• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDOULKA: pokud máš podezření na potraviny, vnuť se na alergologii.
    vím, o čem mluvím, mám dítě s polyvalentní potravinovou alergií a těžkej, hodně těžkej atop se mu zklidnil až po úpravě jídelníčku podle alergo výsledků. Teď je mu sedm, na dietě je pořád a od února bude chodit se školou plavat. (Pokud bychom chtěli, dokážeme ho na základě diagnózy vyreklamovat, ale kožní je pro to, abychom to zkusili, kůži má dlouhodobě dobrou.)

    Fór je taky v tom, že když malým dětem dietu nasadíš včas a důsledně, je velmi slušná šance, že alergie odezní. Ale to musíš nejdřív vědět, na co ji máš opravdu nasadit. (Takhle už mi dítě může mléko a pšenici, nesměl ani to. A bude-li toto ten nejlepší z možných světů, pustí mu v únoru žloutek. Bílek ještě ne, ten má ještě hodně.)
    GREGI
    GREGI --- ---
    MEDOULKA: praha je zlo pro deti no...
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    GREGI: jo, jsme tu ted. momentalne to ale nejde, finance, a to myslim na stokoruny, to nedovoluji. pracuju ja i muž, tak snad brzy! z jara bych chtěla uz byt včudu.
    GREGI
    GREGI --- ---
    MEDOULKA: aha tak to asi bude nejaka kombinace jeste dalsich veci no... pokud to de tak ji vem nekam na dovolenou na hory nebo nekam... zmenit na chvilku prostredi casto pomuze... casto to muze zpusobovat i vzduch... jsi z prahy?
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    PEETIK: hele treba to DM neni vubec marny, tam je hodne muziky za malo penez, ty jejich řady ALVERDE prirodni maj sprchace a sampony.. jestli bys ale nemel mit spis neco olejoviteho?
    GREGI
    GREGI --- ---
    PEETIK: no tak na to nadobi aspon pouzivej gumove rukavice... nejlee at to dela nekdo jinej a ty se chop utirani:) miti to je to nejhorsi co na to muzes udelat... a klasicke sprchace na ty ser, mej se jen vodou a nejakym kvalitnim mejdlem... kup si nejake special co nevysusuje pokozku, vydrzi dlouho a nejake ty prachy to hold stat bude ale myslim ze to za to stoji
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    GREGI: davala jsem mysim 10 dnu s ustupovou tendenci. obavam se, ze u ni (rok a ctvrt, ma to od tri mesicu) je to spis o nejake alergii, zkousime samozrejme vse mozne, co nas potka... ty bylinky, jak jsi psal o koupelich, to neni nas rodinnej salek kavy, ja je taky nesnesu, vše mi po nich mokvá. Momentalne je na bezlepkove diete, a dost se to zlepsilo, i kdyz ne uplne.
    GREGI
    GREGI --- ---
    MEDOULKA: a jak dlouho si ji to mazala? me pomuze vetsinou tak na mesic:) kazdopadne ten locoid pokud ho davas fakt jen uplne malinko by nemel byt az takovej problem treba apolikovat 14 dni
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    GREGI: Ano, teď sem myl nádobí hodně a ruce se dost zničily. Jendou za čas si koupím bezparfémové mýdlo, jenže je to docla drahá záležitost, takže fakt jednou za čas a pak se meju kalsickejma sprcháčema. A na vlasy používám kopřivovej šampon z DM drogerie nebo tak nějak.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    GREGI: malé taky pomaha, ale hned je to zpet

    PEETIK: a vyhovovalo by ti to treba vstrebat z knizky, kde sou i recepty? nebo spis te zajima doktor, co to s tebou probere?
    hele jako odejit od pritelkyne atd, to je sice asi úlevová taktika, ale nejdriv musis zacit u sebe na malickostech, jako je pravidelny jidlo, ktery te nebude drazdit, davat si do koupani oleje a mazat atd.... to jsou veci, co muzes dost ovlivnit ty sám a nemusis kvuli tomu odejit z prace. Hlavne ta disciplina a pavidelnost te muze mozna i trochu hodit do klidu, ulevi se ti..
    Tak to vidim ja, nejsem exematik, dcera je.. ale stravou se nam dari drzet zdravou pohodu, takze ja za to brojím.
    GREGI
    GREGI --- ---
    PEETIK: stravovani je dulezte to urcite... dalsi vec jsou napoje... urcite to chce pit hodne kvalitni vody:) a taky co pouzivas za kosmetiku? mejdla, deodoranty, sampony atp. ty to taky hodne serou... a taky nemejt v zadnem pripade nadobi a ruce macet co nejmene... omezit sprchu atp.

    jinak k tem kortikoidum zkus locoid 0,1% je to mast ne inhalator:) me pomaha nejvic... za tri dny je exem skoro pryc:)
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    GREGI: Něco s kortikoidama sem měl, ale už ani nevím co to bylo :-( Jo, to byl asi práškový inhalátor na astma, jenže to už mě vůbec netrápí.

    Já s tím chci něco udělat, nechci dopadnout tak, že mi pak ty prstou všechny upadnou. Už mi někdo řekl ať zkusím vyměnit zaměstnání, jenže to já neudělám, v dnešní době se práce sháni těžko. Nebo jiný stresy doma s přítelkyní, jenže kdo opustí milovanou osobu jen kvůli tomu, že mu někdo řekl zkuste odejít a třeba se vám to vylepší, to určitě, to radši budu trpět. Takovou osobu už bych v životě nepotkal.

    Minulej rok sem chodl na alergoligii a kožní a akorát si mě přehazovali, zkuste tohle, pak tohle... jedinný co mi možná pomohlo, ale jen krátkodobě, byla nějaká spešl mast z lékárny, namíchaný půl kila toho bylo. jenže to bylo fakt spíš jen na krátkodobý uklidnění.

    Možná bych fakt potřeboval nějakuu radu v tom stravování, to asi určitě dělá hodně.

    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    PEETIK: no je to náhražka čokolády, urcite je i spousta jinejch sladkosti, ktery by ti nevadily, jen tohle me napadlo jako příměr k čokoládě... zajdi do zdravý stravy, kup si od kazdyho kousek a ochutnas, uvidis... jak pises GREGI, delas to pro sebe...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Rohovník_obecný
    Karobová tyčinka s kokosom
    http://www.bio-obchod.sk/produkt-169/karobova-tycinka-s-kokosom.htm
    GREGI
    GREGI --- ---
    jinak nejakej kortikoidy jsi zkousel?
    GREGI
    GREGI --- ---
    pane doktore mam rakovinu plic ale nechci jit ani na operaci ani prestat kourit co s tim mam delat?

    hele dokud se nezacnes kontrolovat tak proste budes trpet s tim se smir...
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    MEDOULKA: Co sou ty ty "karobovy tycinky" ? Abych se po tom mrknul.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    PEETIK: nejsem žádný odbornik, jen se spíš zajímam o stravu a tohle určitě není neresitelny, kdyz tomu das denne ctvrt hodky, ze si doma pripravis nejaky sendviče nebo si zajdes do zdravy stravy pro karobovy tycinky misto cokolady, tak ti to muze urcite dost ulevit..
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    PEETIK: Ještě sem dostal od přítellkyně dárkoý pouakz a dá se využít i v lékárně, takže si po novým rocu zajdu pro "CutisHELP" mast a kopel. Máte s tím nějaký zkušensoti?

    CutisHelp EKZÉM Konopný krém denní 100ml - Dr. Max Lékárna
    http://www.drmax-lekarna.cz/cutishelp-ekzem-konopny-krem-denni-100ml.html
    CutisHelp EKZÉM konopná mast 50ml - Dr. Max Lékárna
    http://www.drmax-lekarna.cz/cutishelp-ekzem-konopna-mast-50ml.html
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Zdravím, sem už dost psychicky nadně z toho exému. Potřeboval bych poradit. Vím, co mě trápí (sladkosti, koření + určitě i další) to hodně vyprovokujou, jeneže pro mě je to jako droga - furt to musím žrát. Můj ekxém mě už několikrát dostal do taký situace, že sem se normálně psychicky složil. Největší problém mám v rukou - dlaně zespoda a prsty. Tak vysušená kůže, že si nemůžu zavázat tkaničky, natož otevřít flašku pití. Mytí rukou bolí jak cyp atd. Mám praskyliny po celých dlaních. Doktroka mi na to dala nějaký krémy, masti atd. Jenže jak sem psal, ty sladkosti, kečup a jiný koření mi prsotě chutná a těžko se toho vzádvám. Nejvíc mě trápí ty ruce, loketní jamky, kolení jamky, levá strana třísle, nad zadkem(záda) mám kus co si škrábu a hodně taky nohy (chodidla, paty, kotník). MOžná pak až budu mít foťák asi pošlu fotky.

    Mylsím, že mi to začlo nastupem do nový práce - nový stresy, debilní klimatizace, takže sem buď furt nabalenej, jaká je tu zima nebo je tu hrozný vedro. Do toho mi vzniklo astma od potkana co měla přítelkyně, naštěstí už pošel a astma mě už netrápí. Jenže si pořídila psa, ale naštěstí mě ten tak netrápí na alerigii a tak.

    Dostat se k doktorce je pro mě docela obtíž, páč sem v práci často tak zaneorázdněn a často sám, že nemůžu chybět :-( což mě sere.

    Poradte, jakým způsobem se s stím mám vypořádat? Jak s tím bojujete? Ano, snažím se omezovat ty sladkosti, ale furt se někdy něc naskytne a já si zobnu a pak už jedu jedu a pak se drbu a ráno se probudím s téměř krvavou peřinou.

    Nejhorší je, že ke všemu žongluji a dělám fireshow, k tomu ty ruce fakt potřebuju a ty debilní petroleje a lampáky to taky totálně zabíjej. Takže sem začal nosit rukavice, ale i tak to bolí jak cyp. Sorry za můj dlouhej a přiblebej dopis, ale chtěl sem se z toho i trochu vypovídat. Moc to nikomu neříkám, páč se za to stydím.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    GREGI: díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam