• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    WE_RU: no právě, ale zase obsahují ty kovy, které sice "normálnímu " člověku nevadí, (ani na rentgenu ale prý i tak vadí, když by člověk měl jít na magnetickou rezonanci) nicméně otázka je zda-li třeba nevadí exematikovi, co-by nový alergen, já teda zatím nemám a celý život chci, ale hrozně se bojím, že si to udělám a debilnbí ekzém se mi třeba dá na to místo a to bych asi nezvládla, to by asi byla chuťka :o( a jak tu někdo píše níže, do ložiska bych si to určitě nebala, nejsem masochista, to spíš psal někdo kdo neví o co go....ty si to uděláš? jsi taky atopik? já právě nikoho, kdo ekzém má a udělal si tetování neznám.... a od 25 let mi to naštěstí téměř vymizelo, ale vím, že je to ve mě a bojím se, prostě že když tu kůži naruším tak se mi to tam dá (ten ekzém do toho místa) co myslíš? dík :o)
    WE_RU
    WE_RU --- ---
    NEBULA: co jsem slyšela, tak by to vadit nemělo, navíc tetovací barvy jsou prý hypoalergení. ještě jsem neslyšela, že by to někomu ekzém zhoršilo.. ale i tak se bojim:)
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    WE_RU: čus, to by mě taky zajímalo, jsem atopik a chci tetování a nevím jestli bych to "snesla".....
    ED_EDDIE
    ED_EDDIE --- ---
    WE_RU: nemám osobně ověřeno, ale od jednnoho tatéra mám info, že se to nevadí. každopádně do ložisek bych se tetovat nenechal.
    NOLDO
    NOLDO --- ---
    WE_RU: Ekzém je obecně alergie a základní pravidlo je nedráždit, takže...
    WE_RU
    WE_RU --- ---
    je tu nejakej exematik, kterej ma zkusenosti s tetovanim?
    ED_EDDIE
    ED_EDDIE --- ---
    BALAENA: Takže upřesňuji: popsal jsem náklady za vyšetření, poradenství a léky (což jsem měl popsat přesněji), ne za potraviny, které jsem kupoval při dietě a kupuji dál. Náklady vzrostly, ale nijak markantně, ale finance tomto případě nehrají žádnou roli. Já chci mít dál zdravé ruce a omezím klidně jiné výdaje. Věřím, že s dítětem je to větší problém.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ED_EDDIE: mně totiž ta dieta nápadně připomíná eliminační dietu, kterou měl syn. a tam padaly jiný cifry - půl kila rýžových nebo kukuřičných těstovin, pokud měl člověk štěstí, bylo za nějakých 100-110 korun (pšeničné kolem 15-20), rýžová mouka 35 korun za 400 g (pšeničná do 10,- za kilo)...
    v jeho případě ještě Nutrilon Pepti 400 g za 300 (normální kojenecké mléko do 250 za 800 g, navíc by se časem dalo přejít na kravské mléko 15 Kč/litr)
    prostě naše dvouleté robátko, které jedlo jak ženatej vrabec, prožralo za měsíc pomalu víc peněz než zbytek rodiny, čili by mě zajímalo, o kolik se prodražily nákupy pro dospělýho chlapa

    takže omezit náklady na těch 3500 mi přijde silně zkreslující
    ED_EDDIE
    ED_EDDIE --- ---
    BALAENA: 1000,- návštěva v detox centru + 2500,- kapky
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ED_EDDIE: jen pro zajímavost, co všechno zahrnuješ do těch celkových nákladů 3500?
    ED_EDDIE
    ED_EDDIE --- ---
    Podělím se o mé aktuální zkušenosti s tím atopickým neřádem.
    Historie: od malička pouze v záhybech (podpaží, pod koleny atpod.) Před pubertou zmizelo vše. Po pubertě návrat, jen na rukách (prsty a mezi prsty a zápěstí) Všechny možné příznaky a stádia. Krvavé popraskané rány, puchýře, šupiny, pálení, svědění, bolest atd… Loňské vánoce prudká reakce–boláky po celých rukách, bocích, nohách–hrozná bolest a svědění. (zkuste si schválně během vánoc sehnat v jižních čechách kožaře) pomohly až dvě kortikoidové injekce.
    Začátkem roku jsem na doporučení navštívil detoxikační centrum http://www.joalis.cz/detoxication-center/detail/116.html po vyšetření na jakémsi přístroji jsem nastoupil přísnou dvouměsíční dietu, která vyšla z onoho vyšetření, plus nákup několika potravinových doplňků (léků) ve formě kapek.
    Nesměl jsem: ryby, olivový olej, olivy, citrusy, nic v čem je pšeničná mouka (vč.těstovin), nic v čem je kravské mléko, žádný cukr, luštěniny, čokoláda, kakao, med, ořechy, rajčata, okurky, papriky, vepřový tuk, z piva povolena pouze Plzeň.
    Průběh: po dvou týdnech-zlepšení–zmizely puchýře, po dalších dvou týdnech zhoršení–suchá popraskaná kůže, ale bez puchýřů, svědění. Další týden–znovu zhoršení–šupinatá kůže-intenzivní pálení (jako když strčíte ruce ráno do kopřiv a takhle to pálilo celý den i noc). Další týden stejný stav. Potom postupné pomalé zlepšení. Přestávalo pálení, ruce se zklidnily. Během posledního týdne se stav zlepšil do stavu–krásné zdravé ruce (takhle jsem své ruce neviděl mnoho let) mírně zarudlá kůže v místech minulých ložisek při podráždění (mytí rukou, nevyspání, stres) bez pálení a svědění a ostatních příznaků. (během celé doby promazáváno kosmetikou altermed http://www.altermed.cz/cs/catalog/altermed-leciderm)
    Finále–cca po dvou a půl měsících: Znovu vyšetření na přístroji–povoleno vše kromě potravin obsahujících pšeničnou mouku a kravské mléko, cukr, olivový olej, olivy, pivo pouze Plzeň.
    Jako bonus snížení váhy o 10kg. Celkové náklady 3500,- za to jak vypadají moje ruce teď to sakra stojí!
    WE_RU
    WE_RU --- ---
    WOODY_: o morskej soli do bazenu sem nikdy neslysela:-O tyjo, to bude asi tim. prave, ze my mame hodnoty taky normalni, nikdy sem nemela problem a ted sem skoro cela ekzemovita :( tak dekuju za typ!!
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    ja teda na chlor alergii nemam, tata hodnoty hlida /uz kvuli mne/ a taky v nem mame nasypanejch nevim kolik kilo morsky soli a snasim to uplne bez problemu nastesti
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    WE_RU: no ale stejne by se do tech bazenu mely davat nejaky desinfekcni pripravky, tohle je akorat raj pro mnozeni mikroorganismu, ktere bez pouziti chemie davaji prostor pro vznik rasam, bakteriim a ja nevim ceho vseho .. tak co je pak horsi:))
    WE_RU
    WE_RU --- ---
    WOODY_: na chlor sem alergicka :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    my mame slanou vodu a elektrolizu takze nejvic pohoda:)
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    bez chloru a podobnejch veci? to se ani moc nedivim...
    WE_RU
    WE_RU --- ---
    po vcerejsim koupani v nasem bazene (bez chloru a podobnejch veci) mam exem asi na 70 procentech tela.. grr. skoro celou noc jsem proskrabala.
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    BOO: jasny, ja si zajdu k doktorce a kdyztak to koupim za plnou .. alespon tu prvni;)
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    BOO: no problemo:)))
    skoda, ze nedelaj vetsi mnozstvi, ze bych se v tom rovnou i koupala;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam