• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSProkrastinace - výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější
    KOFIII
    KOFIII --- ---
    ROTTWEILER: Myslím, že to že čteš sleduješ a hledáš, je pořád další krok na cestě něco udělat...
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NAVARA: To není řešení. :-) To povede pouze k tomu, že člověk je nešťastný a hlavně jak vést bič sám nad sebou? Když člověk je ten, kdo má tu moc. Musí se na to chytřeji než bičem, ale sám ještě nevím úplně jak. :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    KOFIII: Mi přijde, že je to nekonečný cyklus. Já se dostal do toho, že sleduji a čtu pořád něco na toto téma, ale vše je jen k ničemu a je to naděje, že tentokrát najdu všelék, který to konečně dokáže vyřešit, ale chce si to uvědomit, že takový všelék neexistuje.
    KOFIII
    KOFIII --- ---
    KIRITKO: nejdřív jsem kliknul na ,,watch later"...pak mi došlo, že to není nejlepší způsob a video shlédnul. A dává smysl...doporučuju...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SRNECEK: lidstvo stojí před prokrastinační revolucí: jednou se naučíme odkládat i vlastní smrt.
    KIRITKO
    KIRITKO --- ---
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, potřeboval bych rady... no, prostě trpím slabou vůli, nedisponuji dostatečnou pílí, bohužel asi trpím i ADH, a tudíž i když se pokusím se sebou něco dělat, tak mne hned vše rozptýlí... nemáte někdo rady, jak se z těchto sraček vyhrabat? Vidím, že nejsem úplně neschopný, ale prostě takto to už dál nejde...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    POZITRON: hehehe já si šel nechat uznat potvrzení o tom, že sem kripl, páč sem nestih odchodit tělák, dvě hodiny před začátkem státnic.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    chcete vedet, co je vrchol prokrastinace? tenhle semestr jsem tak dlouho odkladala zapis predmetu, ze jsem si VUBEC NIC nezapsala. ale nastesti u nas jeste obvykle v prosinci na chvili odemknou sis, tak si snad zapisu aspon konzultaci k diplomce... (ze ktery uz mam regulerni trauma)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    hahahahá...uspěšně sem prprokrastinoval dobu, kdy se dalo přihlásit k odborníkovi na prokrastinaci. Ještě že je na to zvyklej, a vzal mě po termínu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    .. no to předchozí je spíše takové to obecné nadávánínavšechno, než o prokrastinaci. ale u mě osobně odkládání všeho dosáhlo už úplně epických rozměrů. dokonce jsem odkládal i moment, kdy začnu psát do tohohle klubu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    The Willpower Instinct: How Self-Control Works, Why It Matters, and What You Can Do To Get More of It (Google Talk)
    Authors@Google: Kelly McGonigal - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=V5BXuZL1HAg
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Konečně dělám to, na co jsem za svých vysokoškolských let neměla nikdy čas!

    Výchozí situace: za srpen už mám odpracováno víc hodin, než kolik bych měla mít (ale můžu si to vybrat v září). Příští středu musím odevzdat několik kvartálních review, které mi zaberou hodně času, a do kterých se mi ale fakt hrozně nechce.

    A proto jsem dnes odpoledne, když miminko spalo, a mohla jsem tedy v klidu pracovat, usoudila, že naprosto nezbytně je potřeba uklidit ve všech kuchyňských skříňkách, umýt je zevnitř i zvenku, a vůbec provést vánoční úklid o čtyři měsíce dřív :-)

    JO! Vždycky jsem chtěla takhle aktivně prokrastinovat, ale během studií jsem měla kvůli práci tak málo času, že na prokrastinaci nezbývalo :-)
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    ANGEL333: ja jednou dlouho odkladal pravidelnou kontrolu u zubare, nemel jsem zadny problem, ani strach ze zubare, spis to byla opravdu prokrastinace a celkova letargie zpusobena stresem/depkou z prace... vymstilo se mi to, coz me zase trochu nakoplo k vetsi aktivite. Tenkrat by mozna byvalo bylo lepsi nejakeho odbornika vyhledat, mozna bych se z toho byval vyhrabal rychleji a snaze
    SYNDROMOW
    SYNDROMOW --- ---
    MILUNI: nachazim se dneska ve stejne situaci, snazim se k tomu dokopat ale jak rika TAURUS: asi to necham na pondeli pokud si neprodlouzim dovolenou
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    tomu se odborně říká KOPR...
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    dneska to fakt nejde .... sedim s rukou na mysi a cucim do monitoru a vubec nevim, co tam je. Okolo me papiry na zalozeni a spousta prace, zitra odjizdim na dovolenou a vubec nic se mi ani trochu nechce... Proste to nejde
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    dostala se vam nekdy prokrastinace do fyzickyho zdravi? jak sem si tady totiz taknak precetl par prispevku (na vsechny nemam cas, chapeme, zj..), mam z nich vetsinou takovej dojem, ze berete prokrastinaci jenom jako takovou malou nerest, bez ktery by to sice bylo lepsi, ale takle se to taky nakonec nejak uhraje, tak co..

    a jestli se to nekomu stalo, zajimalo by me, jestli je to dlouhej proces - dostat se z toho ve stadiu, kdy cloveka telo dokope k tomu, aby to uz po tech letech trvalyho stresu kurv* zacal resit, a aby si prestal nalhavat, ze nepotrebuje pomoct a zvladne to sam..

    .. btw, v patek na me myslete - nejradsi bych si na hlavu pustil pultunovy kladivo :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam