• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    WE_RU
    WE_RU --- ---
    SHEILA_B:
    buď bio olejíčky např. saloos a nebo jsem měla ovesné mýdlo (tuhé), to bylo taky dobrý a mýdlo s výtažky z mrtvého moře (tuhé) s tím sem ale zas tak spokojená nebyla, ale mé kolegyni vyhovovalo ze všeho nejvíc. Chce si to ozkoušet, co na koho jak působí. Já mam asi nejosvědčenější ty olejíčky.
    GREGI
    GREGI --- ---
    mejdlo je to nejhorsi po jaru. Zadne nepouzivej nejlip...
    SHEILA_B
    SHEILA_B --- ---
    GREGI: tak jsem dneska byla u kožaře, mám na obličej Lipobasy a na tělo Elocom...neznám, vyzkouším...

    Každopádně si říkám že mě dost ubližuje klasické mýdlo...nějaký typ na hygienu?? Opravdu jsem to neměla x let a už nevím co se teď vyrábí...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nevíte prosím, jestli může Holtova mast nějak pálit nebo svědit? Dostali jsme ji teď na dceru (2 měsíce), první večer dobrý a i dost pomohla, druhý a třetí večer při mazání touhle mastičkou brečí (při běžném promašťování Lipobází ne, ale zas když jsem ji namazala Lipikarem, vřískala tak, že bylo zcela zřejmé, že tohle mazadlo ne), tak by mě zajímalo, jestli je to shoda náhod, nebo jestli jí ta mast nějak vadí.
    GREGI
    GREGI --- ---

    S exémem bojuji

    19 hlasy od 19 respondentů

      5THELEMENT
      5THELEMENT --- ---
      GREGI: aplikuji stejnou metodu, jakmile se objevi ekzem vice nez aby se dal zahojit pouze promazavacimi mastmi, natru jednou dvakrat locoidem...ekzem se stahne a pak staci opet jen promazavat. a hlavne k tomu hodne pit vodu, jist lactobacily a tak :)
      LEPEK
      LEPEK --- ---
      máte prosím vás někdo mimi oblečky pro ekzematiky a chcete se ho zbavit?? kdyžtak mi písněte do pošty :)
      GREGI
      GREGI --- ---
      jinak imho na exem je nejlepsi hned ze zacatku jak to i jen malinko zacne locoid protoze ten pomuze hodne a zabrani rozlejzani exemu... imho lepsi trochu kortikoidu nez se mazat necim "bio" a pak to nakonec stejne zachranovat tema kortikoidama ale ve vetsi mire
      GREGI
      GREGI --- ---
      VYKUTALENA: mel sem ty vrasky asi pul roku po tom co sem se ho na rukou zbavil a casem vrasky zmizely.. ted uz neni poznat ze sem tam kuzi skoro nemel
      GREGI
      GREGI --- ---
      SHEILA_B: doktor ti stejne nic moc nepomuze... takze k obvodnimu a nechat si predepsat nejake slabe kortikoidy treba locoid 0,1%, popripade pokud si velak odpurkyne kortikoidu tak nejakou konopnou mast nebo podobne veci... chce to zkouset co ti nejvic pomuze je to dost individualni
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      WE_RU: Doktorka mi řekla , že ten lipikar je fajn, ale musí se aplikovat na již zahojenou kůži, ne na ekzem. Jinak se ti to rozleze. Ted kdyz už mám ekzém fuč tak jsem se s ním mazala a nic se mi neobjevilo.
      Vypozorovala jsme ze to pivo asi an to působí, alespon u mě. Když sem se napila více tak se mi ekzém ukázal.
      Když ho nepiju je to v poradku. A ja pivo miluju, je to peklo :../
      MEDOULKA
      MEDOULKA --- ---
      LEPEK: jj, a cukr nejen mikrofloru v travicim, ale i v tom zenskem:/
      WE_RU
      WE_RU --- ---
      VYKUTALENA: Lipikar jsem si koupila jednou a už nikdy více. Nejdříve ekzém ještě víc zčervenal, tak jsem si myslela, že to patří k procesu hojení. Ale když se mi po týdnu rozlezl z loketních jamek tak, že jsem ho měla od ramen k zápěstí, tak jsem to vzdala. Navíc se mi zdálo, že mi to exém ještě více vysušuje.

      Jinak pivo nepij už tak dva roky, max jednou za měsíc si ho někde dám, takže nevím, ale je fakt, že v době kdy jsem měla ekzém nejhojnější, tak jsem pivařila dost ( to mě ještě chutnalo.. )... Ale nikdy jsem si to nespojovala..
      LEPEK
      LEPEK --- ---
      5THELEMENT: nejsem odbornice, ale co jsem takhle četla, tak cukr zrovna není to nejlepší na mikroflóru v trávícím traktu, napomáhá rozmnožování "nepřátelských" bakterií... a jelikož trávící trakt a hlavně střeva "mají na starost" imunitní systém, tak by to mohlo být klidně tím cukrem, řekla bych...

      zkus si nějak posílit trávící trakt... ideálně bakterie mléčného kvašení - kysané zelí, pickles (pozor ne kyselá, ale kysaná zelenina), zakysané výrobky apod. a na pár dnů omez sladké, pokud Ti to chutě dovolí :)
      SHEILA_B
      SHEILA_B --- ---
      Tak se mě to zase po asi pěti letech rozjelo na obličeji, teď už rukou i nohou na starý kolena pomalu ve 30ti letech....u doktora jsem nebyla x let, nemá někdo typ na nějakého akčního který by vzal nového pacienta v centru Prahy???
      5THELEMENT
      5THELEMENT --- ---
      Nema nahodou nekdo zkusenost, ze by se mu rapidne zhorsil ekzem po testu na cukrovku?
      Jelikoz jsem tehotna, musela jsem ho absolvovat. Vypit pul litru nejake glukozy nebo co to je, krom toho, ze se mi z toho udelalo hrozne zle, jsem se najednou opet osypala jiz temer vylecenym ekzemem... a krom toho se mi rozjela alergie... nekdo podobna zkusenost?!?!?!
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      STARF: Ja jsem nakonec aplikovala take kortikouidy a ekzem uz je na ustupu. verim ze vse ted bude jinak. Zacla jsme vice vnimat svoje telo.
      STARF
      STARF --- ---
      STARF: este dodam, ze sem taky zacal praktikovat meditaci - kdyz me ekzem svedi, obvykle neni problem ten stav behem treba 10min meditaci poslat pryc
      STARF
      STARF --- ---
      VYKUTALENA: Letos v unoru zaclo podobny peklo pro me, mel sem komplet zada pokryty ekzemem, pomalu sem nemohl 3 mesice spat, kazdy rano sem se probouzel s totalne zakrvacenyma zadama pyzama, sebemensi dotek byl nesnesytelnej (vcetne prikryti perinou)... pomohly mi Tomesy a kortikoidni mast na vazelinoidni bazi (vim, ze kortikoidy nechces, ale ja uz byl fakt ochotnej zkusit v ten moment cokoliv)... a pomohl mi taky tyden v Madarsku na Ozora festivalu, kde sem na vsechno zapomnel a mel jiny zajmy, tam se mi zada kompletne vycistili a po tele uz zbylo ekzemu jen malo.
      Nutno dodat, ze Tomesy mi pomahaly jen prvni mesic, pri udrzovaci lecbe se to zase zaclo zhorsovat, tak se lecba prerusila. Ekzem este dnes porad resim, ale zada uz sou vicemene v pohode, spis me posledni dobou otravujou nohy, ale uz to taky mizi. Pevne verim, ze tak do mesice uz by to mohlo byt pryc.
      Snad uz me tohle nikdy neceka. Puvodem ekzemu byl obavam se stres, ikdyz urcitej podil na tom mohla mit taky alergie na pyl / travy.
      Pokud jde o alkohol a zhorsovani ekzemu, prijde mi to diskutabilni (alespon v mym pripade).
      LEPEK
      LEPEK --- ---
      a používáte někdo konopnou mast z vepřového sádla?? případně chystáte si ji někdo sám doma? dík
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam