• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MACKIEEDRUPAL - Open Source CMS
    SIGN
    SIGN --- ---
    BESH: #default_value
    BESH
    BESH --- ---
    Delal jste nekdo prosim s Forms API? Nemuzu prijit na celkem banalni vec, a to jak u checkboxes nastavit, aby ve vychozim stavu byly vsechny zaskrtnuty. Diky.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    DEEFHA: je mi to jasny neco sem tam o tom uz precet ale asi sem potreboval trosku popsoupnout:) diky
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MONKEYFIGHTER: Ohledně toho virtualu - přesně tak.

    Ohledně těch templatů - nemyslel jsem template soubory, ale template funkce. v souboru guestbook.module hledej funkce, začínající theme_...něco . Ty se překopírujou do template.php v rámci adresáře s tématem webu, přejmenujou na nazevtematu_...něco a už si můžeš upravovat co chceš :-)

    Samozřejmě je k tomu někde na drupal.org dokumentace, tady se to v jednom odstavci vysvětluje celkem blbě.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    DEEFHA: no css uz sem upravil ale potreboval bych aby jmeno autora odkazovalo na jeho email pokud je zadanej a soupnout datum jinam nez je ted,coz nevim jak udelat jinak nez pres template a prave nevim jak mam ten teplate pojmenovat aby ho to sezralo,v adresari toho modulu sem zadnej template neobevil...este v tom mam troshu hokej


    DEEFHA: btw jak to funguje s tim virtualnim serverem na nem ti bezi vic projektu a jenom k nim kupujes domeny?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA: Mám vlastní virtual server a je to naprosto super. Člověk má všechno pod kontrolou, může si nastavit co chce a jak chce, což se třeba pro Drupal občas docela hodí :-) Výkon je samozřejmě také někde jinde, než na sdíleném hostingu. Je to sice dražší, ale pokud máte víc projektů a některé z nich třeba i vydělávají :-), tak se to bohatě vyplatí.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MONKEYFIGHTER: No a CSS / theme_něco na guestbook nejde aplikovat? Co si tak vzpomínám, výstup je sám o sobě dost jednoduchý, na to by mohlo stačit jen CSS:.
    SINC
    SINC --- ---
    jakej hosting pouzivate a doporucujete?
    chtel bych presunout jeden web ze savana.cz (ta je parametrama cena,pamet.. super ale proste strasne pomala)
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    neporadite jak upravit vzhled guestbooku?(modul guestbook normalne)
    zatim se vsechen vzhled resil pres css,prepsanim templatu nebo vytvorenim novejch(node_novinky atd...)a contemplatem ale nevim jak na ten guestbook
    predem dik
    BESH
    BESH --- ---
    MONKEYFIGHTER: No mas pravdu, tenhle mi teda uplne unikl...nechapu. Ted uz teda asi zustanu u toho Workspace, to je celkem pohoda, ale dikes kazdopadne. Bude se urcite hodit priste.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    BESH: pockej a kdyz das ve filtrech user:curent tak by to melo bejt presne co potrebujes ne?


    jinak muj problem s views se vyresil,imigefield k CCK chtel PHP5 tak sme se nechali presoupnout na PHP5 a od ty doby "rewrite output of his field" beha presne jak sem si to vysnil...
    BESH
    BESH --- ---
    Tak tu ted resim takovej orisek v D6. Mam uzivatelskou roli a mam 4 druhy obsahu, ktery muze zverejnovat a nasledne upravovat. Jedina cesta, kterou ted muzou upravit danej obsah je, ze vlezou primo na ten node a daji "Upravit".

    Klient ale chce, aby v uzivatelskym menu meli hned pod polozkou "Vytvorit obsah" polozku "Editovat muj obsah" a po kliknuti se jim zobrazily jejich nody.

    Tak jsem si myslel, ze to bude s Views hracka a udelam view, kde se zobrazi jen uzliky prihlasenyho uzivatele. Jenze Views nejak na tohle nemyslej.

    Jak byste tohle udelali vy?

    Diky za kazdy nakopnuti.
    SINC
    SINC --- ---
    DEEFHA: ja tam i modul i18n pouzivam, ale nektery veci jako nadpisy views a nadpisy ruznych field u typu obsahu - mi prislo snazsi prekladat necim takovymhle kdyby to bylo
    abych tam tech views nemel 50 a nemusel si pro kazdej z 5ti jazyku tvorit zvlast 5x10 poli v typech obsahu
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SINC: Pokud se nepletu, tak něco takového by mělo být součástí modulu i18n. Ten je ale opravdu hodně komplexní a možná pro tenhle případ jako kanón na vrabce - záleží jak přesně si to vlastně představuješ. Možná by bylo jednodušší napsat si jednoduchý modul / textový filtr, který by ti to zařídil.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SIGN: No já nevím, ale vám v D6 vážně nescházejí třeba Panels? Bez nich se přece nedá udělat žádný strukturovanější web!

    The Drupal 6 version of Panels 2 is at a dead end. No more commits will be made to Panels 2. It works sort of, but not very well.
    Panels 3 is in an early beta phase. Right now there are issues with the UI and bugs here and there, some of them dangerous.


    A takových modulů je celá řada, přitom v D5 jsou v pohodě. Když se řekne "web v Drupalu", tak si nepředstavuju jen Drupal + ohnuté téma. D6 mi prostě zatím neposkytuje všechno, na co jsem zvyklý z D5 a myslím, že na tom takhle nejsem sám.
    SIGN
    SIGN --- ---
    DEEFHA: tak je uz docela pozde na D5, a zajimalo me jestli treba nejsou nejaky vyhrady proc treba SINC nepouzil D6 (API) a dostal jsem je
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SIGN: Když se takhle někdo zeptá, tak mě vždycky zajímá: proč D6?
    SINC
    SINC --- ---
    Nevite o modulu, kde bych si nastavil nektera konkretni slova a jejich preklady a on by mi je prekladal v cele strance?
    SINC
    SINC --- ---
    SIGN: zadnej zvlastni duvod :), jeste jsem drupal 6 nezkousel, ale ted jak koukam tak treba ty google map tools jsou zatim dev pro drupal 6 a panels jsou beta

    a navic treba ubercart snad jeste neni finalni pro D6, tak az tyhle posledni veci budou tak vyzkousim
    SIGN
    SIGN --- ---
    SINC: proc d5?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam