• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MACKIEEDRUPAL - Open Source CMS
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MARKIZ: Řekl bych, že weby s malou návštěvností škálování moc nepotřebujou :-) Po pravdě řečeno GAE je relativně drahá sranda, jako ostatně většina služeb tohohle druhu. Takže je to asi na zvážení, případně na vyzkoušení. A na to se v dohledný době chystám.
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    DEEFHA: Myslis, ze bude (je) efektivni vyuzivat tento hosting pro Drupal i pro jednoduchy weby v Drupalu s nevelkou navstevnosti? Z jejich "ceniku" asi nedokazu vycist realnou cenu. :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    SAMGARR: netuším, ale tím že je to na "zadarmo" bázi, tak si myslím že si můžeš říct co seš ochotnej dělat. Já kdybych do toho šel tak jen tak, že bych jim to zanalyzoval a řekl co s tím můžou dál udělat a že na fotogalerii si nejlépe můžou udělat sami přes views + občasná další konzultace za minimum času.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    STAROJDA: tusis na kolik se jedna o skoleni a na kolik jde o "skutecnou praci"?
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    potreboval bych nekoho kdo prehodi web na drupalgardens a nastavi tam multilang...kdyztak posta, diky
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Repost z Hearth.net. Já bych do toho i šel, ale nemám teď vůbec čas.

    Hledáme dobrovolníka, který by byl ochoten pomoci vytvořit "konečný dizajn" webu vytvořeném v redakčním systému Drupal. Jednoduše hledáme "Drupalího gurua" :). Uvítáme radu, co vše v Drupalu jde, co hůře a co ne (abychom znali možnosti rozvoje). Ideální by bylo, kdybychom získali i radu, jak do Drupalu implementovat fotogalerii a jakou. Vše je možné řešit po internetu (Skype asi nutné :)). Je možné se ozvat i přímo na adresu: biokontakt(zavináč)biokontakt.cz.
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    <ot?>
    Hledam drupalistu pro kratkodobou praci (par hodin?:) rozsireni aplikace.
    Potrebujeme implementovat zakladni ACL do stranek, ktere vytvari uzivatel. Tzn. uzivatel zalozi stranku a selectem vybere roli, kdo vsechno muze stranku videt. Zaroven je mozne ke strance prilozit soubor. Ten by mel podlehat stejnym opravnenim.
    Uzivatele a role v systemu jiz existuji.
    Cenu si reknete... ;)
    <ot?>
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    CARTMAN: Diky mockrat za odbornou radu. Temto vecem uz "malokdo rozumi" :)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MARKIZ: imho jak se to vezme. Select pres flat cache musi byt rychlejsi nez xy joinu. Na druhou stranu prenasi se vice dat a nejspis je vyssi memory inprint. Kazdopadne za celou dobu co tohle delam jsem nevidel performance hog ve views ktery by nebyl zastinem necim podstatne horsim
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    CARTMAN: a myslis ze je to na ukor vykonu - kdyz se nacita cela entita? diky
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MARKIZ: mam za to ze to cele jede z field cache a pro me to bylo obecne zlepseni protoze jsem alespon do view nemusel rvat xy skrytych fieldu pro rozhodovaci logiku.
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    Ahoj,

    pri vypisu views pres fields se nacita cely node object. V templatu views-view-fields--test-akce--page.tpl.php v $row->_entity_properties->entity object . V minulosti to takto nebylo, nacitaly se z databaze jen ty fieldy, ktere jsou potreba. Delam neco spatne, da se tato vlastnost nejak zrusit? Jde mi o efektivitu, rychlost webu. ;) Deje se to i u nejjednodussiho view.

    Diky moc.
    SINC
    SINC --- ---
    SAMGARR: Moc tomu nerozumim, ale neni nasledujici cast licencniho ujednani toho modulu "Licence umožňuje použít modul na jedné doméně. " v rozporu s GPL licenci, pod kterou musi byt moduly publikovane: "Drupal modules and themes are a derivative work of Drupal itself. That means any code in them that "links" with Drupal code is covered by the GPL and if distributed must be distributed under the GPL as well. "
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    SAMGARR: Díky moc, jaktože jsem to nenašel... ;) Má s PayU někdo zkušenost, je to výhodné?
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    Ahoj,

    můžete prosím doporučit nějakou vhodnou platební bránu pro české prostředí, kterou lze bez programování implementovat do Drupal Commerce a je i konkurenčně výhodná z hlediska nákladů provozu? Je potřeba, aby bylo řešení v češtině. Zkoušel jsem paypal, ale u něj se mi nepodařilo češtinu zprovoznit. Není to pro veliký eshop, spíš menší. Vím že existuje i paymill, nevím jestli je v češtině. Nemá s ním někdo zkušenost?

    Případně, jestli jste někdo úspěšně toto řešil,šlo by se přes poštu pobavit o koupení vašeho již hotového řešení?

    Díky
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    Ahoj vespolek, mam tu jeden takovy zajimavy nepekna vec. Snazim se na DrupalGardens udelat nasledujici: mam produkty, ktere jsou v taxonomy a obsahuji vlastni field pro vahu a mam view kde bych to chtel zobrazit do tabulky a seskupit podle taxonomy, narazil ovsem na problem s razenim - ty taxonomy se nechteji seradit podle toho jak jsou zavedeny ve sloveniku (tam je videt taky nejaky sort). Uz si s nima mesic pisu na support, ale rikal jsem si ze to jeste poslu semka... Velke diky za odhaleni pachatele
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SAMGARR: Ne, teď už Fler na Drupalu opravdu nejede. Ono to muselo být postavené určitě ještě na D6 a to po pravdě řečeno nevím nevím, jestli bych si troufnul jen udržovat, natož dál rozvíjet...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SIGN: Ad Rozhlas - není a možná taky ani nebude :-( No ale nebudu předčasně házet vidle do zdi.
    SIGN
    SIGN --- ---
    SAMGARR: co si pamatuju z toho co mi nekdo kdysi davno rikal, tak s drupalem hodne bojovali, nedivil bych se, kdyby to ted uz s Drupalem nic nemelo spolecnyho

    DEEFHA: :) tak rozhlas jeste neni ne? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam