• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

    Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

    22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

      Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)



      1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

      2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

      3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      VERONIKA22
      VERONIKA22 --- ---
      UMIAKI: já zatím nemám žádné zkušenosti. ekzém dostanu vždy v průběhu těhotenství a pak to po porodu léčím. nyní jsem furt léčila něčím obyč a ono se to nějak znovu probíhá k extra životu :o(
      vazelínu mám ale calciovku ne a můžu se zeptat co to je ta calciovka? obal si umím představit ale k čemu je ta mastička dobrá v domácí lekárně netuším?
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      VERONIKA22: A hlavně to promíchej s nějakou jinou mastí a nepoužívej to samotné. Promíchej to třeba s vazelínou nebo calciovkou nebo prostě něčím podobné konzistence, co ti sedí a nedráždí tě.
      Je to zbytečně používat v základní síle.
      VERONIKA22
      VERONIKA22 --- ---
      OUBI: ok zkusím mazat ještě tak 3-4 dny ( dnešní noc byla první ) ale asi budu opatrně aplikovat jen na postižená místa ať se to okolní kůže nedotkne.
      jedovatinou jsem myslela slovo kortikoidy......nemohla jsem si totiž vzpomenout :oD
      OUBI
      OUBI --- ---
      No je to docela silny kortikoid a ty by se meli uzivat max 3-4 dny a pak pauza.protoze ztencuji kuzi. O jedovatosti jsem ale nic neslysela. Kortikoidy jsou v podstate imunosupresiva - potlacuji imunitu. Jsou protizanetliva. Meli by se uzivat opatrne, ale vnejsi uzivani nema tolik nezadoucich ucinku jako vnitrni.Takze bych se toho zas tolik nebala. Kdyz je ekzem hodne rozjetej tak nic lepsiho asi neni. Jen bych to teda nezafacovavala, je to myslim napsany i v pribalovym letaku.
      VERONIKA22
      VERONIKA22 --- ---
      vím, že už tu byla řeč o mastičce Elo-com a chtěla bych se zeptat jestli je nějaká jedovatá či co? matně si vzpomínám, že mi doktorka kladla na srdce používat jen pár dnů a ani o den déle.

      a mě se nyní objevil ekzém a už začíná být dost hnusný tak jsem to na noc namazala elo-comem a zafačovala ať to do rána působí.
      ...........no a ráno byl ekzém krapítek lepší ale okolní kůže na ruce mi ztratila barvu jako vyžraná žíravinou :o(
      něco jako u této nemoci
      http://img.mf.cz/439/006/1-895a.jpg

      fakt je to tak nebezpečná mastička?
      PAVLINKA
      PAVLINKA --- ---
      QUAACA: to uz mi rikala doktorka pred 5ti lety, dala mi vzorecek protopicu s temito slovy, ale spis mluvila o detech, takze to pouzivam jen malo, ale skoda, prze fakt rychle zabira...
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      QUAACA: Já bych když jedu k moři raději protopic vysadil na delší dobu a kdybych se jel opalovat, tak bych ho nemazal ten den... i kdyby jen pro lepší pocit. Stejně jak je teď tepleji tak ekzém mizí a celkově se uklidňuje.
      QUAACA
      QUAACA --- ---
      BALAENA: přečtu, dík za radu!
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      QUAACA: přečti si ten dopis, co se rozesílá doktorům. identifikuješ se v některý skupině, která to má kontraindikovaný? pokud ne, tak bych nehysterčila a prostudovala i zásady správné aplikace (též v dopise). a v případě nutnosti bych radši aplikovala protopic než se uškrábala k smrti. samozřejmě při dodržení intervalů a doby používání.
      QUAACA
      QUAACA --- ---
      UMIAKI: +
      BALAENA: aha a to pro mě jako pro laika znamená co? doporučujete dál užívat, nevyhazovat?
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      QUAACA: to není naprosto nic novýho, jako obvykle jde o správnou aplikaci. a není to nic dramatickýho, SÚKL nenařídil stažení ani nic, jen se dermatologům rozesílá dopis, kde se znovu opakují zásady správné aplikace, vyjmenovávají kontraindikace a připomíná četnost nutných kontrol při používání

      http://www.sukl.cz/file/71972_1_1/download/
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      QUAACA: Ta informace je napsaná i v příbalovém letáku a měla by ho říkat každá doktorka. Jde o to, že jde o topickou aplikaci léku, který vlastně porušuje imunitu (pime- a tacrolimus). Když to používáš ve slunném počasí, tak je zvýšené riziko rakoviny.
      Podobně je to i u globálních imunosupresantů (cyclosporin).
      QUAACA
      QUAACA --- ---
      tak jsem dnes byla u lékařky která dělá dermatologie a psychosomatiku - http://www.petrovska.cz/ (chodila jsem k ní tak před 10ti lety a moc mi tenkrát pomohla) a na ekzém na rukou mi napsala dvě dělané masti a dále doporučila Aloe Vera Gel (na pití) http://fytofarmaka.eu/cz/aloe-vera/, na ochranu rukou při mytí nádobí místo rukavic http://www.lekarna.cz/dermaguard-rukavice-tekute-110ml/

      ptala jsem se jí na protopic a říkala, že minulý týden vyšla informace, že má možné vedlejší účinky, že může přispívat ke zhoubnému bujení a doporučila mi ho vyhodit
      tak jen předávám info dál

      dám vědět, zda léčba pomohla
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      Jo a kdyby nekdo chtel za odvoz nebo cerne uhli tak poskytnu lipobase hydrolotio a repair. Hydrolotio je plne a repairu je tak pulka
      PAVLINKA
      PAVLINKA --- ---
      VERONIKA22: jo tak. tak to neres vubec..) mne zmatla tahle veta...BALAENA: jojo to já už se neptám na různá tělová mléka. ale jelikož mi někde bylo vysvětleno, že vazelína je prostě normálně tělní věc. tak se nyní divím proč vazelína nepomáhá vlastně všem, když atopické kůži prostě asi chybí toto pojivo/promašťovadlo
      OUBI
      OUBI --- ---
      VYKUTALENA: Krevni testy na alergologii a spousty jsem jich i vypozorovala. Posledni 3 roky se to dost zhoršilo a doktorka mi rekla, že jsem alergická na mouku,vejce,mliko,soju a orechy. Do te doby než mi to řekla jsem to jedla v pohodě bez vážnějších reakcí, ale pak to začlo být někdy docela drsny. Třeba po housce oteklej celej oblicej a tak. Ale mléko a mlécný vyrobky jsem jedla bez otýkání, tak jsem na alergii nak zapomnela a jedla toho fakt kvanta. No a ekzem docela brutal. Ale ted uz toho mam fakt dost. Musim se smirit s tim, že už si prostě ten rohlik s maslem nedam no.
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      OUBI: Delali ti nejake vysetreni ohledne tech potravin,nebo jsi to vypozorovala sama? Ja jsem ted objednana do noveho jicina na nejakou spesl kliniku pro ekzematiky. Mate stim nekdo zkusenost? Jinak ja take zkousim omezit jidlo, ale jsem gurman tak to jde z tuha ")
      RYBKA
      RYBKA --- ---
      Nechcete někdo Dermalex repair pro kojence a děti? http://www.altermed.cz/dermalex-repair-ekzem-pro-kojence-a-deti Koupila jsem to na zkoušku, ale dceři to nesedlo. Přenechám zdarma.
      VERONIKA22
      VERONIKA22 --- ---
      PAVLINKA: a já jsem psala, že mrňous naštěstí ekzém nemá. jen suchou kůži jako struhadlo. takže jsme možná trochu mimo, většinou se zde řeší závažnější kožní problémy to je fakt
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      OUBI: pokud to máš jen v potravinovkách, tak by se to mohlo povést. Syn drží přísnou eliminační dietu na všechny "závadné" potraviny a ekzém se mu horší v podstatě jen na jaře, když mu kvetou lísky, břízy a trávy. ty má taky.
      OUBI
      OUBI --- ---
      VYKUTALENA: Ten samej problem sem mela taky s lipobasi.
      Jinak na tomesi ted taky chodim, hoji se to dobre, ale jak mam alergii na ruzny potraviny, tak se mi to stejne obcas zhorsi. Ale pred 14 dni jsem podstoupila detoxikaci a od te doby drzim prisne dietu. Tak je to ted docela dobry a jsem aspon pekne opalena :). Myslim ze je to stejne vsechno jen o jidle. Tak když nebudu jist veci co nesmim ( je jich teda pekna kupa) tak verim,že budu uplne v pohode :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam