• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

    Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

    22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

      Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)



      1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

      2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

      3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      POZITRON: Může být. Ale u děcka je relativně snadné vystopovat proč to je. U mého syna 18 měsíců je to třeba kvůli citrusovým plodům. Prostě promýšlej a vzpomínej co jedl a dělal v poslední době a dost možná na to přijdeš.
      POZITRON
      POZITRON --- ---
      Prosim, je tohle ekzem? Syn 3 mesice, uz se mu to objevilo driv i na tvarich, to mel strasny, dostali jsme fucidin, kterej vzdy celkem rychle pomuze. Ted to ma i na stehnech a trochu na lytkach, tak se desim, kam vsude se to jeste rozleze. Na kontrolu jdeme v pondeli, ale chtela bych se zeptat, jestli bych mu to nemohla zatim taky maznout tou mastickou? Netusite? Pripadne cim jinym? Treba ho to, chudacka, svedi.

      Ja jsem mela ekzem jako mala prej desnej, rikali rodice, pak mnoho let klid a ted se mi to pred necelym rokem na chvili vratilo v tehotenstvi na cele a na ocnich vickach, ale kozar mi rekl, ze kortikoidy mi v tehotenstvi neda, ze mam zatim hydratovat a kdyby se to zhorsilo, mam prijit. Ted jsem byla objednana na pondeli, protoze se mi to zase objevilo, ale kvuli soucasny situaci neordinujou. Co vam budu vykladat, nejradsi bych si to celo a vicka udrbala. :( Takze kdyby byl ekzem dedicnej, syn ho ma po kom mit.

      ULO
      ULO --- ---
      CMLKA: 3 deti různého věku doma, muž doma, když něco uklidím, zmizí to jak pára nad hrncem...není to šílený stres, ale stres to je. Pracně do země zadupaná psoriaza se zase rozlézá :( . Naší holčičce se ekzem pod kolenem rozjel tak, že jsem si říkala, že už pomůžou jen kortikoidy, naštěstí zabralo toto: (viz obrázek), tak snad to vydrží.

      CMLKA
      CMLKA --- ---
      ty jo, covid-pobyt doma, neustaly myti rukou, muj ekzem je silenej, asi jste na tom podobne, co?
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      OUBI: na mě nezabere ani Aloe :(....
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      OUBI: Nebo taky lež a spam?
      Žádný zázračný lék nikdy nikomu nepomohl.
      OUBI
      OUBI --- ---
      Zdravím ve spolek, chtěla bych se vami podelit o moje zkusenosti z ekzemem. Trpim na dospelackou formu (cele telo) od svych 18 let a az ted jsem nejak prisla na to jak ho uklidnit na prijatelnou uroven. Posledni rok -dva sem na nej dost trpela v obliceji a pouzivala sem dlouhodobě Advantan mastny krem. A tim se mi ten oblicej v podstate jeste vice zhorsil. Ze jsem zavisla na advantanu jsem zjistila az pri prohlížení instagramu a nalezení podobně vypadajících lidi. Okamzite jsem ho prestala pouzivat. Zlepšení o 80%. Dále jsem přestala používat roky oblibenou směs od lékarky Ambiderman - Olivovy olej. Další zlepšení. Již asi pul roku používám korejsky Aloe vera gel a také užívám Aloe vera gel i vnitřne. Konkretně od firmy Forever. A mám opravdu z 90% zklidněnou plet. Mužete vyzkoušet i samotnou čerstvou rostlinu. Aloe je užasné.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      loni mi Atarka poradila Mixu Atopiance mliko a musim rict, ze jsem ho byla nucena na suchy fleky na pazich a lytkach poridit i letos, fakt funguje, asi jako jedina vec...dobrej je i krem na ruce s ovesnym mlikem, zkuste...
      VERONIKA22
      VERONIKA22 --- ---
      mohu se zeptat zda tu má někdo problémy s kůží a pomáhá mu jen koupel v mořské/slané vodě? Přemýšlím, jak o takové dítě pěčovat 365 dnů v roce. Aby to pro celou rodinu nebylo vyčerpávající a nějak jsme si tu práci usnadnili.
      QUAACA
      QUAACA --- ---
      POZITRON: díky moc! sice je to pro mě krapet z ruky (Strašnice), ale jestli je dobrej, tak proč ne
      POZITRON
      POZITRON --- ---
      QUAACA: nemám srovnání, takže nemůžu posoudit, jak si stojí v porovnání v jinými dermatology, ale byla jsem vždy spokojená s MUDr. Veselým v poliklinice Modřany, mladej chlap, takovej slušňák. zároveň nevím, jestli bere nové pacienty, ale asi proč by nebral. má online objednávání a koukám, že volné termíny už za měsíc, žádný poplatek jsem nikdy neplatila. akorát je to možná pro někoho v prdeli světa.
      https://www.poliklinikamodrany.cz/doktor/mudr-vesely-jiri/
      koukám, že i na známý lékař má pěkný hodnocení
      MUDr. Jiří Veselý názory - dermatolog Praha - ZnamyLekar.cz
      https://www.znamylekar.cz/jiri-vesely/dermatolog/praha
      ATOMIKS
      ATOMIKS --- ---
      QUAACA: a nějaký konkrétní tip? na internetu toho moc není a když, tak jen pracovní. nebílé jsem našel jen zde https://fachman.shop/bavlnene-rukavice a nebo nosit bavlnu pod vlnu ...
      QUAACA
      QUAACA --- ---
      ATOMIKS: zkus bavlněný
      ATOMIKS
      ATOMIKS --- ---
      máte nějaké oblíbené antiekzematické rukavice na nošení? jakože ne na nádobí, ale na nošení, když je venku zima. včera jsem měl vlněný a dneska ruce (vnější prsty) v jednom ohni. když nenosím venku rukavice, tak je to taky blbý.
      QUAACA
      QUAACA --- ---
      Ahoj, mám prosbu. Nemáte prosím kontakt na nějakého dobrého dermatologa v Praze?
      Teď se mi s podzimem dost zhoršil atopický ekzém na rukou a ráda bych nějakou mast, ideálně vyráběnou.
      Chodívala jsem k Mudr.Petrovské do Spálené, ale objednací termín mají nejdříve před Vánoci a ještě chtějí roční poplatek 400,-, tak nevím, zda mi to za to čekání stojí.
      Předem díky ;)
      PALEONTOLOG
      PALEONTOLOG --- ---
      NUDLINEK: nám teda kožařka vysvěštlovala, že nejhorší jsou opakovaný záněty, proti tomu je KS mast a důsledné doléčení zásadní věcí
      NUDLINEK
      NUDLINEK --- ---
      ANGIOLETTO: doporucuji vysazovat postupne.. to je vynechat ob den, pak ob dva atp.. ja teda mam bohuzel s kortikoidy velke zkusenosti a krasne to mizi no, jen se to jeste krasneji pak vraci.. tak nebud pak prekvapena kdyby se to zase po nemazani ihned vratilo
      ANGIOLETTO
      ANGIOLETTO --- ---
      Ještě já. Ke kortikosteroidům. Dostala jsem Beloderm krém s tím, že jej mám používat 7 - 10 dní. Dnes je to třetí den a můj exem je skoro zahojenej (hallelujah!). Je dobrej nápad to po 4. dni ukončit? Chci ho přestat používat co nejdřív, ale současně chci, aby celá léčba měla efekt. Díky díky!
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      Normálně Ziaja používám, tak se to třeba někomu tady bude hodit:) Chodí mi od nich newlsettery a zrovna mají 20% slevu na atopickou řadu.
      20 % SLEVA NA ŘADU ZIAJA MED 
      https://mailchi.mp/ruzova10/20-sleva-na-adu-ziaja-med?e=77aa5dc490
      Textura je trochu řidší než Avéne/A-Derma, spíše jako Bioderma, ale je to hrozně příjemné a neutrální a cenově snad třetinové nebo poloviční jako ty francouzské věci.
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      ANGIOLETTO: to máš kliku, nám syna vzala jen na konzultaci, do péče si ho nepřevzala, že má plno a nestíhá
      VENIKA
      VENIKA --- ---
      ANGIOLETTO: Zkousela jsi i prosanum? Doktor mi prisel pomerne rozumnej a diky jejich lecbe tomesama jsem se ekzemu “zbavila”, uz to bude vic nez pet let. Vratilo se to asi jednou v daleko mirnejsi forme, to jsem dokazala nejak doma zahnat promazavanim.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam