• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

    Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

    22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

      Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)



      1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

      2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

      3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      GIA_
      GIA_ --- ---
      UMIAKI: Svědí ho pouze ta vyrážka/ekzém za uchem a na krku..Jiný místo jsem ho nikdy škrabat neviděla. Jinak neklidný není a nepřijde mi, že by se jeho chování nějak výrazně změnilo. Ještě jsem si říkala, zda to, co má kolem krčku a za uchem není od slin nebo nějaký druh potniček.
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      GIA_: Mohla být z jahod. Mohla být i z těch věcí, ze kterých jsou knedlíky.
      Nejčastější si troufám říct je lepek, pak asi mléčné bílkoviny, nebo jiné složky mléka. Pak to budou exotické plody a oříšky. Může to být alergie na něco chemického. U mě to je lepek a stres. Bez těch dvou věcí mám ekzém tak na 5% z toho, co to bylo, v podstatě jen na prstech a v loketních jamkách. Musím říct, že nakonec mi skutečně pomohl jeden kožní lékař, ale byl to až 5. kožní v řadě a ti před ním vždycky jen napáchali více škod než užitku a já mezitím prošel desítkami injekcí, mastí a experimentů s kosmetikou.

      Nedávej mu z toho nic - jen tím otupíš vizuální příznaky a pak nepřijdeš na příčinu. Ptal jsem se, jestli ho to svědí, jestli je neklidný? Jestli to má jen vizuální příznaky typu "ošklivá vyrážka", tak buď v klidu a hledej příčinu dokud je to relativně snadné.
      ULO
      ULO --- ---
      GIA_: nevím jestli to víš, nebo ne, pro jistotu: při utírání ho neteři, jen poklepávej nejlépe plenou. Nejhorší je, že kůže je náchylná k druhotný infekci (např. koupelny jsou často špatně větratelné a ručníky mohou hůř schnout a můžou být zdrojem infekce pro poškozenou kůži).
      Snad to brzo zmizí.
      GIA_
      GIA_ --- ---
      UMIAKI: Tak už klidná matka nejsem :D Dnes jsme byli na očkování a doktorka ten ekzém chtěla vidět. Řekla mi, že to vypadá na atopický ekzém a že to může být z čehokoliv. Mám prďolu mazat Ad lotio acutem, Cuzozinc ichtamo spray, na mytí používat Cutosan (vše od DrKonrad) a k tomu mu ještě kapat fenistil a začala mi vyhrožovat kortikoidy..8-0 Já teda nevím, ale zas tak strašný ten ekzém nemá...:/
      Jinak v podkolenní jamce měl ekzém lehce už předtím, ale na těch rukách a pod krkem, to je novinka...
      Budu teď používat měsíčkový krém Calendula, budu mu dělat ovesné koupele, hlídat stravu etc a uvidím jak se to vyvrbí... Snad na kortikoidy nedojde!!
      GIA_
      GIA_ --- ---
      ULO: HA v pátek jsem měla knedlíky s jahodama! Z toho by mohla být ta krupička :D Děkuji za tip!
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      GIA_: To co má kolem pusy a jinde nemusí být spojené, může to být jen shoda okolností. Jestli je kojený tak jídlo matky může způsobit totéž.
      Opakuje se to nebo to trvá dlouho?
      Jestli ho to nesvědí a jestli to nemáte v rodině, tak bych jen sledoval a nechal to být. U takhle malých dětí se to může jen objevit a pak zmizet.
      A určitě bych vynechal ten bepanthen:-) je to stejně jen předražená kalciovka a klidně může mít tělo reakci na bílou vazelinu nebo něco v tom.
      Stejně tak sprchovat klidně jen zadeček a bez mýdla. Použij během koupele nějaký dětský olej, třeba HiPP.
      Hlavně v klidu, pravděpodobně to nic není a klidná matka je nejvíc:-)
      ULO
      ULO --- ---
      GIA_: možná má umiaki pravdu, neměla jsi třeba jahody? Teď je sezóna a ne každého to napadne a zrovna jahody jsou prý extra osypavací.
      GIA_
      GIA_ --- ---
      UMIAKI: Syn zatim vyzkousel pouze 6 potravin, takze pokud by to byla jedna z nich, tak jak to zjistit? Mam davat jen mleko a az to zmizi, tak nasadit jidlo znovu? :D (blba otazka, ja vim , ale...vubec nevim, jak ted postupovat :))) Jak jsem psala viz nize, tak vse krome cukety mel 1x, takze by se ekzem nemel zhorsovat, kdyby to byla jedna z nich..Jinak kolem pusinky a na krcku ma krupicku + ten ekzem...Jestlinto neni jidlo + praci prasek, mam pocit, ze jsem jednou prala v jinem..ach jo
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      GIA_: Pardon, ale to nejsou moc vhodné rady. Je to skoro 100% reakce na nějaké jídlo nebo pití, které měl v posledních dnech, klidně až 14 dnů dozadu. Můj syn měl podobná místečka okolo 1 roku tedy před 6 měsíci a trochu jsem začal vyšilovat, protože já sám mám atopický ekzém v dospělé formě. Zjistili jsme tehdy, že to byla reakce na citrusové plody a ještě jsme to několikrát ověřili.
      Skutečně důkladně uvažuj co nezvyklého jste jedli, pili, dýchali, čím jste uklízeli, prali, kde jste byli, co jste cítili ve vzduchu a na něco skoro určitě přijdete.
      Maskovat to teď nějakou mastičkou, aby to jako zmizelo, je nesmysl. U dětí je relativně snadné přijít na skutečnou příčinu ekzému, pokud jde o atopický. Pokud je to ekzém ve smyslu vyrážky, tak to bude reakce na něco chemického.
      GIA_
      GIA_ --- ---
      ULO: ok, dekuji za rady! Zkusim vybrat nějaký krém,budu pokracovat v koupelich a uvidime, jak se to vyvine... snad dobře :)
      ULO
      ULO --- ---
      ULO: Jo a mně funguje měsíčková mast od weledy (třeba máš doma, já ji dostala v porodnici), na dceru to ale moc nezabírá.
      ULO
      ULO --- ---
      Na tu dietu se zeptej asi v mateřském citu, tam to někdo řešil. Já myslím, že jestli nebyly problémy do teď a nedošlo ke změně, tak je to zbytečné, ale nevím.
      ULO
      ULO --- ---
      GIA_: nemusí byt syn se osypal tak nějak okolo sedmého měsíce, a pak to po dvou měsících zmizelo a už se to nevrátilo (skoro 7 mu je). Může to být jen reakce na to, že zavádíš jídlo, nemyslím tím alergie, ale jenom to, že se tělo vyrovnává se změnou. U dcery se to objevilo až později a té se to, chudinky, drží už skoro rok. Ale nezvětšuje se to, neškrábe si to, tak to mažu a doufám, že to zase přejde.
      GIA_
      GIA_ --- ---
      ULO: Ty brdo, tak to je beh na dlouhou trat :/ A mam zkouset nejakou dietu? Treba vyradit mlecny produkty, sladky nebo pecivo? Nebo pockat, zda se to bude zhorsovat a pak az?
      ULO
      ULO --- ---
      Ovesné koupele jsou dobré, bohužel co se týče masti, tak budeš muset vyzkoušet, co mu vyhovuje. Mazat můžeš zkusit třeba i čištěným sádlem, někomu fungují masti s lanolinem (infadolan), ale někomu lanolin vadí. Dobrou zkušenost mám s Vitella ictamo (s ichthyolem). Malé zabral výborně níže uvedený krém. Sestra přísahám na kokosové máslo.
      GIA_
      GIA_ --- ---
      Ahoj,
      máte tady prosím někdo zkušenost s ekzémem u dětí? Synovi (7 měsíců) se udělal ekzém viz foto a já moc nevím, po jakém krému sáhnout. Ani mě nenapadá po čem by to mohl mít - s příkrmem teprve začal a kromě cukety žádnou zeleninu neměl 2x, takže by se to nemělo zhoršovat, což se děje. Můj jídelníček se také nezměnil, myslím :) a prací prášek máme stále stejný...Začala jsem mazat Bepanthenem sensiderm (radši bych ale něco víc “bio”) a včera jsem ho naložila do ovesné koupele...
      Děkuji








      POZITRON
      POZITRON --- ---
      UMIAKI:
      SAAYURI: snad to bude ta cokolada. ja ji za poslednich nekolik dnu sezrala fakt hromadu a normalne ji jim jen vyjimecne jednou za par mesicu.
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      POZITRON: Tady funguje Occamova břitva... Jo, asi jo. Klasické alergeny čokoláda, oříšky, ovoce...
      Tohle může být i kopřivka i ekzém, čistě podle fotky to nikdo nepozná.
      SAAYURI
      SAAYURI --- ---
      POZITRON: Jo, cokolada to bejt muze, stejne jako bohuzel dalsi jiny potravinovy alergie, nebo prasek na prani, avivaz... atd.
      POZITRON
      POZITRON --- ---
      Diky za radu zamyslet se nad jidelnickem. Je fakt, ze se nam to zhorsuje soucasne. Vyradim zatim rajcata a cokoladu a dal uvidim.
      POZITRON
      POZITRON --- ---
      UMIAKI: je zatim pouze kojenej. myslis teda to, co jsem jedla ja? nemohla by to bejt cokolada? ty jsem ted za posledni dny sezrala dost a bezne ji nejim.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam