• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEBčernobílá fotografie
    NIRA
    NIRA --- ---
    TWARR: divně? Divný lidi divně, mě tohle například přijde podivný a neoslovuje mě to
    TWARR
    TWARR --- ---
    me jen prijde, ze se lidi vyjadrujou nejak divne ;)) a abych jen nekecal, tak tam taky nakou kravinu
    NIRA
    NIRA --- ---
    je to pravda, na každého působí každá fotka jinak, někdo třeba ani nemusí renomované autory anebo se jim líbí jen některé věci, nikdo totiž není ten pravý arbiter a estetický soud je velice subjektivní záležitost, proto se do něj každý rád pouští ...,://
    DADLA
    DADLA --- ---
    Kašlete na to...
    Přijde mi akorát už o slovíčkaření.
    Nechci se do nikoho už navážet.
    PEACE.
    TWARR
    TWARR --- ---
    DADLA: ta tvoje asociace rit - ostrost je zajimava, kazdopadne vubec nevim co jsi mi chtela sdelit. o ostrosti jsem nic nepsal, nebo ano?
    NIRA
    NIRA --- ---
    DADLA: je to nějaké tričko a torzo hlavy v pozadí, tak to vnímám já
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    DADLA
    DADLA --- ---
    DADLA
    DADLA --- ---
    _LUCI:
    Lepší?

DADLA
    DADLA --- ---
    TWARR: Myslíš řiť jako řiť?,nemusí každá fotografie co je v černé řiti vypadat nebo působit ostře jako břitva,vyjádření nálady je někdy podle mě více než kompozice a kvalita fotografie podle "daných nastavení",...hm?
    DADLA
    DADLA --- ---
    SIIMA: Autorka říká_fotka je focená celá na manuál se vším všudy a ta barva o které se bavíte je daná tím že je těsně před setměním a je smog či mlha že by se dala krájet.To je jedna věc_druhá věc je že fotografie měla působit šedivým až "depresivním" dojmem.Je posunutá a upravená o tom žádná,ale ta úprava měla být tak jak všichni fotku vidíte,respektive proti gustu žádný... Šlo mi o vyjádření mé nálady a pohled na zmrzlé větve vyvolal přesný dojem jak celá fotka ve finále vypadá.
    TWARR
    TWARR --- ---
    SIIMA: nejlepsi je se vysrat na barvu uplne ;))
    _LUCI: ti to neberu preci ;D
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    TWARR: Oka, řekla jsem jen, proč já to nedělám :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    NIRA: a Ty, potažmo autorka si snad myslí, že jí to tu okomentuje "uznávaný profík"?
    TWARR: ano, jde. ale většině se to nevede. nejlíp se naučit fitit barevně a pak zkoušet prasit v ps.
    TWARR
    TWARR --- ---
    _LUCI: ale jde z digi udelat dobrej cb konvert, akorat 99% lidi budto stahne saturaci, nebo zmackne kdesi cudl black&white a pak je z toho furt cejtit ten digi ekl ;)
    NIRA: nevim jaky celkove, bylo tu par reakci na cvak (ano cvak, nic jinyho to neni), kterejch jsou plny internety, ale vsak co, bud dal slunickova a obhajuj kazdou ptakovinu, ktera ani neni tvoje, jen do toho
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    NIRA: Já třeba černobílé fotky fotím jen na analogový film k tomu určený. Právě proto, že je sakra těžké udělat z digitálu opravdu "černobílou" fotografii. A to s emůžu koukat na fotky umělců donekončena.
    Nevím co je na tom za přírodu - je to jen mázlý barák. Omlouvám se, ale ta fotka nemá nápad, kompozici, světlo, ostrost, nevyvolá žádný pocit a v neposlední řadě nemá ani černobílou a ani šedivou barvu.
    Nevím, proč by člověk nemohl vyjádřit svůj názor, když se dáma sama ptala.
    NIRA
    NIRA --- ---
    _LUCI: celkově nechápu, že jsou lidé tak kritičtí k výtvorům druhých jakoby to byli nějací uznávaní profíci, ta dívka se prostě jen snaží vyfotit přírodu nekýčovým způsobem a to já oceňuju
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    Podle mě to nestojí za nic :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    TWARR: tak to řekni autorce. z tohohle těžko říct, jestli byla expozice správně blbě, nebo dobře (ale nevsázela bych na to, to je pravda)
    NIRA
    NIRA --- ---
    TWARR: viď :-DDD chce to si víc prohlížet fotografické publikace od našich předních fotografů...a máš moudrosti až nad hlavu:-))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam