BEBERA: Předně, drž se a přeju hodně trpělivosti. Mě se dítko osypalo ve třech měsících. Byl plně kojený. Začalo to malým flíčkem na hrudníku, pak se to trošku rozlezlo a jednoho dne se probudil celý rudý a opuchlý a olezlý. Na kožním dostal kortikoidy a něco na promazávání. Ze začátku to bylo strašné. Do jeho šesti měsíců se nic nelepšilo a strašně se drbal, pak začal dostávat příkrmy a mám pocit, že čím víc potravin má zavedených, tím je ekzém lepší. V současné době je mu 14m a jí všechno včetně citrusů.
Vyzkoušela jsem spoustu mastiček, pominu-li kortikoidy, která jsem dávala fakt s nechutí a velmi málo, dobře zabíral CutisHelp (aspoň ze začátku, první tuba dvě), Excipial U Lipolotion, Bioderma pro atopická miminka, i Carun neni špatný. V poslední době na rozmokvané části Sudocrem a zbytek tělíčka něčím namastit (klidně modrou indulonou). Ale všechny krémy a masti fungují jen jednou, tedy střídám a točím tak čtyři varianty.
Zatím jsem nepřišla na to, z čeho exkém má. Z jídla to není. Zkoušela jsem opakovaně vysadit lepek i mléko a nic. Ale všichni mi tvrdí, že to musí být jídlem, podle mě fakt není.