• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    AOTEAROA: Nevim :) mozna jsou to ty nejhorsi mista a zbytek se tou "pravidelnou peci" da dokupy, nebo se to z hlavnich lozisek uz neroznasi dal :) Asi bych se ptala spis kozniC nez na internetu :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SAAYURI: jako že namažu 10x10 mm plochu na kotníku, na bradě a na koleni, a dítěti zmizí ekzém který má po celém těle?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    AOTEAROA: Tak to bude asi tema kortikoidama? :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Je možné že se po týdnu používání Avene koupacího oleje a relipidačního balzámu téměř zcela zahojí kůže do té doby pokrytá červenými atopákovými fleky? Já tomu nemůžu uvěřit... Dala jsem synovi na 4 malá nejhorší ložiska svoje silné kortikoidy, páč už jsem se na to nemohla dívat, a 2x denně ho myju v Avene XeraCalm mycím oleji a následně mažu tím balzámem. A strašně se zlepšil!
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Nechal jste se s rozjetým exemem někdo očkovat na Covid? Kožní mi tvrdi že to není kontraindikace. Mám ho po porodu zase silenej a nic moc nezabírá (ruce, krk a pod koleny).
    PLACHTA
    PLACHTA --- ---
    Ja pouzivam posledni pulrok toto a jsem nadsena. Levne, nelepi, nestipe, nevoni, nedrazdi ani rozjety ekzem... Lepsi telovy mliko jsem jeste nemela, kam se hrabe Bioderma a spol.
    https://www.dm.cz/vaseline-telove-mleko-advanced-repair-p8712561480369.html
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: S pumpickou? Super! Ja mam furt jen tu tubu, tak se cihnu po pumpicce :) diky :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    AOTEAROA: Stejne jako Saayuri pouzivam dexeryl a jsem spokojena. Dobre se roztira, nezanechava lepkavej pocit a je bez parfemace. Mazu sebe i mladsiho syna. Mam 500gr baleni s pumpickou a ted teda koukam, ze je od brezna prosly a jeste tam je, takze vydrzi hodne dlouho. :) Kupovala jsem v dubnu 2019, protoze tehdy se mi ekzem po mnoha a mnoha letech zase rozjel.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    AOTEAROA: ja jsem si ted potvrdila, ze kdyz mam ekzem pod kontrolou, tak kremy na ruce skoro nepotrebuju, takze kdyz musim promazavat, je to jasna znamka toho, ze je neco spatne
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    AOTEAROA: Ta Bioderma byla naprd mi prislo, ta Aderma ve forme fluidu se roztirala skvele, ale ten Dexeryl nam zatim na promazavani vysel nejlip (ten je z lekarny, bez predpisu) a pak to obcas mazu od Manufaktury tim telovym maslem z more, tam je i oves a to je taky super.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SAAYURI: Jo to je jasná věc, že ty komerční krémy nejsou na ložiska, ale zleva zprava bombardujou informací, že se hlavně musí promazavat pokožka, nehledě na ložiska, protože prostě my atopici jsme suchý. Já teď řeším hlavně dítě, pediatr vyzkoušel všechno možné včetně antibiotik, do ekzému se mu neustále dostává infekce, dycky se to trochu zlepší a zase zhorší. Takže se snažím klasicky pozorovat a eliminovat, ale kromě tradičního červeného ovoce jsem nicmoc nevypozorovala, a to ho měl jen jednou denně v nějaké instantní ochucené kaši nebo ani to ne.

    Mne osobně Bioderma baume dost pomáhala, jeho s tím mažu na střídačku s dalšími věcmi ale taky dobrý podle mě, hlavně se dobře roztírá. Adermu nemám moc ráda, ale budu teď mít olej do koupele a promazávadlo od Avene a myslím že jsou oproti Biodermě i bez parfemace. Myju jen speciálními mycími prostředky pro atopiky.

    U mě osobně je to poslední roky tak, že mám na celý rok jednu Elocom mast a jinak se ekzém docela drží, s tím že se trochu omezuju ve stravě, tam kde vím jistě že budou následky.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    AOTEAROA: Na aktivni loziska mam neco od kozni, co to zahoji. Na zbytek mam Dexeryl.
    Zadna z tehle predrazenejch znacek na nic z toho nepomohla (teda na aktivni loziska). Resis to uz dlouho, mas kozare? Byli jste na vysetreni?
    Jo, do vany davame Mixu olej nebo kejdu z ovesnejch vlocek. A drive jsme pouzivali na promazavani Adermu, ale ta rozjetej atopak nevyleci, je to dusledek, ne pricina.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DIABOLUS: No mám to hodně dobré, ale bohužel je to zřejmě asi i výsledek toho, že nikam nechodím, už několik měsíců nepiju alkohol, hodně spím a tak :) Jakože bylo to dobré i před tím, než jsem začala s tou medicínou. Teď pořád ješte dodržuju přísný režim co se týče stravování, tka uvidíme, jak to bude vypadat, až s tím skončím.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    CMLKA: Tak jak to vypadá s celostní medicínou? Fakt Vás toho zbavila?


    UMIAKI: Já už alergen našla a neumím s tím nic udělat :/


    AOTEAROA: Na mě perfektně na promazávání fungovala baby bio heřmánková řada z DM, krém jsem dávala na obličej a mléko tělové všude, bohužel už ji nevarábí a nahradili ji měsíčkovou. Není špatná, ale už na mě nepůsobí tak zázračně. Pár věcí z lékárny jsem zkoušela a vždycky nic moc. Já ale se nemnůžu mazat vyloženě mastnými věcmi, jinak mě to příšerně svědí. Ideální je pro mne mléko co se rychle vstřebá. Když jsem byla dítě mazala mne mamka kde čím a fungovalo na mě střídání leniensky a modré indulony :-D. Tak to už teď fakt nefunguje, nehkledě na to složení. Ale fungovalo taky výborně doma pomalu švařený sádlo, takže jestli snesete mastný věci, tak za mě sádlo top a dá se obohatit i o ten heřmánek nebo měsíček.
    ULO
    ULO --- ---
    AOTEAROA: já mSlim, ze je třeba vyzkoušet na konkrétním jedinci. Příklad: potřebovala jsem n dovolené promazat lokty, lékárna tam nebyla, koupila jsem dětský krém za 1,95€ a zázrak. Zkusila jsem na dceři a zázrak se opakoval. Když se udělal ekzem synovi šáhla jsem hned po tomto krému a zlepšení nula nula nic.
    Eucerin ani Bioderma nám nepomohly tak rychle. Ještě jsem dostala od tchyně krém za 1200kc tuba a ten byl hrozně příjemný a i snad fungoval, ale zázraku se nevyrovná. Jinak na udržování v klidové fázi používám skoro cokoli, ureu z dm, ureu z Lidlu, různé mastné dětské krémy. Rozdíly moc nevidím.
    (Deti mají ekzem trochu na tvarickach a v podkolení, občas na rucickach, takže co se jiných části těla tyče neporadím)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    atopický ekzém. jsou podle vás nějaké rozdíly mezi všemi těmi "lékárenskými" značkami a jejich řadami na ekzém, anebo to berete spíš podle toho která značka nebo parfemace či konzistence se vám líbí? Avene, Bioderma, Eucerin, Topicrem a milion dalších.

    konkrétně mě teď zajímají tipy na krém na ruce s atopákem v klidnější fázi, potom něco na lokální mazání aktivních ložisek ekzému na ročním batoleti. začala na mě vyskakovat reklama na Protopan, ale přijde mi to ještě dražší než výše zmíněné značky, a nevím zda je to v něčem vůbec jiné. čtu složení, ale jen tím se to porovnat nedá.

    na promazávání celého batolete a občas i sebe mám zatím Bioderma Atoderm Intensive Baume, nějak se mi tahle řada líbí, ale spíš asi graficky než čím jiným :D

    mám možnost mít cca o 40 % levněji kompletní sortiment Eucerinu (ten mi tak sympatický není, ale věci má dobré), tak pořád váhám zda má smysl to nějak rozlišovat, nebo je jedno který promazávací krém člověk vezme... co máte rádi vy? a s čím srovnáváte?
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Zdravim, mate nekdo zkusenost s lecbou "cyklosporin"em prosim?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    CMLKA: Pořád beru :) Beru to denně, ale zdráhám se říkat nějaké doporučení dřív než za pár měsíců - u ekzému je tolik proměnných, že je těžké zjistit co se děje.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    UMIAKI: Tak co? Zadne nadsene prispevky tu nevidim, takze spis asi zadny valny vysledek...

    Mimochodem ja ted chodim k terapeutce celostni mediciny, co se holedba, ze me toho zbavi uplne, naordinovala mi eliminaci dietu - podle testu potravinove intolerance, doporucila probiotika a nejaky prasek z cerveneho jilmu, jsem tedy sama zvedava
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    CMLKA: já čekám na rodicak a koupím taky.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam