• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MACKIEEDRUPAL - Open Source CMS
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HIDARI_LUPO: diky, docela dobry, propatram to jestli budu schopen nakonfigurovat to tak jak potrebuji.
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    ANDY_WARHOL: doporucuju drupalgardens.com, kdyby jsi chtel pomoc od profiku tak te to bude stat od 8k nahoru (kdyztak posta)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ahoj, chtel bych se zeptat, byl by nekdo ochoten naimplementovat drupal pro nasi grupu.
    bylo by potreba udelat to do nasi grafiky (html v grafice bychom dodali)
    sekce
    - profily - jednoducha stranka, kterou by si kazdy mohl editovat. kde by s kazdy mohl pridat fotku, napsat text a pridavat odkazy
    - galerie - proste galerie
    - akce - kde bychom mohli vytvaret akce s nejakym kalendarem, proste co budeme kdy delat
    a nejaka uvodni stranka s kratkym popisem

    to vse ve trech jazykovych lokalizacich

    na kolik by to tak vyslo ?
    SIGN
    SIGN --- ---
    Urcite se to k vam doneslo, ale pro jistotu :)

    DrupalCon Prague 2013
    http://prague2013.drupal.org
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    Máte nekdo zkusenosti s modulem Advertisement?

    Ten modul ma vic problemu, ale ja od nej potrebuju pouze stridani html kodu. Bohuzel mi to chodi pouze v jednom pripade, kterej je mi napr. Je to trochu obsirnejsi a nechci vas obtezovat. Pokud nekdo zkusenosti ma, ozvete se mi treba do posty. Rad bych s nekym kratce alespon po telefonu pokecal. Za vyreseni problemu nabidnu klidne nejakou odmenu.
    SANCHO
    SANCHO --- ---
    omlouvam se, ale ja o tom bohuzel nemuzu mluvit konkretne. Proto jsem se to takto rozepsal, snad dostatecne.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    SANCHO: jeste spis napis, co to obecne ma byt za web. Z tveho popisu to neni zcela jasny a urcite by to pomohlo
    SANCHO
    SANCHO --- ---
    Zacinam s Drupalem a snazim se v nem udelat mensi web. Rad bych se poradil co pouzit za moduly. Hlavnich funkci, kterych bych rad doshnul jsou tyto:

    - "katalogovy list" vytvoritelny reg. uzivatelem s preddefinovanym formularem, moznosti uploadnout obrazek a editovatelnym i jinym reg. uziv. (takova trosku wiki). Editace by bylo jeste nejlepsi schvalovat nekym pred uverejnenim.

    - vytvorit dva druhy profilu s moznosti uploadnout nekolik obrazku a kazdy by mel mit jine polozky, opet predem vse definovane formularem

    - rozumne forum, ale to bych si asi vystacil se stand., co jsem koukal

    - prehledna taxonomie nekolika polozek (tech katalogovych listu), nejlepe zobrazitelna ve stromove strukture

    Pokud by nekoho neco napadlo, co rozumneho pouzit, abych se v tom placal o neco mene, tak budu vdecny za rady nebo nasmerovani. Diky
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    C00BA: ad 1. hmmm, minimalne to svedci o liknavosti vyvojaru toho modulu, ale tezko rict vic, chtelo by to pristup do administrace
    C00BA
    C00BA --- ---
    SAMGARR: Diky za reakci!

    ad. 1. predpokladam spravne, ze ten pozadovany modul "uc_views_marketing" je necim jako "pod-modulem" uc_views a patri tedy sem /sites/all/modules/uc_views/uc_views_marketing ? Pokud ano pak potvrzuji, ze je modul "uc_views_marketing" doinstalovan a aktivni.

    Spis mam takove podezreni, ze je mozna zakladnim problemem nejaka chyba RC verze "Ubercart Addresses 6.x-1.0-rc1"

    Vypis modulu mi mimo jine uvadi "__uc_views_addresses_*__ - 6.x-3.0 - __Autogenerated_**__ module with views definitions for uc_addresses, uc_addresses_defaults
    Závisí na: Views (povolen), Ubercart Addresses (povolen), Order (povolen), Store (povolen), Conditional Actions (povolen), Token (povolen)"

    * Nemel by ten nazev toho modulu vypisovat normalne jako "Ubercart Views Addresses"
    ** neni chyby v tom "Autogenerated" ?

    ad. 2. jsem nakonec po peripetiich promazal snad vsechny bloky v adminu co to slo a pak nakonec zakomentoval v page-front.tpl.php //print $right a doplnil obsah rucne a uz to nejak funguje ;)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    C00BA: ad 1. no a doinstaloval jsi ten modul, kterej to potrebuje?
    ad 2. pokud je to natvrdo v sablone, hledej v /sites/all/themes/jmenotheme/, zajimaj te soubory *.tpl.php
    C00BA
    C00BA --- ---
    Hoy vespolek,
    uz jsem z toho zoufaly tak to zkusim i tady. Prevzal jsem u nas ve firme web postaveny na Drupalu (aktualne uz v 6.25, puvodne kdyz jsem ho prevzal tak myslim nejakych 6.1x ?) s rozsirenim Ubercart (aktualne v 6.x-2.9). Bohuzel s Drupalem nemam v podstate vubec zadne zkusenosti (weby programuji v jinych CMS systemech) ale tak ucim se.

    Resim momentalne nekolik problemu:

    1. system nebyl firmou ktera nam ho programovala od roku 2008 v podstate vubec aktualizovan takze kdyz jsem se podival na nutne updaty (admin/reports/updates) tak bylo skoro vse rude az hanba. Postupne jsem se nejak propracoval k tomu, ze vetsina modulu je v mezich moznosti aktualni, bohuzel se mi ale momentalne nedari aktualizovat nasledujici moduly:

    Ubercart Views 6.x-3.0 - Bezpečnostní aktualizace: 6.x-3.2 (2012-Bře-27)
    Ubercart Addresses 6.x-1.0-rc1 - Doporučená verze: 6.x-1.0 (2010-Črv-11)
    Ubercart advanced catalog 6.x-1.x-dev - Doporučená verze: 6.x-1.x-dev (2011-Úno-25)
    Ubercart Product Power Tools 6.x-1.10 - Doporučená verze: 6.x-1.12 (2010-Zář-16)

    (vice viz screenshot)

    Asi nejvic me trapi ta bezpecnostni aktualizace, pri pokusu o update ale dostavam tuhle chybu http://drupal.org/node/778820

    Je nejaky zaruceny postup jak moduly aktualizovat? Je lepsi jit postupne po kazde male verzi nebo muzu aktualizovat rovnou na nejnovejsi dostupnou a nektere verze preskocit? Mam v aktualizaci /update.php nejak specialne vybyrat jake updaty pro jaky modul pouzit nebo to nechavam vse automaticky? Zkousel jsem jak bylo doporucovano smazat puvodni stare soubory modulu a nahrat jen nejnovejsi verzi, ale ani to nepomohlo. Co se stane kdyz v adminu modul deaktivuji, pak ho aktualizuji a pak znovu zapnu. Neprijdu o nejaka vlastni drive udelana nastaveni toho modulu?

    2. na uvodni strance http://www.santal.cz/skolni-a-kancelarsky-nabytek bych v pravem sloupecku dole "Registrace k odběru novinek" mel rad odkaz registracni formular od MailChimpu misto doted pouzivane registrace do Simplenews. Bohuzel pres spravu bloku (/admin/build/block) se mi opet nedari nic zmenit resp. tu registraci do Simplenews odstranit a to mam ted pravy sloupecek uplne bez bloku. Tusite nekdo kde by tohle mohlo byt opet natvrdo nakodovane?

    Vim ze takhle na dalku a s timhle "popisem" bude asi tezky poradit, ale budu vdecny i za male nakopnuti jakym smerem se pustit, kde hledat, odkazy na jina/lepsi fora nez je oficialni Drupal ci Ubercart kde "by se (pri vsi ucte) prase vyznalo"

    Diky moc a omlouvam se za delku prispevku i mozna trochu zmatenost. Faktu uz ale nevim jak dal :-/
    BULHI
    BULHI --- ---
    to jsme radi :-)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    SUPEREGO: už se to řeší. ID SAMGARR je prostě boží :)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    Ahoj, mám stránku, na kterou jsem nahrál aplkaci postavenou na Drupalu (http://communitytools.info/). Přecenil jsem ale svoje schopnosti, s Drupalem dělám poprvé a nějak to zlobí.

    Urgentně sháním někoho, komu bych mohl dát přístup, kdo by se na to podíval a zajistil, aby všechno pracovalo jak má.

    Potřebuju to co nejrychleji, pokud možno během dneška. Nemělo by to snad být moc práce, jen vědět na co se má člověk koukat (což já při prvním pohledu na Drupal nevím).

    Ozvěte se mi prosím na honzabo@gmail.com, na odměně se určitě dohodneme.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    TEKKET: share hosting nebude, ale server potencialne ponese vice verzi webu. Nebude to ale multi-site, ale spis prima kopie, duplikat.

    Kazdopadne diky za nazor a pokud mas chut, tak zkus prosim svuj postoj vice popsat ;)
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    STAROJDA: můj názor je, že jestli to nepojede na shared hostingu, kde jsou možnosti optimalizace minimální, tak bych šel do d7.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Dalsi tema do plena:
    Uvazujeme vyvoj rozsahlejsiho webu (hlavne hodne obsahu, funkce spise standardni) a resi se pouziti D6 nebo D7. Hlavni argument pro D7 je jeho celkove zlepseni konceptu a snadnejsi vyvoj. Hlavni argument pro D6 je vykon.

    1) Prevazuji vyhody D7 nad jeho problemy s vykonem? Neni lepsi pouzit D6 a tim si zajistit vykonne stranky?

    2) Dalsi uvahy vedou smerem k D8, ktery ma prave resit vykonnostni problemy D7. Lze tedy uvazovat o tom, vyvijet web ve starsi verzi a pocitat s tim, ze se preportuje do D8 az bude k dispozici? Pokud ano, na jake verzi je lepsi zacit - D7 nebo starsi D6?


    ad 1) osobne bych sel cestou D7, uz kvuli tomu ze drupal znam az spise z teto podoby. Vykon se da uhlidat a optimalizovat. Nicmene web bude opravdu rozsahly a navic se pocita s jeho duplikaci jakozto nove varianty (a to ne ve forme multi-site)..

    ad 2) ikdyz portace neni uplne trivialni a nese naklady, take bych sel touto cestou. Bylo by treba presne vycislit tyto naklady a hlavne pracovat s moduly, ktere jsou siroce vyuzivane a tudiz brzy upravene pro D8.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Resili jste nekdo migraci z joomly do drupalu 7? Jde mi o radove tisice clanku, vcetne autoru, meta tagu, komentaru...Resili jste to pres nejaky modul, Migrate API nebo nejaky vlastni reseni? Jak jste resili presmerovani starych url na nove? Dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam