• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    PISKOT: jeste je teda diabetik na inzulinu, takze vsechny rany se mu hoji hur :(
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    mela bych dotaz, tatkovi pred rokem se objevil atopicky ekzem - nikdy predtim na to netrpel (ani alergie, koprivka apod),
    min. zimu byl asi mesic na koznim, ale nic nenasli - zadna alergie na nic, biopise nedativni... to se mu trosku zpravilo a ted se to znova objevilo

    ma strasne silnou reakci - dlane ma uplne popraskany az do krve, ruce, zada uplne rudy - a jeste chodi k tomu do barokomory na lecbu kyslikem kazdy den, kam bude chodit do pulky cervna a tam se musi odmastit :( uz je nervama uplne na dne, tak se snazim pomoct, co se muze zlepsit.

    od doktorky dostal neaky masticky, ale vicemene to se nelepsi a zhorsuje.
    da se proti tomu bojovat?

    zbezne jsem to tu procitala a vetsinou teda mazat, sprcha, nejist agresivni jidla?
    HALUCINKA
    HALUCINKA --- ---
    je to tady! podelte se o tipy & triky jak vesele zit s lupenkou.. [ lupénka - psoriáza ]
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    tyjo nějak to všechno moc kvete, léta jsem měla pokoj a poslední dobou nějak zase se objevuje :o(
    GREGI
    GREGI --- ---
    HALUCINKA: ho zaloz... myslim ze lupnku take trapi dost lidi na nyxu...
    HALUCINKA
    HALUCINKA --- ---
    Zdravim.. nenasla jsem zadne auditko konkretne o lupence, tak zkusim tady.. ted cerstve jsem zacala pracovat v Brne a posledni dobou se mi rozbehla lupenka v mire, jako nikdy predtim (predtim jen lokty/ted komplet cele telo) a nestiham jezdit sem tam za svou doktorkou v C. Budejovicich.. nedoporucil by nekdo dobreho lekare v Brne?
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    RETESKA: BOO: Díky za tip. Mam pocit, že už jsem právě o Avene někde četla, že je dobrá, tak uvidíme, jak sedne mně a co to s tim očnim okolím udělá.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    RETESKA: takhle vypadá

    RETESKA
    RETESKA --- ---
    DANCE_GIRL: na různý olezliny na obličeji mi před rokem alergoložka doporučila mastičku CICALFATE od Avéne (nemají ale v každé lékárně). měla jsem svědivou červenou pleť kolem pusy, někdy mám naopak spíš suchý a svědící čelo, a tohle zabírá dobře, je v tom zinek a další látky a Avéne jsou snad výrobky z lázeňskýho pramenu. vyzkoušej, neobsahuje kortikoidy, je mastná, bez parfému, ne úplně levná, ale pomáhala mi dobře. nebála bych se to dát na oči, leze mi taky trošku ekzém z čela až na oči a promazání pomůže (jsem alergik ekzematik a na ruce taky používám kortikoidy).
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    Nemáte tip na nějakou dobrou mastičku, krém nebo jakejkoli jinej přípravek bez kortikoidů na ekzém na očních víčkách a kolem očí? Podařilo se mi nějak uspat ekzém, kterej jsem dřív mívala i na čele a kolem pusy, ale s těma očima si nevim rady. Nepřijde mi, že by ta kůže byla nějak moc vysušená, spíš prostě jen červená a často i svědivá. Doktorka mi na to naposled co jsem tam byla (cca 9 měsíců zpátky) dala kortikoidní Opthalmo Hydrocortizon a jinak že to mam promazávat třeba normálnim Opthalmo Septonexem, ale žádný dlouhodobý zlepšení jsem nezaznamenala (kortikoidům zrovna moc nefandim a používám je jen v nejnutnějších případech)... A moc nevim, co si kolem těch očí můžu dovolit dát, protože ta kůže je tam daleko tenčí a citlivější, než jinde, tak abych to ještě nezhoršila...
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    Dnes večer jde na nově-22 hod. Vizita - atop.ekzémy
    NELINKAPRALINKA
    NELINKAPRALINKA --- ---
    To máš absolutní pravdu :D
    GREGI
    GREGI --- ---
    NELINKAPRALINKA: kazdej doktor je uplne jinej... jako clovek... doktory musi clovek hold hledat no:) a to ze sou to matlaci se za ty platy ani neda divit:)
    NELINKAPRALINKA
    NELINKAPRALINKA --- ---
    GREGI: ne to bych si vůbec nemyslela. Jen jsem se chtěla poradit i s někym jinym. Často se stává, že soused mi toho řekne víc a ochotně poradí než doktor, kterej kouká aby mě vykopnul a zařval "další". Nebo aspoň u nás to tak máme.
    GREGI
    GREGI --- ---
    doktorem nic v tomhle pripade nepokazis!!!
    GREGI
    GREGI --- ---
    NELINKAPRALINKA: to ti takhle nereknu... kazdopadne mliko je na to prej hodne spatny... na vsechny tyhle vyrazky a plet
    NELINKAPRALINKA
    NELINKAPRALINKA --- ---
    kouřim a mám hodně ráda mlíko mno. Hlavně to nemám dlouho a nejvíc mi to vyskočí když se zpotim třeba. Myslíš že je to třeba alergie? Já si k tomu doktorovi zajdu...
    GREGI:
    GREGI
    GREGI --- ---
    NELINKAPRALINKA: jedinej kdo ti v tom muze pomoct je doktor... jakou zijes zivotospravu?? kouris jist ckoladu hodne mlecnejch vyrobku?
    NELINKAPRALINKA
    NELINKAPRALINKA --- ---
    Ahoj, poslední asi 2 roky se mi dělá v podloktí ošklivý ekzém. Nemám tušení co to je, nenávidim nemocnice, tkž ke kožnímu nechci. Máte to někdo? Co to je? Co s tim?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    tak ja hlasim, ze po zakladni kure tomes jsem beze skvrn. Resp. pri opravdu dukladnem blizsim ohledanim jsou trochu videt, ale to spis proto, ze je hledam. Pri prejeti po pokozce ale neni citit rozdil (tzn zadna sucha, drsna, supinata mista) a ta jedna prapuvodni, kterou mam cca 8 let je videt nejmin za ty roky.
    Taky ustalo svedeni.

    Zajimavy je, ze jsem ty tomesy mela 3 tydny v kuse, kdy to postupně mizelo, pak jsem musela na tyden vynechat a behem 5 dnu se zacaly zase objevovat a zacalo to svedit atd. Ale jakmile jsem dojela ten chybejici tyden, tak pryc - ted jsem tam 3 tydny nebyla a uz se to nevratilo, stav viz nahoře.
    Taky jsem prejala jejich pripravky, tzn olej na myti Victoria a tělové mlíko dr Gaye, nevím, jestli souvisí se zlepšním, ale obojí mi dělá dobře a voní.
    A hlavně mám naději, že s tím jde něco dělat kromě kortikoidů :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam