• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    MEDOULKA: Samotný slunce ani ne. Horší bude, když třeba vyleze z vody a na sluníčku jí ta kůže vyschne a rozpraská. A naopak když jí natřeš nějakým krémem, aby nevysychala, tak se jí na to nalepí pyl a jiný alergeny a bude jí to svědit tak, že se rozškrábe do krve. Tak to bylo vždycky u mě. Jít se vykoupat v létě v rybníce a pak se opalovat? Leda za trest!
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    má na atop nějaký vliv slunce? řeším kvůli své 9m dceři, díky
    STARF
    STARF --- ---
    5THELEMENT: taky muzu potvrdit, ze je stres u me hlavnim faktorem pri tvorbe ekzemu... ted mi zacinaj zkousky a je to dost videt... nastesti sem zacal chodit na solny koupele, svetlolecbu a zacal posilovat a zda se, ze kombinace tehle 3 veci je na to slusnym lekem
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    5THELEMENT: je ale perfektni, ze to funguje i naopak, alespon u mne...kdyz mam velmi dobrou naladu, tak ekzem se neuveritelne rychle zlepsuje...naposled jsem to pozorovala behem zkouskoveho, kdy jsem dala posledni nejdulezitejsi zkousku, ze ktery jsem se stresovala vazne hodne dlouho a podarila se mi po opakovani predmetu naposled na 6 pokus...a i presto, ze jsme to radne zapili (a alkohol mi obvykle nedela ani trosku dobre na ekzem) jsem se rano vzbudila s uplne nadhernou kuzi (proti predchozimu dni), ktera se nasledujici dva dny (nez prisel nejakej dalsi otravnej stres) jen a jen zlepsovala :)
    VYKUTALENA
    VYKUTALENA --- ---
    Ja jsem trpěla na ekzém od dětství, v určitém věku mi zmizel uplně. Někdy před rokem jsem začla mít problémy s partnerem a ekzém se mi zhoršil nezkutečně. Rozešli jsme se a najednou je ekzém fuč.
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    5THELEMENT: Dřív jsem to nepozorovala, ale posledních 14 dní prožívám ne příliš příjemný období v osobnim životě a ačkoli jsem už tři měsíce v blízkosti moře, vidim na kůži určitý zhoršení i v místech, který byly dřív v pohodě.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    5THELEMENT: to si piš. když mi zemřel táta, ze dne na den jsem po sobě měla velké rudé svědivé koláče, ze kterých se loupaly cáry kůže
    5THELEMENT
    5THELEMENT --- ---
    pozoroval jste nekdo na sobe, ze se ty projevy ekzemu pri stresu dost zhorsuji?
    vcera jsem mela v praci silenou davku stresu a ekzem, temer jiz zahojeny se zacal opet projevovat... vim, ze to hodne souvisi i s psychickou strankou, ale ze v tak velke mire...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nemáte někdo prosím nějaký tip na doktora v Praze, co k problematice ekzémů přistupuje holisticky, jakože zkoumá člověka jako celek, včetně psychiky atd.? Díky

    Začalo se mi to pěkně rozjíždět. Nejdřív jeden prst, pak druhý a teďka už i třetí...
    VYKUTALENA
    VYKUTALENA --- ---
    Doporučila mi ji kamarádka kterou taky trápil ekzém a je bez něj. Uvidíš jak to bude probíhat. Pak písni todle mě zajímá :)
    VYKUTALENA
    VYKUTALENA --- ---
    IBERIA: Teda Petrovská sorry, mě pomohla. Rozmokvaný hnus na mých rukou zmizel. Stejně si myslím, že je to hlavně o psychice.
    5THELEMENT
    5THELEMENT --- ---
    TERRI: to je nahoda, ja jsem si ted do serie testu s mastmi vseho druhu zaradila atopos od cannadermu a světe div se, že by konečně něco z té alternativy zabralo??? :) a to jsem se již chystala pro kortikoidy...ale asi tomu dam jeste sanci:)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    VYKUTALENA:
    BOO:
    jsem se k ní objednala (mimochodem pod tímto číslem sídlí Petrovská, ne Petrovcová:) a pak se pro zajímavost podívala na její hodnocení na známý lékař... dost hrůza, někdo ji dokonce nařkl, že si sama píše pozitivní příspěvky, aby vyvážila hojnost negativních.
    TERRI
    TERRI --- ---
    ahoj, mě teďko hodně pomohli mastičky od cannadermu (atopos a konopka), poslední roky sem měla prsty na rukou popraskaný úplně do krve a teďka, asi tak poslední 2 měsíce to mám v pohodě.. bohužel domácí konopné masti mi nikdy moc nepomohli, možná to ale bylo jen nesprávnou přípravou, nevím..
    5THELEMENT
    5THELEMENT --- ---
    LEONTINA: MIKINKA: díky vám oběma, homeopatika asi zkusim pozdeji, chodim na reflexni terapii, tak to nechci michat, aby to neslo proti sobe... vyzkousim tu himalajskou sul a ostatni. taky mi bylo doporuceno snist kazdy den lzicku konopneho oleje, je to dobre i na imunitu, tak to posilam dal, treba to take nekomu pomuze:)
    SVABI
    SVABI --- ---
    ahoj, omlouvám se za spam, ale vyráběla jsem konopnou mast pro mladšího bráchu a nabízím přebytky zde [ SVABI @ tržiště ], díky
    LEONTINA
    LEONTINA --- ---
    5THELEMENT: Koupani v Himalajsky soli(v lekarne maji kilovku za 90),pak koupelovej medunkovej olej a atop derm od Karla Hadka,to moc pomohlo synovi.Taky zmenit stravu,nic ostryho,kyselyho,mliko,cokoladu..A uvedomit si,co te v zivote sere,nebo trapi a co neumis zpracovat,ze to leze tudy.
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    5THELEMENT: zkus homeopaticku...hodne lidi s tim ma pozitivni zkusenosti, ja tedka testuju, chce to trpelivost, nicmene uz jsem nepouzila chemii skoro dva mesice, driv byl nepredstavitelny tyden...
    5THELEMENT
    5THELEMENT --- ---
    ty jo, mate nejake tipy s cim na ekzem, kdyz nechci zadne kortikoidni masti a domaci konopna masticka, excipial ani lipobase mi to zatim vubec nezlepsuji...pomaha treba piti nejake bylineho caje? nebo nejaka potravina? dekuji za rady, uz nevim co by...
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    VYKUTALENA: moc dekuji :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam