Jelikož je přímo v názvu "pro lama dotazy", tak nebudu otálet a zeptám se rovnou. I přesto, že jsem googlil tak mi pár věcí není jasných. Nikdy jsem jabko neměl, doteď jedu na rootnutém androidu a zajímalo by mě tak pár věcí.
1, vím, že v AppStore existuje spoustu placených her a aplikací (navigace atd.), tak nějak jsem taky pochopil, že po JB budu mít v telefonu Cydii (něco jako appstore), přes kterou budu moci instalovat aplikace třetích stran, ale jelikož jsem to neměl nikdy v ruce tak se ptám > jsou v Cydii zdarma i aplikace, které jsou v appstoru placené? Pokud ano, tak jak funguje update? U offiko apilací to samo nabízí aktualizaci atd. jestli se nepletu. Možná je má představa úplně zcestná, opravdu nevím, ale z Androidu jsem na free aplikace zvyklý a nerad bych za navigaci a další apps dával ještě několik tisíc.
2, jak se taky píše na iphoneforu, tak "smyslem jb není umožnit instalaci kradených aplikací, ale umožnit přístup do adresářové struktury operačního systému iPhonu". Pochopil jsem tedy smysl jb špatně? Otevřeně přiznávám, že mi jde právě o free instalaci placených apps. Nepotřebuju sbsettings ani neschávelé aplikace třetích stran.
3, dále bych rád využíval u o2 tethering a nikde jsem se nedopátral, zda-li je k tomu u ios 4.0.1. jb nutný?
Možná mě časem ještě něco napadne. Zatím předem moc díky za případné zodpovězení/vysvětlení lama dotazů.