VYKUTALENA: Letos v unoru zaclo podobny peklo pro me, mel sem komplet zada pokryty ekzemem, pomalu sem nemohl 3 mesice spat, kazdy rano sem se probouzel s totalne zakrvacenyma zadama pyzama, sebemensi dotek byl nesnesytelnej (vcetne prikryti perinou)... pomohly mi Tomesy a kortikoidni mast na vazelinoidni bazi (vim, ze kortikoidy nechces, ale ja uz byl fakt ochotnej zkusit v ten moment cokoliv)... a pomohl mi taky tyden v Madarsku na Ozora festivalu, kde sem na vsechno zapomnel a mel jiny zajmy, tam se mi zada kompletne vycistili a po tele uz zbylo ekzemu jen malo.
Nutno dodat, ze Tomesy mi pomahaly jen prvni mesic, pri udrzovaci lecbe se to zase zaclo zhorsovat, tak se lecba prerusila. Ekzem este dnes porad resim, ale zada uz sou vicemene v pohode, spis me posledni dobou otravujou nohy, ale uz to taky mizi. Pevne verim, ze tak do mesice uz by to mohlo byt pryc.
Snad uz me tohle nikdy neceka. Puvodem ekzemu byl obavam se stres, ikdyz urcitej podil na tom mohla mit taky alergie na pyl / travy.
Pokud jde o alkohol a zhorsovani ekzemu, prijde mi to diskutabilni (alespon v mym pripade).