• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REVANSHIATSU - japonské umění masáže
    FIN
    FIN --- ---
    GOBERS: nemohu než potvrdit. to, čím jsem častován já, je prostě brutální nářez - ale účinný. povolí zatuhlá místa, o kterých člověk už ani nevěděl, že je má, a nějakou dobu poté vím, že mám záda. esoterika = 0, ale pomůže to ohromně. je pravda, že někdy to dost bolí, žádná sranda. ale funguje to. dráhy nedráhy, čakry nečakry, prostě to funguje.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    REVAN: Trochu tím zase přilil do mého podezření, že shiatsu vyučované ve škole DSS má k shiatsu běžnému v japonsku dosti daleko. A ačkoli je shiatsu esoteričtější než třeba čínská medicína, zas tak žhavé to s tou esoterikou nebude.

Bingo! :-D :-D Já znám tedy akorát zen-šiacu, kterým jsme se navzájem častovali v klášteře (tam to byla otázka přežití), a tam to bylo nula ezoteriky a 100 účelnosti. Někdy to bolí jako čert a jde se do toho hodně velkou silou. Takové to jemňounké šmrdlikání, s tím bys tam hrubě nepochodil. Konec konců i kjosaku, tj. hůl, kterou Tě při meditaci mlátí přes záda, když to potřebuješ, je založená na principech šiacu a přál bych Ti tu řachu ztichlým dodžo pokaždé slyšet, když dopadne... ;-))
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    REVAN: jo to ja se ucil od japonce a ten to ucil tak ze tlacis na body v souladu z dechm pacienta.Vydech(relax)=ztlacit.Tlacis az cistis pulsovani,nebo se pacient nadechne (prilisna bolest).Nadech,najdes si dalsi bod/y a pritlacis znovu na vydech..Po te co ses naladenej a dech mas sladenej s pacientem(dychate ve stejnem rytmu) tak se clovek dostane do takovyho tranzu,ze vetsinou cejtis jaky body se maj pritlacit vice.V Japonsku je Shiatsu asi dost intenzivnejsi a bolest k tomu nevyhnutelne patri myslim.Oni asiati vubec maj vetsi toleranci k bolesti,ktera podle me k tomu patri.Ona je to preci jenom bolest,takova uzdravujici....
    REVAN
    REVAN --- ---
    Včera jsem měl na shiatsu japonce :)
    Mno tedy musím říci, že rozhodně nybyl zvyklý na nějaké jemné energetické propojování, jak to propaguje Darja Havelková. Naopak očekával silnou presuru a la akupresura a žádal mne, abych na ty body přitlačil více. A to tedy ne že bych do těla nešel, na poměry žáku DSS jdu docela dost, ale normálně nejdu do bolesti.
    Trochu tím zase přilil do mého podezření, že shiatsu vyučované ve škole DSS má k shiatsu běžnému v japonsku dosti daleko. A ačkoli je shiatsu esoteričtější než třeba čínská medicína, zas tak žhavé to s tou esoterikou nebude.
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    REVAN: diky
    REVAN
    REVAN --- ---
    Peter Deadman - A Manual Of Acupuncture Points
    tady na té adrese je zcela funkční. Poloha bodů je výborně zpracována a popsána. Nevím, co doporučit více.
    http://allfreedownloadlinks.com/audiobooks/a-manual-of-acupuncture-peter-deadman/
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    REVAN: OK jestli neco najdes tak se ozvi.Angl. neva.Bydlim v australii takze slecnu s nakreslenejma miridianama si asi neobjednam :)
    LILY
    LILY --- ---
    KOKES: No mě zrovna tahle technika moc nezaujala, takže toho bych se vůbec nebála. Zato chození po lidech mám docela ráda už z doby, kdy jsem chvíli chodila na kontaktní improvizaci.
    KOKES
    KOKES --- ---
    LILY: já vím, pěstí do břicha, žejo:-) Když jsi teď čerstvě proškolená..
    LILY
    LILY --- ---
    KOKES: ..ti klidně nějaké dráhy ukážu. :)
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: No já myslela, že ho nalákám, ať si ji taky koupí.
    Nevěděla jsem, že "sosnout" znamená oskenovat. Já su holt ze staré školy..
    KOKES
    KOKES --- ---
    REVAN: škoda, kdyby slečna mohla přijít a nějaký dráhy ukázat..:-D
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: Tu slečnu mu ale neoskenuju :))

Slečna je prostorový model akupunkturních drah, oskenovat nejde :), dá se objednat v Buď-Fitu.
    LILY
    LILY --- ---
    FRANCIMOR: Revan má takovou slečnu, která má na sobě nakreslené meridiány i body, esi se nemýlím..
    REVAN
    REVAN --- ---
    FRANCIMOR: a Deadmana znáš? A Manual of Acupuncture?
    není to velká mapa, ale manuál v pdfkách o drahách a bodech s mapama k jednotlivým drahám. Je to tedy v angličtině, jestli neva.

někdo to nedávno linkoval do audítka o TČM - co ale dost va, že ten odkaz není funkční, resp. soubory jsou tam nějak chybně zazipovány a při rozbalování to hází chyby a nefunguje to. Našel jsem jiný link a zkouším to sosnout z něj. Až dososám a odzkouším, tak dám vědět.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    REVAN: Tělo se dá zničit čímkoli, když to děláš "správně" :)
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: No tou pěstí teda jo. :)
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    nevite kde se da sosnout naka podrobnejsi mapa bodu a miridianu v slusnem rozliseni?
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: jo, to muselo být pěkné ..., to jo ...... :) vidím, že jste již pronikli k jádru věci :))
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Tentokrát jsme si prohlíželi břicho, dávali si do něj pěstí, plazili na sebe vzájemně jazyky a paxme po sobě chodili.
    Jo a eště jsme dělali Masunagovy dráhy Srdce, Ochránce srdce, Žaludek a Slezinu.
    Pěkné to bylo. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam