• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

    Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

    22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

      Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)



      1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

      2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

      3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      QUAACA
      QUAACA --- ---
      UMIAKI: +
      BALAENA: aha a to pro mě jako pro laika znamená co? doporučujete dál užívat, nevyhazovat?
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      QUAACA: Ta informace je napsaná i v příbalovém letáku a měla by ho říkat každá doktorka. Jde o to, že jde o topickou aplikaci léku, který vlastně porušuje imunitu (pime- a tacrolimus). Když to používáš ve slunném počasí, tak je zvýšené riziko rakoviny.
      Podobně je to i u globálních imunosupresantů (cyclosporin).
      QUAACA
      QUAACA --- ---
      tak jsem dnes byla u lékařky která dělá dermatologie a psychosomatiku - http://www.petrovska.cz/ (chodila jsem k ní tak před 10ti lety a moc mi tenkrát pomohla) a na ekzém na rukou mi napsala dvě dělané masti a dále doporučila Aloe Vera Gel (na pití) http://fytofarmaka.eu/cz/aloe-vera/, na ochranu rukou při mytí nádobí místo rukavic http://www.lekarna.cz/dermaguard-rukavice-tekute-110ml/

      ptala jsem se jí na protopic a říkala, že minulý týden vyšla informace, že má možné vedlejší účinky, že může přispívat ke zhoubnému bujení a doporučila mi ho vyhodit
      tak jen předávám info dál

      dám vědět, zda léčba pomohla
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      Jo a kdyby nekdo chtel za odvoz nebo cerne uhli tak poskytnu lipobase hydrolotio a repair. Hydrolotio je plne a repairu je tak pulka
      PAVLINKA
      PAVLINKA --- ---
      VERONIKA22: jo tak. tak to neres vubec..) mne zmatla tahle veta...BALAENA: jojo to já už se neptám na různá tělová mléka. ale jelikož mi někde bylo vysvětleno, že vazelína je prostě normálně tělní věc. tak se nyní divím proč vazelína nepomáhá vlastně všem, když atopické kůži prostě asi chybí toto pojivo/promašťovadlo
      OUBI
      OUBI --- ---
      VYKUTALENA: Krevni testy na alergologii a spousty jsem jich i vypozorovala. Posledni 3 roky se to dost zhoršilo a doktorka mi rekla, že jsem alergická na mouku,vejce,mliko,soju a orechy. Do te doby než mi to řekla jsem to jedla v pohodě bez vážnějších reakcí, ale pak to začlo být někdy docela drsny. Třeba po housce oteklej celej oblicej a tak. Ale mléko a mlécný vyrobky jsem jedla bez otýkání, tak jsem na alergii nak zapomnela a jedla toho fakt kvanta. No a ekzem docela brutal. Ale ted uz toho mam fakt dost. Musim se smirit s tim, že už si prostě ten rohlik s maslem nedam no.
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      OUBI: Delali ti nejake vysetreni ohledne tech potravin,nebo jsi to vypozorovala sama? Ja jsem ted objednana do noveho jicina na nejakou spesl kliniku pro ekzematiky. Mate stim nekdo zkusenost? Jinak ja take zkousim omezit jidlo, ale jsem gurman tak to jde z tuha ")
      RYBKA
      RYBKA --- ---
      Nechcete někdo Dermalex repair pro kojence a děti? http://www.altermed.cz/dermalex-repair-ekzem-pro-kojence-a-deti Koupila jsem to na zkoušku, ale dceři to nesedlo. Přenechám zdarma.
      VERONIKA22
      VERONIKA22 --- ---
      PAVLINKA: a já jsem psala, že mrňous naštěstí ekzém nemá. jen suchou kůži jako struhadlo. takže jsme možná trochu mimo, většinou se zde řeší závažnější kožní problémy to je fakt
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      OUBI: pokud to máš jen v potravinovkách, tak by se to mohlo povést. Syn drží přísnou eliminační dietu na všechny "závadné" potraviny a ekzém se mu horší v podstatě jen na jaře, když mu kvetou lísky, břízy a trávy. ty má taky.
      OUBI
      OUBI --- ---
      VYKUTALENA: Ten samej problem sem mela taky s lipobasi.
      Jinak na tomesi ted taky chodim, hoji se to dobre, ale jak mam alergii na ruzny potraviny, tak se mi to stejne obcas zhorsi. Ale pred 14 dni jsem podstoupila detoxikaci a od te doby drzim prisne dietu. Tak je to ted docela dobry a jsem aspon pekne opalena :). Myslim ze je to stejne vsechno jen o jidle. Tak když nebudu jist veci co nesmim ( je jich teda pekna kupa) tak verim,že budu uplne v pohode :)
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      Ja mam treba na lipobase alergii, vzdy kdyz to namazu tak se ekzem zhorsil, hlavne teda na ocich mela jsme obri ruda kola okolo oci a oci mi napuchli. Ja promazavam lecidermem a pouzivam i myci gel od nich. Je to vazne pecka.

      Jinak ma nekdo zkusenosti s tomesou? Ted na to chodim a musim rici ze se citim lepe a kuze se mi hezky hoji.
      PAVLINKA
      PAVLINKA --- ---
      VERONIKA22: ja sem tady zase psala, ze vazelina na exem ne, prze to jen tu kuzi prekryva, ale jestli to zabralo, tak bych to moc nezkoumala.)
      VERONIKA22
      VERONIKA22 --- ---
      velmi díky všem za vysvětlení :o)
      TORUVIEL
      TORUVIEL --- ---
      VERONIKA22: Lipobase obyčejná anebo Lipobase Repair u nás výborně fungovaly. Došlo k velkému zlepšení. Nicméně pak se to zastavilo a kůže zůstávala pořád trochu suchá na nohách dítěte. Pak jsem dělala pokus, jednu nohu mazala biodermou (měla jsem ji doporučenou od kamarádky lékárnice, dala mi hoodně vzorků), druhou pořád Lipobase Repair a po pár týdnech bylo vidět značné zlepšení na straně Biodermy. Takže teď už mažu jenom tou. Nicméně Lipobase můžu za sebe taky doporučit, ale jak už tu bylo řečeno, je to silně individuální...
      MOIRAIN
      MOIRAIN --- ---
      VERONIKA22: "Vazelína, petrolatum nebo měkký petrolej je polotuhá směs uhlovodíků", tj. se v těle imho teda přirozeně nevyskytuje
      "Její účinnost při zrychlování hojení ran a popálenin spočívá v utěsnění proti průniku mikrobů do rány a proti vysychání rány."
      OUBI
      OUBI --- ---
      VERONIKA22: já jsem právě dlouho používala jen čistou vazelínu z lékarny a lipobasi na obličej, nejdriv to nebylo nak vyrazně horší, zhoršení jsem přisuzovala jiným faktorum, ale pak jsem zacla pouzivat neco jineho a hnedka bylo videt zlepseni a pak mi na kozni rekli, že mám nejspis alergii na vazelinu.
      VERONIKA22
      VERONIKA22 --- ---
      BALAENA: jojo to já už se neptám na různá tělová mléka. ale jelikož mi někde bylo vysvětleno, že vazelína je prostě normálně tělní věc. tak se nyní divím proč vazelína nepomáhá vlastně všem, když atopické kůži prostě asi chybí toto pojivo/promašťovadlo.

      ale to co píše OUBI by mě nenapadlo, takže budu zkoušet jen na svém mrňousovi a nešířit dál.
      používám mléko pro děti s měsíč.olejem (víc druhů mlíka pro děti stejně nemají ) ale už jsem v mateřské diskuzi asi tak 10x četla, že to jiné děti nesnesly a kůži měli ještě horší. takže jak už bylo zmíněno totálně individuelní.

      ale znovu mi byla v nemocnici doporučena lipobase. tak možná zkusim ještě tu.
      OUBI
      OUBI --- ---
      VERONIKA22: Ahoj, tak třeba já jsem na vazelínu alergická, takže opravdu to je individuální ;-)
      Spíš by mě zajímalo něco více o té weledě, jakou variantu konkretné používáte?
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      VERONIKA22: kolikrát ti budu říkat, že tohle je vždycky loterie a u každého funguje něco jiného?
      právě jsi zjistila, že ti v porodnici přidělili exemplář, kterýmu zabírá vazelína. tak prima, ne? užívej si to a nebádej nad tím ;)
      VERONIKA22
      VERONIKA22 --- ---
      já se chci zeptat jestli někdo používá i obyč. vazelínu lékařskou? na suchou rozpraskanou kůži? dcerce to na lýtkách praská do krve a ač zbytek tělíčka je krásnej díky weledě tak nožičky ani ťuk.
      z nouze jsem vzala vazelínu a 2 dny mazala 3x denně. a nožičky jsou jak vyměněné a přenádherné :o)

      pomohlo vám to taky někomu nebo je to jen zázrak, že to u nás zabralo?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam