• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

    Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

    22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

      Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)



      1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

      2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

      3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      NEBULA
      NEBULA --- ---
      ATYKIN: měsíčkový věci mně taky dráždí a co se týče indulony, docela mi sedí teď ta olivová, ale stejně nejvíc z těch obyčejných krémů mi vyhovuje Dove
      MIKINKA
      MIKINKA --- ---
      ATYKIN: mne indulona vetisnou zlepsi, kdyz je po delsi dobe nepouzivani pouziju v krizi, tak pomaha, ale nesmim ji pouzivt dlouhodobe, to jsem pak akorat mastna a vic nic...

      btw muzu doporucit biodermu Atoderm PP, ne ze by mne zazracne lecila (krom chemky mne zazracne neleci nic, ani domaci travomast ani lekarenska ani nic) nicmene je velice prijemna a zlepsuje :)
      500ml stoji v lekarne asi 530,- Kc
      ATYKIN
      ATYKIN --- ---
      Já jsem teď naprosto v šoku, jelikož mi došly zmiňovaný krémy, začala jsem mazat pouze měsíčkovou indulonou a kůže se mi začíná zcela zahojovat.

      Možná je to tím že určitý léčivý učinky těch konopných mastí se tam ještě projevujou a ,,dojíždí" no a idulona tomu jen pomáhá.

      Teda ale fakt štěstí v neštěstí.

      DANCE_GIRL: Kdyby se to opět zvrtlo určitě vyzkouším. Díky
      DANCE_GIRL
      DANCE_GIRL --- ---
      ATYKIN: Mně dobře zafungoval krém Exema od Cannadermu, ten můžu doporučit. Zkoušela jsem taky Atopos, ale ten moc příjemnej nebyl.
      Jednou jsem se taky mazala mastí a krémem na ekzém CutisHelp a nedá se říct, že by nepomáhaly, ale na muj vkus byly až moc mastný.
      NEBULA
      NEBULA --- ---
      ATYKIN: mně dráždila, ale ségře pomohla...musíš vyzkoušet sama na sobě...
      ATYKIN
      ATYKIN --- ---
      Je tu někdo komu na eksém pomohla konopná mast?

      Já na to slyšela všude doporučení a chválu. Ale už jsem vyplácala druhou mast a výsledky žádný.

      Zkusila jsem BalCANN a CreamCANN.

      BalCANN se mi zdál šetrnější k eksému na krku a obličeji (nepálilo to, nenapínalo kůži, spíš zklidňovalo, dokonce jsem ho mohla nanést bez problému i na eksém v očních partiích. Ale zlepšení minimální. Ze začátku byly změny vidět, ale pak se to zaseklo na mrtvým bodě a ať jsem mazala jak jsem mazala, pokroky už dál nebyly vidět.
      Asi na to ten krém už dál holt nestačil.
      Navíc je ten krém hrozně mastnej, takže od chvíle co se namažete je z vás pomalu socha.

      CreamCANN se mi zas zdál lepší na eksém na rukou. Nevím co to je. Ke kožní už jsem rezignovala chodit (vždycky mi jen napsala jiný kortikoidy a vzala si třicet korun). Nechce se mi to ani popisovat, ale příspěvek níže naznačuje, že tu s tou nechuťárnou nebudu první.. je to svědivý eksém na prstech ruchou, drží se hlavně v záhybech a na kloubech. Zarudlý, suchý, ale přesto se tam dělají malé mokvavé boláčky.
      CreamCANN je asi o trochu agresivnější (?) ke kůži protože po používání, boláčky zmizeli a zbyla ,,jen" zatvrdlá kůže, která se ale začala viditelně hojit. Problém je, že mám eksém dost rozšírenej, takže krém došel.
      Ale myslím že by mi ruce možná dokázal vyléčit.. Hojil se mi i dobře eksém v záhybech rukou a nohou.

      Takže RETESKA: možná bys mohla zkusit...

      Ale co se týče krku tam bych asi CreamCANN nedoporučovala, chvíli po nanesení to strašna pálí, bolí, zrudne. Na obličej sem to ani nezkoušela. Je fakt že po chvíli (utrpení) se to uklidní. Ale po vstřebání krému je kůže pak strašně vysušená, loupe se... nevím. Taky bych asi lépe vypozorovala při delším zkoumání.
      RETESKA
      RETESKA --- ---
      já teď zkoušim na svůj mokvavopraskající ekzém na prstech metodu "noční masky", tkaže vezmu nějakej kvalitnější a ustější krém co neni hydratační (pár dní jsem dávala masku na ruceod dOlivy, dneska jsem měla tělové máslo od extravaganji, to je hodně dobrá věcička), namažu silnou vrstvu tak tři milimetry a snažím se to nesetřít. samozřejmě by se hodilo přes to něco dát, ale momentálně nemám na to nějaký rukavičky a igelitem to dusit nechci.
      docela to pomáhá, spoň to ráno mám takovýpříjemně promaštěný a ne suše svědící. jestli to vyloženě pomůže uvidím ale až časem.
      MIKINKA
      MIKINKA --- ---
      RETESKA: mmm, tak o tom nic neim... naopak cetla, ktera byla velice pozitivne smerovana a o zadny vedlejsich ucincich tam nic nebylo... naopak udajne snizuje svedeni v mezidobi...

      ted jsem jeste surfial po netu, chtela jsem najit tu studii a nasla jsem akorat zminku o zdureni uzlin pri uzivani protopicu, ale co to je a proc to je a jestli je to z toho nikde uz nepisi... ja je mam zdurele uz pres 3 mesice... v pondeli mne ceka zaverecne vysetreni a pak by mi snad mohli povedet co to a co s tim?! snad ne nic vazneho....huh
      GREGI
      GREGI --- ---
      BOO: :´( sileny...
      RETESKA
      RETESKA --- ---
      jak je to s tim že se před pár lety objevila nějaká studie že ten protopic má nějaký závažný vedlejší účinky?
      MIKINKA
      MIKINKA --- ---
      BOO: jj, to znam... s prsama (komplet celyma) mam cas od casu taky docela problem... mazu protopicem ;) pomaha, ale nejaky kremiky kolem a kolem mi nikdy nepomohly...jak rikam, protopic jedu vsude, kortikoidy jen kdyz nemam cas na doktora a jsem v pytli, pac je mam doma vetsinou nazasobeny jak se je snazim nepouzivat.
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      BOO: jako dvorce? s tím jsem jednu dobu měla problémy, kožařka mi dala jinaj kortikoid, než jsem měla normálně, něco šetrnějšího
      WOODY_
      WOODY_ --- ---
      pocita se pasovej na cele?:)
      WOODY_
      WOODY_ --- ---
      jo, strava je taky dost castej problem, i kdyz jogurty snad imho tolik nevadi, to spis mliko a syry, hlavne ty taveny

      vim, ze jsem dostala nejakou knizku o ekzemu a tam je prave zminka o mliku, ze neni zdravy protoze neco obsahuje, ale ted si nevybavim coze to je
      RETESKA
      RETESKA --- ---
      já myslim že u mě je úplně ze všeho nejvíc na vině strava. určitě jsem na něco tak nějak alergická. miluju mléčný výrobky, vždycky jsem pila hodně mlíka a jím jogurty. někdy se to snažím pár týdnů vydržez bez nich, ale moc to nejde :) chtěla jsem zkusit přejít na sojový, chutnaj mi, ale maj to málokde a zdá se mi to drahý, s mou spotřebou... jím cokoliv co mi chutná v množsví co jsem schopná do sebe nacpat, čím horší věci jím (horší třeba na tloušťku), tím se mi ten ekzém asi zhoršuje.

      mám ho teda defakto jen na rukou, jinak mám akorát suchou pleť kterou jsem líná pravidelně mazat. na rukou ted mám dokrvavený boláky co si obvykle v noci opět rozdrbu, snažim se na ně nedávat kortikoidy, ale dát na to na noc třeba vrstvu kvalitního krému (třeba z oliv. oleje). zatim to jde, jen musim promazávat, jinak to rupne samo.
      WOODY_
      WOODY_ --- ---
      BOO: tu mam taky;)
      WOODY_
      WOODY_ --- ---
      no asi jak u koho . .pamatuju si u sebe nektery vypjaty situace, kdy me treba nekdo neskutecne rozcilil a ekzem okamzite vyskakal, sama u sebe vim, ze psychika a stres na tom ma podil obrovskej, ale to ti snad nemusi rikat doktor, to by mel kazdej vedet sam, vypozorovat to

      psychologove a nejspis i psychiatri taky navstevujou kineziology:))) jenze v tomhle pripade se psycholog a kineziolog nedaji moc srovnavat, protoze kazdej s tebou 'pracuje' uplne jinak

      ale ja to samozrejme nikomu nenutim, dostala jsem se tam na doporuceni a jsem za to rada /nebere kazdyho/, protoze opravdu vidim, ze mi to hodne pomohlo /jak na ekzem, tak na psychiku/ a lidi okolo, co o tom, ze nekam takhle chodim nevedeli, zmeny vidi taky
      RETESKA
      RETESKA --- ---
      WE_RU: s tím méně častým mytím to praktikuju, pokud to jde. když vím že jsem se nějak moc nezapotila ani neušpinila a druhý den nepotřebuju být reprezentativní - což je díky tomu že pracuju doma poměrně často že chodim leda se psem - tak praktikuju sprchu obden, koupu se jen když si meju vlasy (no to je skoro taky obden až ob dva) a to se pak snažim nebejt líná a fakt se namazat.
      pokud ale člověk sportuje nebo se víc potí nebo má víc stresu nebo má třeba taky partnera (což aktuálně nemám) tak to praktikovat nejde. ale pomáhá mi to.
      WOODY_
      WOODY_ --- ---
      za ctvrt roku tri sezeni u kineziolozky a zlepseni ekzemu tak dobre o 80-90%
      o psychice se ani nezminuju

      za sebe doporucuju, verim, ze nekomu tady by to urcite pomohlo jako mne
      GREGI
      GREGI --- ---
      BOO: ja mel tohle jako malej na celem tele... jako mimino teda... doktorka rikala ze se to nevyleci ale mamka me furt machala v nejakejch bylinach a dneska to mam jen na rukach... doktorka prej neverila
      VENIKA
      VENIKA --- ---
      WE_RU: bez sprchy bych nedokazala zit, nicmene to resim takovym tim olejem misto sprchovyho gelu a kdyz uz mam potrebu se vanovat, naleju tam primo nejakou lekarenskou olejovou lazen, az ta vana klouze...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam