ahoj, mela bych dotaz - cca 7 let mam na strane prsa skvrnu velikosti dvacetikoruny. Za mlada jsem to moc neresila, byvala mensi, vetsi, nijak zvlast nesvedila, obcas vic sucha, obcas min. Cca pred rokem jsem s tim zasla na kozni, ta mi odebrala kus a zjistila, ze to je ekzem. Okamzite napsala kortikoidy (elocom), ktere jsem obcas mazala, skrvna bledla, ale zustavala. Ted v prubehu pul roku se mi podobnych ale mensich skvrnek udelalo na brise cca 10. Cervena, ted uz teda tmavsi sucha mista. S tou velkou skvrnou uz jsem byla vcelku smirena, ale tohle mi vadi. Takze me pani doktorka znovu leci, ale uz nepredepsala kortikoidy, pouze se myju jakymsi olejem, dostala jsem prasky na svedeni a masticku na promazavani. Navic mazu excipialem. Za dva mesice zmena pouze v tom, ze to neni cervene, ale hnede... Co ted? Da se toho vlasne vubec zbavit? Zkousim se sledovat, ale pricina mi unika. Prestala jsem kourit, jim relativne zdrave.
Nebo se mam proste smirit s tim, ze to takhle zustane?
Omlouvam se za delku, jen bych rada vedela, na cem jsem. Kozni konstatovala, ze se toho pokusime zbavit, ale podle toho, co ctu, tak je to pomerne boj :-(