SAAYURI: Jo to je jasná věc, že ty komerční krémy nejsou na ložiska, ale zleva zprava bombardujou informací, že se hlavně musí promazavat pokožka, nehledě na ložiska, protože prostě my atopici jsme suchý. Já teď řeším hlavně dítě, pediatr vyzkoušel všechno možné včetně antibiotik, do ekzému se mu neustále dostává infekce, dycky se to trochu zlepší a zase zhorší. Takže se snažím klasicky pozorovat a eliminovat, ale kromě tradičního červeného ovoce jsem nicmoc nevypozorovala, a to ho měl jen jednou denně v nějaké instantní ochucené kaši nebo ani to ne.
Mne osobně Bioderma baume dost pomáhala, jeho s tím mažu na střídačku s dalšími věcmi ale taky dobrý podle mě, hlavně se dobře roztírá. Adermu nemám moc ráda, ale budu teď mít olej do koupele a promazávadlo od Avene a myslím že jsou oproti Biodermě i bez parfemace. Myju jen speciálními mycími prostředky pro atopiky.
U mě osobně je to poslední roky tak, že mám na celý rok jednu Elocom mast a jinak se ekzém docela drží, s tím že se trochu omezuju ve stravě, tam kde vím jistě že budou následky.