• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    RYBKA: Já nevím, mám to napsané proti lupům a to nejsou lupy. Lupy je přesný opak, příliš mastná pokožka, která tvoří lupy. U mě to je fakt suchá pokožka, potřebuju něco hydratujícího nebo nejlíp fungovat nějak globálně, výživou. Pořád jsem nepřišel na co to reaguje...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    UMIAKI: Manželovi pomáhá šampon Kertyol S + když to měl nejhorší, měl nějakou kortikoidovou vodičku, ale název už si nepamatuje (ale bylo to na recept).
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Ekzém je stabilizován až na pokožku hlavů - dry scalp. Co s tím? Používám organické šampony a březovou vodu, žeru tabletky na vlasy a furt nic :(
    Máte někdo zaručený recept? Plácat si na hlavu olej mi nepřijde rozumné a kožní je v tomhle ještě neschopnější než normálně...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    LABRUJA: Pravému chlebu stačí jen čtyři ingredience, cokoli více je navíc. Žitná mouka, pšeničná mouka, voda, sůl. Kvásek je jen z vody a žitné mouky.

    Už před lety jsem zjistil, že abych si poradil s ekzémem, tak se taky musím stát odborníkem na výživu ;)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SOCONUSCO: Aby to mělo nějaký efekt, tak to chce několikrát do týdne - aspoň třikrát, takže asi nikdo nemá čas na to, aby to opravdu zkusil :(
    SOCONUSCO
    SOCONUSCO --- ---
    Máte někdo zkušenosti se solnou jeskyní? Asi je to taky jenom dočasný řešení, ale docela mě to láká...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Možná jsem objevila Ameriku, ale znáte tohle? http://www.atopickyekzem.org/ Je tam spousta užitečných informací, srozumitelně podaných, docela mi to pomohlo se zorientovat.
    OUBI
    OUBI --- ---
    LABRUJA: Taky jsem s tím měla ze začátku docela problém a nemohla uvěřit, že jsem opravdu alergická na chleba. Ale vzdycky potom co jsem to teda nevydrzela nasledovala skoro 3 denni silená alergická reakce, ze si na to davam opravdu pozor. Je to jen o zvyku. Ted sem objevila libanonskej chleba a hned se mi otevrely nové možnosti :) třeba že si opet muzu dát nakladanej hermelín, ale i s maslem a marmeladou je to docela dobry :)
    Jinak stále užívám ty detoxikacni veci na streva a myslim ze to opravdu pomáhá. Ekzém se mi dost zlepsil, jen teda ta suchost kuže je teda asi horsi. Nezbývá nic jiného než mazat a mazat..
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    LABRUJA: Všechno pečivo se dá nahradit kváskovým chlebem. Ten je zásadotvorný.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    OUBI: zajimave:O diky za odpoved
    OUBI
    OUBI --- ---
    MEDOULKA: podle zkusenosti ano, ale od alergolozky mam diagnostikovanou alergii na mouku ( jakoukoliv), ale pry to neni alergie na lepek,ale na nejakou jinou slozku.
    VYKUTALENA
    VYKUTALENA --- ---
    PETRA_CHATEAU: Ono zalezi co mas za caj, je to z ruznych bylin
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    OUBI: takze nevadi psenice ale kvasek?
    OUBI
    OUBI --- ---
    Zjistila jsem ze mi nevadi tortily a ruzny placky,ktery nejsou kynuty,jinak bezne pecivo ani to nejcelozrnejsi nemuzu. A pak taky jim ryzove chlebicky s kukurici.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    a zkouseli ste nekdo neem?
    prasek jako takovy mi nepomohl ( tedy jako kazda bylinka nejdriv zhorsi, ale v tomhle pocasi a s chripkou a pocenim sem to vzdala a pockam na leto pak mi drobne zhorseni nebude vadit) ale spousta lidi na nej neda dopustit..
    mmj ja za sebe doporucuju http://www.alternamedica.cz/alternamedica/eshop/3-1-Podle-bylin/298-3-Nimbova-kosmetika/5/107-Ayucare-Neemovy-hydratacni-krem ja na oblicej nesnesu noc dyl jak tyden pak se osypu a tenhle krem pouzivam uz dva mesice a uzasny ..
    STARF
    STARF --- ---
    PETRA_CHATEAU: nevim, jak chutna ayurvedsky caj na nachlazeni, ale mam doma jejich Bodhi tea a ten bych mohl pit porad... ale je to dost specificka chut, to je fakt :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    VYKUTALENA: ayurhvedký čaj mam na nachlazení a to je něco tak hnusnýho .) ... ale pomáhá, to zas jo
    OUBI
    OUBI --- ---
    Ja sem zase zacla uzivat ruzny pripraky na detoxikaci,odkyseleni a posileni organizmu .. zeleny jil, chlorela, obcas psylium, odkyselujici caj.naky super vitaminy v chelatový forme,a silymarin na jatra. No a kupodivu se mi to zaclo lepsit :) mozna je to i trochu zmenou stavy, kdy uz moc nejim tucny maso, vubec zadny pecivo, zadny ovoce a alergenni veci.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    To já teď pár týdnů používám denní a noční krém CutisHELP - canabis + CutisHELP do koupele a musím uznat, že se to fakt zlepšilo. :)
    VYKUTALENA
    VYKUTALENA --- ---
    Ahoj zdravim z Indie, chvilku jsme pobyla v horach v Kerale ktera je proslavena ayurhvedou. Ekzem se mi v zaprasene indii zhorsil a tak jsem navstivila mistniho ayurhvedskeho 'samana', ktery mi predepsal oleje a maceraty z bylin. Pomohlo to ale nesmim kalita byt moc ve meste obcas se mi to objevi, ale olej to zase odplavi. Zkuste pit nejake ayurhvedske caje. Jesate musim zapracovat na mysli. pic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam