BALAENA: Proc bez celeru? Podle cinsky mediciny celer odvadi horkost z tela a me po jeho konzumaci ekzem vymizel (konzumuju ho posledni 3 mesice tak 3x tydne, obvykle k obedu/veceri), v poslednich 2 mesicich se snizila moje potreba kortikoidu cca na 1/7 - tesim se, az je nebudu potrebovat vubec; za posledni 3 roky moje pokozka nebyla klidnejsi, nez je ted.
Matersky mleko bych taky nevysazoval, vzdyt jde o nejvyzivnejsi potravu pro maly dite.... problem je imho mleko kravsky, ktery obsahuje ziviny pro tele a ne pro cloveka (jsou samozrejme lide, kteri ho treba snasi dobre, ale me osobne vzdy akorat zahleni a nevidim v nem zadny prinos pro moje telo).
Pokud jde o moje zkusenosti, tak vim, ze moje telo nema rado neprijemny materialy - preferuju bavlnu - jakmile na sebe oblecu neco, co jen trochu skrabe, hned zrudnu. Promazavam se hlavne vazelinou a kokosovym olejem. Kortikoid uzivam jednou tydne (ve vazelinovym zakladu). Neuveritelne mi taky pomaha kazdodenni meditace, ale to se bohuzel asi trimesicniho ditete bohuzel netyka. Snazim se jist hlavne stravu, ktera moc nezahriva organismus - hodne konzumuju ovoce, zeleninu. Nekonzumuju naopak maso, protoze to telo hodne unavi a zahrejete. Hlavne po cervenym mase vnimam obrovsky zahrati organismu a muj ekzem zacne byt aktivnejsi.