• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSProkrastinace - výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější
    H0ANG1
    H0ANG1 --- ---
    ROTTWEILER: Najdi si nejakou praci, kde je to zadouci. Treba modelky bezne spi 12 a vice hodin(Maxova prej 15), protoze to zpomaluje starnuti a clovek ve 20ti vypada na 16. Kratkodobe to tedy muze byt povazovano za prokrastinaci a ztratu casu, ale dlouhodobe ti to muze usetrit roky zivota. jeste nekdo potrebuje poradit?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    TAURUS: Spím většinou okolo 9 hodin a na budíkovi jsem schopný mačkat snooze i několik hodin.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    ROTTWEILER: a kolik spíš? Je to individuální ale většině lidí by mělo stačit v průměru 8 hodin denně. Tak prostě nastavit budíka na 8-9 hodin?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    No největší problém, co vnímám já, že spím více než bych měl a mrhám tím čas. Nějaká rada?
    KOFIII
    KOFIII --- ---
    MILAZAJICEK: To určitě je. Ale začít číst je přece alespoň pokus něco s tím udělat. Ať už vyjde nebo ne. Je to pořád o krok dál než odkládat a nesnažit se to změnit...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KOFIII: to záleží na úhlu pohledu. Číst si o tom proč odkládám důležitější věci je taky forma odkládání.
    KOFIII
    KOFIII --- ---
    ROTTWEILER: Myslím, že to že čteš sleduješ a hledáš, je pořád další krok na cestě něco udělat...
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NAVARA: To není řešení. :-) To povede pouze k tomu, že člověk je nešťastný a hlavně jak vést bič sám nad sebou? Když člověk je ten, kdo má tu moc. Musí se na to chytřeji než bičem, ale sám ještě nevím úplně jak. :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    KOFIII: Mi přijde, že je to nekonečný cyklus. Já se dostal do toho, že sleduji a čtu pořád něco na toto téma, ale vše je jen k ničemu a je to naděje, že tentokrát najdu všelék, který to konečně dokáže vyřešit, ale chce si to uvědomit, že takový všelék neexistuje.
    KOFIII
    KOFIII --- ---
    KIRITKO: nejdřív jsem kliknul na ,,watch later"...pak mi došlo, že to není nejlepší způsob a video shlédnul. A dává smysl...doporučuju...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SRNECEK: lidstvo stojí před prokrastinační revolucí: jednou se naučíme odkládat i vlastní smrt.
    KIRITKO
    KIRITKO --- ---
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, potřeboval bych rady... no, prostě trpím slabou vůli, nedisponuji dostatečnou pílí, bohužel asi trpím i ADH, a tudíž i když se pokusím se sebou něco dělat, tak mne hned vše rozptýlí... nemáte někdo rady, jak se z těchto sraček vyhrabat? Vidím, že nejsem úplně neschopný, ale prostě takto to už dál nejde...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    POZITRON: hehehe já si šel nechat uznat potvrzení o tom, že sem kripl, páč sem nestih odchodit tělák, dvě hodiny před začátkem státnic.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    chcete vedet, co je vrchol prokrastinace? tenhle semestr jsem tak dlouho odkladala zapis predmetu, ze jsem si VUBEC NIC nezapsala. ale nastesti u nas jeste obvykle v prosinci na chvili odemknou sis, tak si snad zapisu aspon konzultaci k diplomce... (ze ktery uz mam regulerni trauma)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    hahahahá...uspěšně sem prprokrastinoval dobu, kdy se dalo přihlásit k odborníkovi na prokrastinaci. Ještě že je na to zvyklej, a vzal mě po termínu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    .. no to předchozí je spíše takové to obecné nadávánínavšechno, než o prokrastinaci. ale u mě osobně odkládání všeho dosáhlo už úplně epických rozměrů. dokonce jsem odkládal i moment, kdy začnu psát do tohohle klubu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    The Willpower Instinct: How Self-Control Works, Why It Matters, and What You Can Do To Get More of It (Google Talk)
    Authors@Google: Kelly McGonigal - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=V5BXuZL1HAg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam