• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

    Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

    22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

      Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)



      1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

      2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

      3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      GREGI
      GREGI --- ---
      UMIAKI: souhlas... Myslim ze obecne masticky sou uz jen posledni reseni... Hlavni je si udrzovat ciste telo a vypozorovavat co za potraviny to zhorsuje... Pro me je nejhorsi ocet (vinnej uplne brutalne) a nuttela.... Obecne prekyseleni organismu... Tim bych zacal jsko prvni zkusit se poradne odkyselit a hlavne nejist cokoladu a kafe bude taky imho dost peklo (ja ho nepiju)
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      Chápu, že vás to všechny sere a snažíte se přijít na nějakou metodu, protože to prostě musí nějak jít...
      Jenže je to prostě tak - máte zánětlivou kůži alergického původu, a to je nevyléčitelné. Může to samo zmizet, ale spíše se prostě příznaky zmírní natolik, že se zdá jako by nebyly.
      Jediné, co dlouhodobě má smysl je zvyšovat odolnost sliznic vůči alergenům, co nejvíc se vyhýbat alergenům, žít /jíst obecně zdravě, moc nechlastat a trochu sportovat a hlavně se vyhnout spouštěčům jako stres.

      Všechny doplňky výživy jsou na nic a všechny alternativní čistící metody, které propaguje Zajíček a jemu podobní magoři jsou prostě blbost a nefungujou.
      To je můj názor podložený 9 lety snahy. Už se nesnažím, žiju skoro normálně a nejvíce se snažím zbavovat roztočů a stresu. Pomáhá to jako jediné.
      BEBERA
      BEBERA --- ---
      _JULIE_: U nás pupalkový olej i omega 3a6 tobolky bez efektu.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      _JULIE_: bez cigaret a alkoholu, omezit citrusy, omezit mlecne vyrobky, sladky se sice omezovat snazim porad, ale v tom moc uspesna nejsem, tak aspon nejak rozume....
      _JULIE_
      _JULIE_ --- ---
      CMLKA: Jaký zkoušíš detox?
      A ještě mě napadla jedna věc, koupila jsem si před nedávněm pupalkový olej - dávám dle návodu 1 lžičku ráno, 1 večer. Je to hrozně nedobrý, ale doufám, že by to mohlo taky pomoci, má být dobrý na ekzémy (a kdyžtak je prý také celkově prospěšný pro ženské tělo)... Ale zatím nemohu posoudit, užívám to krátce.

      Dědek kořenář : EVE - Pupalkový olej EVEMOL
      http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/eve---pupalkovy-olej-evemol-p36.html
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      _JULIE_: diky, urcite zkusim ten alverde...jinak mam ted Laveru, ale to je jen na to bezne promazavani pres den...taky jsem si koupila krem od cannadermu a na noc si ho mazu a davam rukavice a vypada to, ze se to pomalicku zlepsuje, taky zkousim si ted dat lehci detox na mesic... tak uvidime
      _JULIE_
      _JULIE_ --- ---
      CMLKA: Mně se na ekzémové ruce (podle popisu mám to co Ty) osvědčila měsíčková Weleda, krém do větru a zimy od alverde nebo homeopatický krém Homeoplasmine. Také jedu na přírodní...
      Měsíčkový dětský krém | Weleda - v souladu s člověkem i přírodou
      http://www.weleda.cz/pece-o-dite/159-mesickovy-detsky-krem.html
      alverde baby krém na opruzeniny 75 ml
      http://www.dm-drogeriemarkt.cz/cz_homepage/baby/nove_produkty/366826/alverde-krem-baby.html
      (dávám odkaz na krém na opruzeniny ale to není on, tamten je do zimy a větru, ale vypadá skoro stejně, odkaz nemůžu narychlo najít..)
      The Beauty Ointment that Changed Our Lives – Homeoplasmine : HEAVENSALON – Salons – Spas – Beauty – Style
      http://www.heavensalon.com/...uty-favorites/the-beauty-ointment-that-changed-our-lives-homeoplasmine

      (homeoplasmine je úplně nejlepší, ale bývá někdy problím, že ho skoro nikde nemají)
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      teda vazelinu asi nechci, ja uz i tak pouzivam vetsinu kosmetiky prirodni, k vazeline se mi fakt vracet nechce a nemyslim si, ze by pomahala...
      calciovka pomaha na co? tu mozna doma i mam
      btw chodite nekdo sem?
      PRO SANUM a.s. - Praha - zdravotnické zařízení zaměřené na léčbu všech forem lupénky
      http://www.prosanum.cz/
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      CMLKA: Ne, chlast je zlo :/
      Zkus si ruce máčet v solné vodě (nejlepší je mrtvá, ale i obyčejná mořská ujde) nebo používej to černé smradlavé mýdlo z lékarny (desinfekční, teď se nevzpomenu na název...). Nehty hodně nakrátko, nejlépe i pilníkem.
      Mazat čímkoli vazelínovým (v DMku mají pomerančovou vazelínu, nebo konopnou vazelínu od Herbavery) a taky dost pomáhá kombinace Infadolan a calciová mast (Infadolan má obal na hovno a ze stejného důvodu chtěj calciovku v plastové tubě).
      Zkus si nechat předepsat Protopic 0,1% a mazat ráno a večer. Když vydržíš počáteční fáze - měsíc nebo dva - tak to začne hodně pomáhat.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      BEBERA: ja uz tohle vsechno kdysi mazala, lipobase si pamatuju, ze mi celkem fungovala....jinak mam doma samozrejme zalozni kortikoidy, ktere proste namazu, kdyz je uz uplne nejhur a v prubehu roku proste mazu nejlepe prirodnimi kremy na ruce a nejak to jde...ted to chce neco krapet radikalnejsiho, tak premyslim, ze bych se stavila v lekarne, co tak ctu, tak vezmu lipobasi asi...
      btw alkohol tomu asi taky moc neprospiva, ze?
      BEBERA
      BEBERA --- ---
      CMLKA: a kdybys měla cestu do Liberce, mohla bych ti nějaké krémy, oleje nebo třeba mořské bahno odlít na vyzkoušení... Mám tu třeba půl velkého balení Balneum Hermal, které už neupotřebím, syn nesnese sojový olej, ráda ho věnuju, kdybyste někdo měl zájem.
      BEBERA
      BEBERA --- ---
      CMLKA: doporučila bych ti zajít do lékárny a nabrat si tolik vzorků, kolik budou mít a nejdřív zjistit, co ti bude nejlíp sedět a pomáhat. Vyzkoušela jsem na staršího syna kde co a snese na kůži jen modrou indulonu. Na mladšího mažu ty přebytky krémů, které nám po zkoušení zůstaly, dokud jsem hledala a nakupovala, a nejlíp mu na suchou kůži opravdu funguje opěvovaná Lipobase Repair.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      ach jo, dost se mi ted zhorsil ekzem na rukou, a to i pres to, ze jsem byla v cervnu u more, kde se samozrejme okamzite v tom vlhku zacal pekne hojit, ale uplne se to nevyhojilo a ted je to teda dost extremni, klasicky mi praskaj klouby, vecne supinata kuze, svedeni, skrabani v noci, atd...vetsinou to delam tak, ze si zacnu hodne intenzivne mazat ruce kremem vicemene jakymkoliv a udrzovat je promazane, pripadne mi pomahal kokosovy olej...nicmene ted nic takoveho nezabira, co mate osvedcene na promazavani? asi zajdu do lekarny preci jen...kdysi byla dobra ta lipobase, napada vas jeste nejaky zazrak?
      BEBERA
      BEBERA --- ---
      IKSIK: dík, nakonec to syn zvládl bez výrazného zhoršení... Jsem ráda, moc ho to bavilo :)
      IKSIK
      IKSIK --- ---
      BEBERA: V pohodě. Jenom se po tom koupání musí pořádně umýt pitnou vodou a po oschnutí se potřít něčím mastným. V tom lese to nemusí být žádná výhra. Budou v tom zrovna nějaký sinice a jste v loji. Cesta do nejbližší sprchy se pak může stát pěkným utrpením. Na táborech jsem vždycky koupání v rybníce nesnášel (asi jako jedinej), protože ve vodě je sice sranda, ale pak nemusí být do večera šance umýt se v čistý vodě a jako puberťák na sebe přece nebudu před ostatníma patlat nějaký mastičky, že jo.
      BEBERA
      BEBERA --- ---
      Mám dotaz, jak snášíte přírodní koupaliště/bazény? Dneska má být 30 stupňů, ve městě se to nebude dát vydržet, zvažuju, že bych syna vzala k vodě, ale trochu mám strach, aby se mu ekzém v ne úplně čisté vodě nezhoršil... Je to dobrý nápad, nebo máme vyrazit spíš do lesa?
      NYXYN
      NYXYN --- ---
      zdravím ve spolek, nevim jestli píšu na správném místě..chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s organickou rašelinou od kapyderm: http://www.kapyderm.cz/produkty.php?menu=L&prod=Organick%C3%A1%20ra%C5%A1elina
      mám podezření na seboroickou dermatitidu.díky
      BAMBUSARNA
      BAMBUSARNA --- ---
      www.autopatie.cz nic víc nic min ..stačí věřit
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      STANDART: Mě se teda při nachlazení (t.j.zánět sliznic) všechno zhorší... zánět jako zánět. Takže bych to nespojoval.
      A nebereš třeba při nachlazení paralen?
      AOTEAROA
      AOTEAROA --- ---
      STANDART: nesouvisí to třeba s tím, že při nachlazení nekonzumuješ některé potraviny?
      MARI
      MARI --- ---
      BEBERA: jestli ma alergii na pyl, tak by nemel ani med.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam