• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    Kopřiva, pak je vyloženě čaj na kůži, ale ten je pěkně hnusnej, mám pocit, že obsahuje i dubovou kůru a fakt se to nedá pít, a pak je na pročištění ježiš teď nevím jaká je to značka, ale prodávají ho v lékárně mezi ostatníma /na kašel, nachlazení...../ takový ty menší krabičky do kostky/ tenhle má tu krabičku růžovou a je i dobrej... Jinak je dobrej asi každej bylinkovej... třeba i pulmoran na kašel... je chutnej a má tak trochu podobný efekt
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    a jake caje doporucujete?
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    HARIBOKACHNA: třeba já tohle nejím vůbec... hlavní je hodně pít a pročišťovat krev od kyselin... vodou, bylinkovýma čajema
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    jo a jak dlouho musi takova dieta byt nasazena,pro viditelne vysledky?
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    HARIBOKACHNA: ČOKOLÁDA a všechno co obsahuje kakao, kyselé věci (zelí, ovoce /kiwi, jahody, citrusy) hodně kořeněné věci, a kromě piva asi i všechen alkohol, multivitamínové tablety...
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    GREGI: Já ano, když jsem byla malá, tak to bylo jediný co bylo, ale neřekla bych, že mi to nějak výrazně pomáhalo... je fak to, že tam na tom nesmíš být dlouho - jenže tenkrát jsem ještě nevěděla co všechno mi to zhoršuje, takže to možná bylo i tím, že jsem jdla čokoládu, hodně vitamíny a tak... ale i tak bych řekla, že je solárium lepší
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    jinak jsem to dneska uz nevydrzela a namazala to belogentem - za jak dlouho vam to vetsinou zabere?
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    zajimal by mne seznam potravin zhorsujici / majici vliv na ekzem - chtela bych zkusit tyto potraviny na cas vysadit a zjistit co to zpusobuje treba
    GREGI
    GREGI --- ---
    a zkousel jste nekdo stolni horske slunicko?
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    GREGI: Tak u mě třeba je jistý to, že jakmile se dostanu do jiných klimatických podmínek, než co jsou tady, tak mi to vždycky na pár dní nebo i týdnů zmizí.. takže třeba i tím... navíc horský sluníčko dělá divy...
    GREGI
    GREGI --- ---
    MIKINKA:
    NO_ON: ano bohuzel je to tak, nejsi prvni co sem prisla jako uplnej zacatecnik...
    MERION
    MERION --- ---
    GREGI: Mýlíš se, cigaretový kouř je pěkné svinstvo. Vysušuje to kůži mimo mnohá jiná negativa. Mně stačilo někdy jen být jeden večer v hospodě a pak jsem se z toho dostával několik dní.
    Jinak své také dělají změny počasí. Změny podzim/zima bývají také docela citelné na kůži.
    NO_ON
    NO_ON --- ---
    MIKINKA: Bohuzel, ekzem vetsinou nikdy neodchazi tak rychle, jako prisel. Spis neodchazi vubec. Jak uz nekdo psal - da se snim remizovat, zatlacit na snesitelnou uroven.Ale neni to hned, je to na dlouho...
    NO_ON
    NO_ON --- ---
    GREGI: Zmena prostredi dela hodne a horsky vzduch taky, potazmo voda, na me to taky tak pusobi.
    GREGI
    GREGI --- ---
    hmmm.... Ja ted prijel z alp a sem temer bez ekzemu. Napadli me dve moznosti a to voda, kterou piji z kohoutku coz znamena znacnou davku chloru a druha moznost je vzduch... Jinak kouril sem vic nez normalne, takze kourenim to neni:)
    MERION
    MERION --- ---
    MIKINKA: Já Ti samozřejmě přeji, ať se toho zbavíš, ale je divné že to u Tebe takhle začlo. Máte nějaká zvířata ?
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    no ze dne na den to nebylo.. spis to tak postupne prislo, kdyz jsem postupne prestala jist nezdrava jidla, pomalu jsem najela na uplne bezlepkovou dietu, a pak uz se to jen nabalovalo a nabalovalo, protoze uz jsem nevedela co mam eliminovat... ze dne na den bych to asi ani sama dost dobe nezvladla :D
    jinak makeup a kosmetiku jako takovou jsem nikdy nepouzivala, jen nejaky krem na oblicej a tot vse...
    furt neztracim nadeji, treba to odejde stejne jako to prislo ;)
    MERION
    MERION --- ---
    MIKINKA: Já mám ekzém v poměrně vážné formě již odmala a vím, že úplně zvítězit se nad tím nedá nikdy, dá se pouze remizovat. Pokud Ti to propuklo nyní, tak to třeba začalo u Tebe teprve teď. Bývá to tak. Viděl jsem několik lidí, kteří ekzém začali mít až kolem 18 let, do té doby ho neměli a mají ho dodnes.
    Většinou tomu nepomáhá nějaký stres a nervy, to je to největší svinstvo, co to všechno ještě zhoršuje. Je fajn, že Ti pomůže Protopic, pro mě je třeba naprosto nepoužitelný. Ale jinak Tě chci upozornit, že Balneum Hermal a podobné věci se, pokud vím, používají až ve chvíli, kdy to nemáš tak rozbouřené. Můj názor je, že kortikoidy jsou v určité fázi prostě potřeba a zbytek pak člověk používá, aby se to nevrátilo. Mimochodem pokud jsi provedla tak zásadní změnu životního stylu ze dne na den, tak jsi si tím spíše asi také moc nepomohla. Tělo reaguje v tomto ohledu velmi citlivě. Ale samozřejmě je dobře, že jsi přestala kouřit, to je jeden z nejhorších faktorů ovlivňujících kůži. Druhá věc je také oblečení, pokud obsahuje třeba nějaké uměliny, tak Ti to nemusí také dělat dobře, tělo se pak více v tom potí a tak.... A co také make-up ? Zkrátka je toho hrozně moc, co to ovlivňuje....Hodně štěstí
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    /teda pisu jak cune takhle pozde v noci:)
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    ja nevim, ja jsem od znameho 'sarlatana' co uz vylecil nekolik nadoru a na koho neda nase rodina dopustit, mi indulonu doporucil .. taky mi tehdy rikal, ze je u me problem, diky vysoke konzumaci cokolady a mleka - zrovna dve veci, bez kterych jako bych neexistovala;)/zatimco po testech mi oznamili alergii na nikl a na nejaka ecka, pritom na nikl jsem nikdy alergii nespozorovala/ tehdy mi doporucil modrou indulonu .. ale byla to nejaka starsi, protoze ty dnesni maji jiny obal a ta nova modra uz mi nejaky zlepseni neprinesla, ale tohle je hodne individualni
    zkusila bych ten vyvar z ty chlapice treba .. treba se tim po koupani oplachnout .. ja jsem to tehdy houbickou nanasela na ruce, ale tehdy jsem mela otevrene krvave rany a hrozne to stipalo, ale druhy den lepsi .. je to bylina:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam