• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BUBLINKY: promiň, ale s mazáním takhle malých miminek zkušenosti nemám. U nás to začalo až okolo druhého roku. U mimin bych se držela doporučení pediatry.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    BEBERA: Lékařka nás ani neposílala na alergologii, protože prý u malých dětí (4 měsíce) nejsou testy průkazné. Zatím jsem u sebe vysadila mléčné výrobky, kojím, ale změnu u malého nevidím.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    BEBERA: Moc děkuju. Ano, už teď zjišťuji, že to nebude jen tak...jako dítě jsem na ekzém sama trpěla a synkovi se dost zhoršil po očkování. Jsem z toho dost nešťasná.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BUBLINKY: Stejně budeš muset vyzkoušet na konkrétním dítěti. Dokud měl syn jen 1 malý červený flíček, zabíral mu krém od od Cutis Help, konopná mast od téže firmy naopak způsobovala zhoršení (dlouhodobě, ne jen krátkodobé, po kterém následuje zhojení, jak to někteří mívají). Ve chvíli, kdy se mu zničehonic ekzém spustil a vysel po celém těle a na ruce to bylo vyloženě ošklivé (popraskané do krve), způsoboval i ten krém další zhoršení, silně ho dráždil. Zkoušeli jsme i silnou domácí konopnou mast a taky zhoršení.

    Po zkušenostech, co jsme vyzkoušeli kde co a nakoupili tunu přípravků (aby syn ve finále snesl jen modrou indulonu za 48 korun), ti můžu doporučit, aby ses zastavila v několika lékárnách a vzala si různé vzorky, poptala se u známých, jestli nedají trochu krému na vyzkoušení apod. a kupovala jen to, co dítě spolehlivě snese a pomáhá mu to. A jestli budeš zkoušet konopnou mast, vyzkoušej na menším kousku kůže, jak jsem psala, může naopak dráždit...
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Prosím pěkně, někdo zkušenost s konopnou mastí pro děti? A-Derma nezabírá, olejové koupele ani ovesné také ne.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KACHNY: DEKUJU ZA TIP...mezitim jsme zkousely holtovou michanou mast a zabrala zatim nejlip na mokvajici ekzem...ale furt se to ne a ne dohojit...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    KLEVKA: za me Motol, ale jsou tam dlouhe objednaci lhuty
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Doporučíte prosím dětskou ordinaci? už jsme prošly dvěma a vidím pouze zhoršení...byly jsme na hájích u Steinerové(hrůza), Tietzeová poliklinika Spálená....
    Děkuji za jakýkoli tip, radu/y...
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    MEDOULKA: tak nakonec to bylo z detske zubni pasty Alverde, nechapu:P
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    ERUVEO: Jsem v praci, pustim si to doma. Me more vzdycky pomahalo vyborne, tak jsem se tesila a ejhle. Ale teda neobvinuju more jako takovy, ale spis to slunce
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    Ahoj, bojuju s ekzémem odmala, pár let to teď bylo v klidu, ovšem vrátilo se to letos ve vší síle. Trochu podezřívám to slunce a vedro, protože nejvíc se mi to zhoršilo (paradoxně) u moře, od kterého jsem čekala úlevu. Taky je zvláštní, že se mi změnila místa postižení. Celý život jsem měla nejvíc pod koleny lokty a teď naopak na kolenou zvrchu, lokty zvrchu, krk, záda, zadní strana stehen.. celkem peklo. Letos jsem už byl u třech doktorů, je zajímavé, jak se jejich názory liší :) Jeden mi řekl mazat jen indulonou, ten poslední mi řekl, že indulona je to nejhorší.

    Aktuálně zkouším pročištění kopřivovým čajem, zatím teda 2. den, tak uvidíme. Máte s tím někdo zkušenost?
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    AOTEAROA: možné to je...ale nevím, jestli u ní.

    Zaráží mě ten "stav", kdy je to furt tak napokraji, že to nemá vývoj, ten exem. Je to aktivní, zarudlý, plastický, ale dál se to nehlo. Na nohách. Ovšem přidalo se kolem pusy. takže jsem si skoro jistá, že je to nějaký jídlo/něco novýho doma. Dneska jsem studovala zubní pastu apod.

    BEBERA: !!

    jsou to fórky s tím exemem, fakt
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDOULKA: Vyzvedli jsme si dítě po jednom dni u tchýně a má na loketních jamkách červené téměř puchýře a to samé pod koleny. Nic mimořádného ani nového prý nejedl. To mě podrž.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MEDOULKA: já mám sklony mít obsypané ruce na předloktí a jamky loktů a kolen. Poslední dva tři roky je to docela dobrý, ale teď jak už několikátý týden je opravdu vedro a jsem pořád zpocená, tak se mi to začlo zase dělat, protože se ty plochy pořád dotýkají a jsou mokré. Nebude to prostě jen tím? :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    MEDOULKA: davam ocet misto machadla uz leta a zadne dalsi machani potom nedelam a ani me ani holkam se ekzem nemeni kdyz ho vynecham. Mozna bych si tipla spis tu levanduli, ale je ji malo a pak jeste machas..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    W_NOICE78: mam taky, nepomaha mi vubec....ach jo, to je strasny, jak je to individualni
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    CMLKA: Ja mam spatny zkusenosti s Adermou. Na krem exomega jsem mel silnou alergickou reakci. Pokud ti funguje, jedine dobre, me pomaha konopna mast od Carunu.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tak mi ID Atarka poradila super kremy na ekzamatickou pokozku, uz jsem si je koupila a vysledky jsou opravdu moc dobre, krasne se mi kuze hoji, na noc fenistil, abych se neskrabala a jeste rukavice a zlepsuje se to, na rukach uz jsem se suchych mist skoro zbavila...
    Tak zkuste taky, pokud uz nevite, co by http://www.aderma.cz/mijn-lichaam/mijn-atopische-en-zeer-droge-huid-grondig-voeden
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    BEBERA: pár nových věcí od sousedů má, ale to mi zas nesedí loket/koleno. Nicméně prozkoumám to, díky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam