• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    GIA_
    GIA_ --- ---
    UMIAKI: Syn zatim vyzkousel pouze 6 potravin, takze pokud by to byla jedna z nich, tak jak to zjistit? Mam davat jen mleko a az to zmizi, tak nasadit jidlo znovu? :D (blba otazka, ja vim , ale...vubec nevim, jak ted postupovat :))) Jak jsem psala viz nize, tak vse krome cukety mel 1x, takze by se ekzem nemel zhorsovat, kdyby to byla jedna z nich..Jinak kolem pusinky a na krcku ma krupicku + ten ekzem...Jestlinto neni jidlo + praci prasek, mam pocit, ze jsem jednou prala v jinem..ach jo
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GIA_: Pardon, ale to nejsou moc vhodné rady. Je to skoro 100% reakce na nějaké jídlo nebo pití, které měl v posledních dnech, klidně až 14 dnů dozadu. Můj syn měl podobná místečka okolo 1 roku tedy před 6 měsíci a trochu jsem začal vyšilovat, protože já sám mám atopický ekzém v dospělé formě. Zjistili jsme tehdy, že to byla reakce na citrusové plody a ještě jsme to několikrát ověřili.
    Skutečně důkladně uvažuj co nezvyklého jste jedli, pili, dýchali, čím jste uklízeli, prali, kde jste byli, co jste cítili ve vzduchu a na něco skoro určitě přijdete.
    Maskovat to teď nějakou mastičkou, aby to jako zmizelo, je nesmysl. U dětí je relativně snadné přijít na skutečnou příčinu ekzému, pokud jde o atopický. Pokud je to ekzém ve smyslu vyrážky, tak to bude reakce na něco chemického.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    ULO: ok, dekuji za rady! Zkusim vybrat nějaký krém,budu pokracovat v koupelich a uvidime, jak se to vyvine... snad dobře :)
    ULO
    ULO --- ---
    ULO: Jo a mně funguje měsíčková mast od weledy (třeba máš doma, já ji dostala v porodnici), na dceru to ale moc nezabírá.
    ULO
    ULO --- ---
    Na tu dietu se zeptej asi v mateřském citu, tam to někdo řešil. Já myslím, že jestli nebyly problémy do teď a nedošlo ke změně, tak je to zbytečné, ale nevím.
    ULO
    ULO --- ---
    GIA_: nemusí byt syn se osypal tak nějak okolo sedmého měsíce, a pak to po dvou měsících zmizelo a už se to nevrátilo (skoro 7 mu je). Může to být jen reakce na to, že zavádíš jídlo, nemyslím tím alergie, ale jenom to, že se tělo vyrovnává se změnou. U dcery se to objevilo až později a té se to, chudinky, drží už skoro rok. Ale nezvětšuje se to, neškrábe si to, tak to mažu a doufám, že to zase přejde.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    ULO: Ty brdo, tak to je beh na dlouhou trat :/ A mam zkouset nejakou dietu? Treba vyradit mlecny produkty, sladky nebo pecivo? Nebo pockat, zda se to bude zhorsovat a pak az?
    ULO
    ULO --- ---
    Ovesné koupele jsou dobré, bohužel co se týče masti, tak budeš muset vyzkoušet, co mu vyhovuje. Mazat můžeš zkusit třeba i čištěným sádlem, někomu fungují masti s lanolinem (infadolan), ale někomu lanolin vadí. Dobrou zkušenost mám s Vitella ictamo (s ichthyolem). Malé zabral výborně níže uvedený krém. Sestra přísahám na kokosové máslo.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    máte tady prosím někdo zkušenost s ekzémem u dětí? Synovi (7 měsíců) se udělal ekzém viz foto a já moc nevím, po jakém krému sáhnout. Ani mě nenapadá po čem by to mohl mít - s příkrmem teprve začal a kromě cukety žádnou zeleninu neměl 2x, takže by se to nemělo zhoršovat, což se děje. Můj jídelníček se také nezměnil, myslím :) a prací prášek máme stále stejný...Začala jsem mazat Bepanthenem sensiderm (radši bych ale něco víc “bio”) a včera jsem ho naložila do ovesné koupele...
    Děkuji








    POZITRON
    POZITRON --- ---
    UMIAKI:
    SAAYURI: snad to bude ta cokolada. ja ji za poslednich nekolik dnu sezrala fakt hromadu a normalne ji jim jen vyjimecne jednou za par mesicu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    POZITRON: Tady funguje Occamova břitva... Jo, asi jo. Klasické alergeny čokoláda, oříšky, ovoce...
    Tohle může být i kopřivka i ekzém, čistě podle fotky to nikdo nepozná.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Jo, cokolada to bejt muze, stejne jako bohuzel dalsi jiny potravinovy alergie, nebo prasek na prani, avivaz... atd.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Diky za radu zamyslet se nad jidelnickem. Je fakt, ze se nam to zhorsuje soucasne. Vyradim zatim rajcata a cokoladu a dal uvidim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    UMIAKI: je zatim pouze kojenej. myslis teda to, co jsem jedla ja? nemohla by to bejt cokolada? ty jsem ted za posledni dny sezrala dost a bezne ji nejim.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    POZITRON: Může být. Ale u děcka je relativně snadné vystopovat proč to je. U mého syna 18 měsíců je to třeba kvůli citrusovým plodům. Prostě promýšlej a vzpomínej co jedl a dělal v poslední době a dost možná na to přijdeš.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim, je tohle ekzem? Syn 3 mesice, uz se mu to objevilo driv i na tvarich, to mel strasny, dostali jsme fucidin, kterej vzdy celkem rychle pomuze. Ted to ma i na stehnech a trochu na lytkach, tak se desim, kam vsude se to jeste rozleze. Na kontrolu jdeme v pondeli, ale chtela bych se zeptat, jestli bych mu to nemohla zatim taky maznout tou mastickou? Netusite? Pripadne cim jinym? Treba ho to, chudacka, svedi.

    Ja jsem mela ekzem jako mala prej desnej, rikali rodice, pak mnoho let klid a ted se mi to pred necelym rokem na chvili vratilo v tehotenstvi na cele a na ocnich vickach, ale kozar mi rekl, ze kortikoidy mi v tehotenstvi neda, ze mam zatim hydratovat a kdyby se to zhorsilo, mam prijit. Ted jsem byla objednana na pondeli, protoze se mi to zase objevilo, ale kvuli soucasny situaci neordinujou. Co vam budu vykladat, nejradsi bych si to celo a vicka udrbala. :( Takze kdyby byl ekzem dedicnej, syn ho ma po kom mit.

    ULO
    ULO --- ---
    CMLKA: 3 deti různého věku doma, muž doma, když něco uklidím, zmizí to jak pára nad hrncem...není to šílený stres, ale stres to je. Pracně do země zadupaná psoriaza se zase rozlézá :( . Naší holčičce se ekzem pod kolenem rozjel tak, že jsem si říkala, že už pomůžou jen kortikoidy, naštěstí zabralo toto: (viz obrázek), tak snad to vydrží.

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ty jo, covid-pobyt doma, neustaly myti rukou, muj ekzem je silenej, asi jste na tom podobne, co?
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    OUBI: na mě nezabere ani Aloe :(....
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    OUBI: Nebo taky lež a spam?
    Žádný zázračný lék nikdy nikomu nepomohl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam