• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSProkrastinace - výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější
    Prokrastinace, otálení před započetím práce nebo během dokončování nějakého úkolu, je v populaci studentů vysokých škol poměrně rozšířena. Myslím, že trpící prokrastinací by měli dosáhnout společenského uznání jejich svízele. Škoda jen, že se k tomu asi nedokopeme...
    rozbalit záhlaví
    CATZILLA
    CATZILLA --- ---
    TRISSIE: Tak to jsi dobra, ze udelas aspon ten seznam:D Ja dosahla osobniho maxima pouze tim, ze jsem si konecne zacala psat terminy do kalendare lol. Ale obvykle nemam problemy s dilcimi ukony, ale jakmile je neco, u ceho musim fakt premyslet nebo se mi do toho nechce, to je peklo...problem je, ze kazde rano hlasime, co udelame, a kazde odpoledne, co jsme opravdu realizovali:D
    TMA
    TMA --- ---
    TRISSIE: Je to normální. Nechá se toho využít, už jsem psal o článku, který se tím zabývá. Odkaz je:
    Structured Procrastination
    http://www.structuredprocrastination.com/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    chjo, taky máte tendenci, pokud si uděláte seznam úkolů s prioritami, jaksi tak nějak ignorovat ten úkol s největší prioritou?

    Já jsem dneska od rána v práci neuvěřitelně produktivní. Z dlouhého seznamu úkolů, co jsem si udělala během ranní porady, mám odškrtnuto všechno až na jeden bod (a to jsem spoustu věcí odkládala už pěkně dlouho, protože vypadaly složitě a náročně).
    Samozřejmě, to, co jsem neudělala, je to, co bylo na seznamu jako první, co hoří nejvíc, a kvůli čemu tu budu v pondělí do noci.
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    FORACE: Tohle by se mi hodilo na youtube ! .)
    KULHY
    KULHY --- ---
    KULHY: tak prý spíš ne, ale o ban můžete zažádat na x dní :)
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    zrovna tohle na kyberce (kyberia,sk) funguje krasne .. dokonce to danymu idecku da nejakej prefix nebo jak to je .. prima funkce .. :o)
    KULHY
    KULHY --- ---
    znám ID co napsal přímo Nyxovi ať mu na týden nebo možná i na dýl zablokuje přístup .. takže kdo touží tak cesta asi je :) .. ale funkce by to byla užitečná zkusím mu napsat :)
    FORACE
    FORACE --- ---
    mohl by nyx udelat pro prokrastinatory funkci - zablokovat ucet na X hodin :) pak by se sam odblokoval do ty doby bez sance :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    POZITRON: tak nějak ;)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Kéž by se moje problémy s p. projevovaly pouze u takovejch malicherností jako je placení za telefon či vracení knih...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KULHY: jj, staci si predstavit, ze kdyby clovek platil mesicne pitomou pokutu za obnoveni sluzeb v týmobajlu 130káčé, tak to mas za rok 1560 a z toho uz daj uhradit 3 vetsi pokuty v knihovne. :)) ale jasny, asis mel na mysli jinaci castky, ze?
    KULHY
    KULHY --- ---
    POZITRON: s tím placením potvrzuji, nejednou jsem si nadělal potíže
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    POZITRON: potvrzuju...
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    CATZILLA: a to se tam u vas jako nelze jo? Samej Mirek Dusin, jo? Tomu se me, mila zlata, nejak nechce verit.. :o)))
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    POZITRON: mazej z nyxu delat co mas delat! :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    JAMILLOS: tohle je presny

    "Pokud se například máte učit na zkoušku, je vidina jejího úspěšného složení sice lákavá, ale relativně velmi vzdálená, zatímco např. brouzdání na internetu, sledování televize nebo příprava či konzumace jídla přináší uspokojení ihned, a ačkoliv toto uspokojení není zdaleka tak výrazné, přesto tyto činnosti nad učením vítězí."
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nevedela jsem, ze se do prokrastinace pocita i napr. neplaceni uctu a nevraceni knih do knihovny. :) skoro kazdej mesic zaplatim pozde za telefon, protoze si rikam "udelam to zejtra" a bud mi omezej sluzby (tak jednou za 4 mesice a zaplatim 100 za obnoveni), nebo mi aspon nauctujou penize za upominku. v knihovnach uz jsem na pokutach zaplatila tisice korun (mesic si rikam "zajdu tam zejtra"). naposledy ted v pondeli pres stovku, coz bylo jeste levny. jak jste na tom vy?

    jinak predpokladam, ze stejne vysledek jsme tu meli vsichni

    Výsledek:
    Jste těžký prokrastinátor. Z Vašich odpovědí se zdá, že Vám prokrastinace způsobuje významné potíže, a to pravděpodobně ve všech oblastech Vašeho života. Doporučujeme Vám vyzkoušet svépomocnou aplikaci pro zvládání prokrastinačního chování. Pro vstup do tohoto programu je nejdříve potřeba se zaregistovat.
    CATZILLA
    CATZILLA --- ---
    Mne hodne pomohla prace, kdy mame rano poradu, kde kazdy musime nahlasit, co hodlame ten delat a pred koncem pracovni doby je dalsi porada, kde musime zkonstatovat, co jsme za ten den opravdu udelali,) Tam se uz misto pro prokrastinaci moc nenajde...i kdyz s trochou vule, vsechno jde....,))
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    JAMILLOS: Pár dobrejch rad, zdarma testíky, docela doporučuju.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Otestujte se - Adiktologická ambulance
    http://poradna.adiktologie.cz/otestujte-se/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam