Ahojte,
tak se pridavam do klubiku, ekzemem trpim od zari 08 (a to po celem tele) a at lecim cim lecim furt se to vraci, uz jsem vyzkousela od konopnejch masti, pres morsky soli, oleje z grapfruitovyho seminka a ja nevim cosi kdesi, co jsem nasla po diskuzich apod. snad skoro vsechno...
Doktori mi neustale cpou kortikoidy, tak uz k nim radeji ani nechodim, tedka ujizdim na protopicu, ktery je prej lepsi a bez vedlejsich ucinku se da pouzivat dlouhodobe, nicmene dojde masticka a jsem v pytli...
Alergologicky testy z krve prokazaly, ze alergii na jidlo nemam, jen jeste pani doktorka rikala, ze se to u ekzematiku nemusi poznat z krve, takze budem zkouset jeste nejake naplasti apod., tak jsem zvedava...docela rada bych uz zjistila pricinu, kdyz se to objevilo po 20 letech z niceho nic?!
Zbavil se tu nekdo z vas ekzemu, ktery propukl najednou jen tak?!
Ja kvuli tomu nasadila bezlepkovou dietu (na radu alergolozky na zkousku), prestala jsem kourit, pit... leju do sebe akorat cajiky (jo obcas kaficko, priznavam :), macim se v Balneum Hermal a mazu Indulonou...
Pfff...uz bych zase chtela nosit nausnicky a nedrbat se cele noci. Nejake rady?! Je to vsechno na hrozne dlouho a myslim, ze jak vsici doktori tvrdi, ze stresu to nemam, ale pro jistotku jsem zacla i s jogou, takze kompletni zmena meho otresneho zivotniho stylu, ale uz bohuzel netusim, co by to telo po mne chtelo, aby ta otravna vyraska zmizela?!
Sorry za dlouhou zpravu, ale chtela jsem se uvest, jeste jdu pecliveji prostudovat mistni diskuzi ;) Tak hodne zdaru se NEskrabanim vsem ;)