ani nasrat, ani ti ji vymlouvat.
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Mimochodem ashtanga mě narozdíl od taiji, které jsem dělala šest let dokázala vrátit xobě během pár týdnů a obecně si ji nemohu vynachválit.. Tobě bych ji taky doporučila.
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Ty mě chceš nasrat nebo to byl nejapný pokus o vtip?
    REVAN
    REVAN --- ---
    KOKES: To má Lily z té Astangy co cvičí :) to je totiž prima způsob, jak si zničit tělo. Prý mnohem lepší než taiji, kterým se jí to za 6 let nepodařilo :-D

new Dalajlama LODBROG: jo, mně to tak taky přijde. Ale ať už tak nebo tak, je těch Karmapů o jednoho víc, než by mělo být :))
    LILY
    LILY --- ---
    KOKES: Proč by mě měly bolet ruce???
    A s bedry jsem zřejmě musela provádět nějaké nepravosti, jináč by nebolela.
    KOKES
    KOKES --- ---
    LILY: jak bedra? co jsi tam s bedrama prováděla? nemaj tě bolet ruce?
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    REVAN: Druhý Kamrmapa je politická figurka; snaha Číny ovládnout i tenhle směr budhizmu.
    Chápu proč ho Dalajláma chce uznat - udělal by cokoliv, aby se s Čínou nějak dohodl.
    A taky chápu, proč ho diamanťáci sami nikdy neuznají; taky by se mi nelíbilo, kdyby přišel nějaký Číňan a řekl "všechno je jinak, kámo - tohle je tvůj pravý táta"...:)
    LILY
    LILY --- ---
    Taxem vcera prijela po % dnech ze shiatsu, resp. ze skoly, a boli me bedra, ze nemuzu skoro ni chodit, natoz tkanicky zavazovati..
    REVAN
    REVAN --- ---
    LODBROG: a co ten druhej Karmapa ? :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    REVAN: Kdekdo ne. Aspoň co se Karmapy týče.
    Ne že bych měl slabost pro Diamanťáky, ale v tomhle stojím za lámou Olem...
    REVAN
    REVAN --- ---
    LODBROG: To víš že jo, když dneska může být kdekdo Karmapou, proč by nemohl být Dalajlámou :-D
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LODBROG: Jdi do toho!! :-D :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam