POZITRON: Jo u nás bylo totéž a bylo to strašný. Došla jsem k dětskému a když viděl, jak si drbe ložiska, dostali jsme tekutý pudr s ichtamolem (míchá lékárna) a tři dny jsem ho tím měla ošetřeného, na noc dostával čtvrt ditiadenu, jinak by se udrbal celej do krve a vyřval by si hlasivky. Plus Nurofen sirup proti bolesti a teplotě.
Nějaký ten čtvrtý den jsme začali zase mazat. Takže sprcha, umýt Citeal tekutinou (takový jakoby dezinfekční mycí gel, dává nás doktor aby se do ekzému nedostala infekce když je rozdrbaný, prý se to dá i volně koupit), pak umýt Bioderma nebo Avene olejem pro atopiky, pak celého namazat Syndermanem (mast z lékárny na promazavani, předepsali v Motole). To je naše standardní rutina aspoň 2x denně.
Doktor mi vysvětlil, že než se zahojí sedmá nemoc, nesmíme používat kortikoidy, že by to akorát zhoršily. Takže nejdřív vysusit, tlumit drbani, a pak pokožku zahojit.
Jo a ještě měl na ty tři dny zvýšenou dávku Aeriusu z 2,5 ml 1x denně na 2 ml 2x denně.
Ted je to téměř dva týdny po té nejhorší fázi a ještě pořád má trošičku flekate paže.